به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمدعلی موهبتی در ديدار با رییس سازمان نقشه برداری کشور با تشریح گستردگی و ویژگی های مرزی استان، عوارض جوی، وجود رمل و تپه های شن روان و متحرک؛ داشتن نقشه های دقیق و به روز را ضروری خواند.
استاندار با اشاره به طرح های بزرگ در حال اجرا در استان، از جمله احداث بزرگراه، راه آهن، خطوط انتقال آب، گازرسانی، فرودگاه ها و ديگر طرح هاي زيربنايي و نیز در موضوع مدیریت مرزهای استان؛ وجود نقشه های به هنگام شده با ضریب دقت بالا و عکس های هوایی به روز را از نیاز های ضروری در اجرای پروژه ها دانست.
موهبتی گفت: با توجه به پروژه هایی مانند خطوط گازرسانی داخلی و نیز خط لوله صلح و دوستی و همچنین پروژه ایران رود و انتقال آب از دریا و پروژه مطالعه آب های ژرف در استان، وجود نقشه های رقومی توپوگرافی با دقت زیر یک متر و نیز عکس های قدیم و جدید پهنه استان مبین و نمایانگر تغییرات در پوسته زمین و عوارض در اجرای صحیح مسیرها و بستر کارها حایز اهمیت است.
وي با اشاره به موقعیت حساس استان و نیاز به نقشه و اسناد تبیین کننده وضعیت جغرافیایی حوزه نظامی و مرزی و ارتفاعات استراتژیک استان، گفت: بسیاری از میله های مرزی استان از بین رفته اند و اطلاعات ارتفاعات استراتژیک که به لحاظ نظامی حساس اند نیز باید به روز شوند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اعلام آمادگی هرگونه همکاری در استان، از سازمان نقشه برداری خواست تا در برنامه ریزی زمانی کوتاه مدت نسبت به رفع خلاء های موجود در زمینه نقشه های پایه، عکس های هوایی و ماهواره ای، ایستگاه های مورد نیاز به ویژه در نوار ساحلی جنوب، نقاط مرزی جنوب شرق و ارتفاعات مهم مانند تفتان و بزمان و تکمیل نقشه شبکه مبنایی استان را در دستور کار بگذارند.
دکتر شفیعی رییس سازمان نقشه برداری کشور با قدردانی از توجه استاندار به اهمیت نقشه، عکس و تجهیزات و ایستگاه های مختلف مطالعات جغرافیایی، گفت: از 49 نقطه شهری استان، 27 نقطه دارای نقشه شبکه مبنایی است.
شفیعی افزود: در 30 هزار نقطة شهری استان نقشه شبکه مبنایی داریم و فقط نقشه های استان سيستان و بلوچستان در این بخش کاستی دارد.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان دقت این نقشه ها در مطالعات سطح و توپوگرافی زمین نسبت به نقطه های تعیین شده به عنوان شاخص و بررسی و مشاهده فرونشست سرزمینی و نقطه ای، حل مغایرت ها و اختلافات و تعارضات افراد در املاک، مستندسازی وضعیت سرزمینی، ترسیم و تعیین خطوط تاسیسات و اجرای پروژه هايي مانند راه آهن، تلاش برای تکمیل نقشه شبکه مبنایی استان را از اولویت های در دستور کار سازمان نقشه برداری کشور برشمرد.
وي با اشاره به وجود 5 ایستگاه ژیودینامیکی در استان، و اهمیت این گونه ایستگاه ها در مطالعه گسل ها، تغییرات پوسته زمین، فرونشست زمین، حرکات تکتونیکی و آیرودینامیک زمین و... احداث دست کم 5 ایستگاه دیگر را برای استان ضروری دانست.
رییس سازمان نقشه برداری کشور با بیان اینکه هزینه احداث هر ایستگاه ژیودینامیک حدود پنج میلیارد ریال است، برای احداث ایستگاه های موردنیاز با مشارکت استان اعلام آمادگی کرد.
در این دیدار مقرر شد با همکاری سه جانبه سازمان نقشه برداری کشور، استانداری سيستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهار، 5 ایستگاه ژیودینامیک جدید در استان احداث شود.
در دیدار استاندار سيستان و باوچستان با رییس سازمان نقشه برداری کشور، بر افزایش ایستگاه های ژئودینامیک و تکمیل نقشه شبکه مبنایی استان تاکید شد.
نظر شما