به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، علی زینی وند هشتم فروردین ماه در دیدار کاری با مدیران شهرستان انار با تبریک ایام نوروز و عید نیمه شعبان اظهار داشت: شهرستان انار جزء اولین سفرهای ما در استان بوده و شناخت خوبی از این منطقه داریم و عمده مسائلی که در این جلسه مطرح شد مسائل کارشناسی و قابل قبول است.
وی در ادامه به موضوع نامگذاری شعار سال با عنوان 'تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها' از سوی مقام معظم رهبری گفت: نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری یک اقدام هوشمندانه و دقیق بوده است و تمامی موارد مطرح شده در این جلسه با حوزه تولید، پشتیبانی و رفع موانع تولید در ارتباط بوده که نیاز است در راستای تسهیل این مشکلات برخی از قوانین را پالایش و برخی را حذف کنیم.
استاندار کرمان با بیان اینکه بدنه کارشناسی کشور، یک بدنه قوی است افزود: نباید خیلی منتظر اصلاح قوانین از تهران باشیم بلکه باید خودمان قوانین زائد و دست و پاگیر را دسته بندی و برای تسهیل در این قوانین برخی را به دولت و برخی را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم.
زینی وند با اشاره به دیدار خود با رییس مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تنظیم قوانین و شفافیت در قوانین هم اکنون در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است که می تواند خیلی از مسائل کشور را حل و فصل کند و می توانیم در این راستا پیشنهادات خودمان را مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه باید پروژه های بزرگ شهرستان که دارای پیشرفت قابل توجهی بوده تا پایان فعالیت این دولت به بهره برداری برسند اظهار داشت: دولت این اراده را دارد که طرح هایی را که دارای پیشرفت بالای فیزیکی بوده را با تزریق منابع در 6 ماهه اول سال جاری تکمیل و به بهره برداری برساند.
زینیوند به موضوع معین های اقتصادی اشاره کرد و با بیان این موضوع که در فعالیت معین های اقتصادی، بر موضوع مشاغل خرد تاکید داریم گفت: فعالیت معین های اقتصادی استان را دوباره در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان مورد بررسی قرار خواهیم داد و تاکید ما به معین های اقتصادی بر این است که اعتبارات کمک های اجتماعی این معین ها صرفا باید مختص شهرستان مربوطه بوده و در خود آن شهرستان هزینه شود.
عالی ترین مقام دولت در استان کرمان با تاکید بر اینکه باید چشم انداز یکساله برای شهرستان ها تدوین کرد افزود: باید مدیران کارها را عملیاتی تعریف کرده و اولویت های کاری هر شهرستان مشخص باشد تا بتوان براساس آن کارها را دنبال کنیم.
وی در بخش پایانی صحبت های خود در جمع مدیران شهرستان انار به تصویب سند سازگاری با کم آبی استان کرمان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: ابتدا باید این موضوع را فرهنگسازی کرده که به هیچ عنوان در سند سازگاری با کم آبی به دنبال آن نبودهایم که سطح تولید محصولات کشاورزی در استان را پایین بیاوریم بلکه می خواهیم با مدیریت آب و با محوریت دانش در مزارع، سطح ثروت محصولات را بالا ببریم نه سطح زیر کشت را.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه با دانش در مرزعه می توان بدون توسعه سطح زیرکشت و افزایش مصرف آب، از کشاورزی سنتی نجات پیدا کنیم، تصریح کرد: خوشبختانه در سنوات گذشته اتفاقات خوبی در حوزه فنی در بخش کشاورزی رخ داده است بنابراین باید مسئولان نیز ذهنشان را از افزایش سطح زیر کشت دور کنند.
زینی وند با بیان اینکه سالانه 1000 هکتار از سطح زیر کشت باغات پسته از بین می رود اما از مجموع تولید پسته کاسته نشده است افزود: این آمار نشان می دهد که ما در این سال ها صرفا آب را بیخودی استفاده می کردیم و هیچ استفاده بهینه ای از آب در بخش کشاورزی نداشته ایم.
بنده خودم بچه کشاورز هستم و درد و مشکلات کشاورزان را می دانم اما تاکید دارم که نباید خیلی نگران کاهش سطح زیرکشت باشید بلکه معتقدم با فرهنگسازی و ورود دانش به این بخش می توانیم ثروت کشاورزان را بدون افزایش سطح زیر کشت و استفاده بی رویه از آب، افزایش دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان، علی زهرودی فرماندار انار نیز در این دیدار با بیان اینکه شهرستان انار دروازه ورود به استان است اظهار داشت: شهرستان انار، یک شهرستان تک محصولی بوده که درآمد مردم این منطقه تقریبا از محصول پسته تامین می شود که متاسفانه در سنوات گذشته حدود 10 هزار هکتار از باغات پسته این منطقه خشک شده است وی با بیان اینکه سالهاست که توسعه باغات در این منطقه را نداشته ایم افزود: متاسفانه سال به سال وضعیت آب این منطقه بدتر می شود به طوری که در حال حاضر به دلیل کاهش کیفیت و افت آب های زیزمینی بخشی از اراضی کشاورزی منطقه دیگر مستعد نبوده و کیفیت آب کشاورزی نیز در بخشی از این منطقه باکیفیت نیست.
زهرودی با تاکید بر اینکه تلاش بر این است که شهرستان انار را از تک محصولی خارج کنیم و در حال حاضر تعدادی صنعت در این منطقه مستقر شده است افزود: هم اکنون مجوز 4 کارخانه کاشی و سرامیک و 2 کارخانه ذوب در این منطقه گرفته شده که سرمایه گذاران به دنبال تامین زمین در این منطقه هستند.
فرماندار انار با بیان اینکه در حال حاضر فرصت خوبی برای جذب سرمایه گذاران یزدی در این منطقه فراهم شده است ادامه داد: در صورت تامین اعتبارات لازم، تا پایان عمر این دولت، بیمارستان 32 تختخوابی انار به بهره برداری خواهد رسید.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود، مهمترین چالش شهرستان انار را بحث تامین آب دانست و افزود: یکی از مطالبات جدی مردم این منطقه، تامین بخشی از آب شهرستان از خط انتقال آب خلیج فارس به سرچشمه است که امیدواریم این موضوع در دستور کار استان قرار گیرد.
فرماندار انار به موضوع فعالیت معین اقتصادی در شهرستان انار نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه آن طور که انتظار می رفت معین اقتصادی انتخابی برای شهرستان انار، حمایتهای لازم از این منطقه را انجام نداده و توجه لازم از سوی معین اقتصادی صورت نگرفته است.
براساس این گزارش، حجت الاسلام حسین جلالی نمانیده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: سه طرح بزرگ در این دولت در شهرستان انار سرمایه گذاری و آغاز شده است که انتظار می رود در این دولت نیز به بهره برداری برسد.
وی با تاکید بر اینکه باید چارت سازمانی ادارت در شهرستان انار تکمیل شود افزود: انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه لفظ «برخوردار» را از شهرهای انار و رفسنجان حذف کند.
استاندار کرمان گفت: با ورود دانش به مزرعه می توان بدون توسعه سطح زیرکشت و افزایش مصرف آب، از کشاورزی سنتی نجات پیدا کنیم.
نظر شما