به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ فتح اله حقیقی در شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: تحقق تغییر الگوی کشت به عوامل متعددی وابسته است و هدف از اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، تولید محصولات کشاورزی براساس نیاز بازار و متناسب با شرایط اقلیمی و آبوخاک در مناطق مختلف می باشد.
وی با اشاره به وضعیت آبهای زیرزمینی و مصرف بی رویه چاههای کشاورزی بیان داشت: سال زراعی گذشته بالغ بر هفت هزار هکتار از اراضی این استان زیر کشت گوجه فرنگی رفت در حالی که بر اساس کشت الگویی، باید حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار کشت میشد و این موضوع باعث بروز مسائلی در عرضه محصول کشاورزان شد.
مقام عالی استان خاطرنشان کرد: در سال هایی که میزان کشت محصولات به اندازه سهمیه های ابلاغی انجام شده است، بازار نسبتا متعادلی داشته ایم.
استاندار زنجان خاطر نشان کرد: برای محصولاتی که مشمول خرید تضمینی نیستند، سعی کرده ایم با ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی، زمینه فرآوری بخشی از محصولات را فراهم کنیم.
وی به اجرای طرح های بزرگ مقیاس همچون واحد پرورش گوسفند داشتی ۹۰ هزار رأسی و واحد پرورش گاو شیری ۶ هزار رأسی در این استان اشاره کرد و گفت: تکمیل چنین طرحهایی به طور قطع، الگوی کشت منطقه را نیز تحتالشعاع خود قرار خواهد داد و مقدمه ای برای تحقق کشاورزی قراردادی است که در قالب آن کشت محصولات متناسب با نیاز و سفارش بازار انجام می شود.
استاندار زنجان اجرای طرح اصلاح الگوی کشت را به معنای تولید محصولات کشاورزی بر اساس نیاز بازار توصیف کرد و گفت: اجرای طرحهای بزرگ دامداری و کشاورزی موجب افزایش توجیه اقتصادی فعالیت های کشاورزی در زنجان می شود.
نظر شما