به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، علی زینی وند هشتم فروردین ماه در دیدار کاری مدیران شهرستان رفسنجان با حضور فرماندار و نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی درباره موضوع انتقال آب از خلیج فارس و بهرهبرداری شهرستان های رفسنجان و انار از این انتقال گفت: موضوع بهرهمندی استان از خط انتقال آب از خلیج فارس قابل حل است و با وزارت نیرو نیز در این زمینه مذاکراتی را داشته ایم اما برای شهرهای رفسنجان و انار می توان این مسئله را حل کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از آبی که منتقل می شود سهم آب شرب است افزود: مشکل این است که آب انتقال پیدا کرده از خلیج فارس تقریبا برای خود منتقل کنندگان گران تمام می شود به طوری که برای هر لیتر آب حدود 45 هزار تومان هزینه باید کرد اما می توان با شرکت ملی مس مذاکره و تفاهمنامه ای منعقد کرده تا در قالب مسئولیت های اجتماعی، بخشی از این آب شرب را با نرخ مصوب وزارت نیرو به شهرستان رفسنجان بدهد که با این اقدام در کوتاه ترین زمان ممکن رساندن شبکه آب به روستاها قابل انجام است.
زینیوند با تاکید بر اینکه محدودیتی برای انتقال آب نداریم اظهار داشت: فعلا در دسترس ترین و نزدیک ترین آبی که میتوان برای شرب استفاده و استان را از کم آبی نجات داد، آب خلیج فارس است.
استاندار کرمان به موضوع بهبود و ارتقای وضعیت راههای مواصلاتی شهرستان رفسنجان اشاره کرد و گفت: در حوزه راه ها، نمی توان روی اعتبارات استانی و ملی حساب کرد و اگر شهرستان می تواند از محلی این اعتبارات را تامین کند، باید ساز و کار قانونی جذب این اعتبارات فراهم شود.
وی با بیان اینکه کرمان در انزوای ریلی به سر می برد و حتما باید ریگان را به ایرانشهر وصل کنیم افزود: راه آهن بحث مفصلی دارد، علی رغم اینکه در سرانه ریلی وضعیت استان خوب است، اما باید بحث ترانزیت بین المللی و اتصال دریای عمان به خلیج فارس و ... را نیز در چشم اندازمان دنبال کنیم ضمن آنکه راه اندازی خط ریلی مهریز به رفسنجان نیز به عنوان اتصال به شاهراه ریلی بین المللی کشور یکی از برنامه های جدی استان در این حوزه است که می طلبد با ادبیات تخصصی در این زمینه صحبت کنیم.
زینی وند در بخش دیگری از صحبت های خود درباره دغدغه مدیران استانی درباره حضور اتباع افغانستانی در شهرستان رفسنجان نیز گفت: درباره اتباع افغانی، بحث کشوری است و باید این موضوع را به صورت ملی دنبال و پیگیری کرد زیرا در این حوزه دچار پارادوکس هستیم، از سویی دستور رهبری بر حمایت از اتباع را داریم و از سوی دیگر خط قرمز امنیتی را خواهیم داشت، که باید در این زمینه راهکار مناسبی را پیدا کنیم.
استاندار کرمان درباره راهاندازی پارک علم و فناوری در این شهرستان و با قول ایجاد نخستین پردیس پارک علم و فناوری در دانشگاه ولیعصر رفسنجان گفت: برای راه اندازی شعب پارک علم و فناوری در شهرستانها ابتدا لازم است که پارک علم و فناوری استانی را تاسیس کنیم که در همین راستا به دانشگاه هایتک مهلت شش ماههای داده ایم که در صورت تبدیل به پارک استانی، شهرستان ها نیز می توانند به عنوان پردیس فعالیت داشته باشند و در غیر این صورت اخذ مجوز ایجاد پارک استانی را شخصا دنبال خواهم کرد.
استاندار کرمان گفت: برای راه اندازی شعب پارک علم و فناوری در شهرستانها ابتدا لازم است که پارک علم و فناوری استانی را تاسیس کنیم که در همین راستا به دانشگاه هایتک مهلت شش ماههای داده ایم.
نظر شما