به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور ؛ جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان به ریاست استاندار و با حضور اعضای این شورا در استانداری برگزار شد.
دانیال محبی در این نشست اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان دارای آمار بالای جامعه روستایی است که غالباً این قشر محدودیت منابع آبی زیرزمینی را باور ندارند و پذیرش اتکای صرف به نزولات آسمانی برای این قشر سخت است.
وی تأکید کرد :پذیرش محدودیت ذخایر آبی باید با کار فرهنگی در بین اجتماع تبدیل به باور شود که در این امر صدا و سیما نقش کلیدی و بسزایی دارد.
استاندار ادامه داد: برای نهادینه کردن فرهنگ حفظ منابع آب و استفاده بهینه از این منابع، صدا و سیما باید با ترفند های جذاب تبلیغاتی و جذب مخاطب و ارائه محتوای قابل فهم برای عموم این موضوع را به باور تبدیل کند چراکه تا زمانی اعتقاد به محدودیت منابع آبی نداشته باشیم هیچ برنامه ریزی موفق نخواهد بود.
محبی با تاکید بر توجه ویژه به جامعه روستایی به عنوان مرکز تولید، خاطرنشان کرد :عدم توجه به جامعه روستایی و در دسترس نبودن امکاناتی چون آب شرب موجب هجوم به مراکز شهری و ایجاد پدیده حاشیه نشینی می گردد که این روند خود به عنوان بستری برای ایجاد سایر آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود :دستگاه های اجرایی موظفند با هم افزایی و تلاش مضاعف از این پدیده آسیب زا جلوگیری کنند.
محبی حفر چاه های غیرمجاز و تبعات آن، مطالعات غیر مستند و بی اساسی که صرفاً در جهت رفع تکلیف انجام میشود را از جمله مشکلات عنوان کرد و افزود :سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص تخصیص اعتبار برای انجام مطالعات صورتگرفته، دقت لازم را معمول دارد که این مطالعات نتیجه بخش و قابل قبول باشد .
استاندار بر استفاده از ظرفیت آب رودخانه تهلاب تأکید کرد و گفت: منطقه ای که این رودخانه جریان دارد، ظرفیت پرورش شتر و تولید صیفی جات را دارد که دستگاهها باید از سرمایه گذاران در این موارد حمایت و روند سرمایهگذاری در این باره را تسهیل نمایند.
گفتنی است؛ پایش کیفیت آب شرب مصرفی، برخورد جدی با چاه های غیرمجاز به خصوص در جاهایی که فقر منابع آبی وجود دارد، اولویت بندی در اجرای طرح ها، برنامه ریزی برای خرید تانکر های مورد نیاز روستاهای فاقد آب شرب و ساماندهی الگوی کشت مناسب، از دیگر تاکیدات استاندار در نشست ظهر امروز شورای حفاظت از منابع آب استان بود.
نظر شما