تهران - ایرنا - وزیر کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران در عالیترین سطح مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و از چند دهه گذشته، همه موازین حقوقی و بشری خود را برای مقابله با این بلای خانمانسوز بکار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد وحیدی روز سه شنبه در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه، موضوع مواد مخدر از مسایل پرچالش جهانی عنوان کرد.
وی با یادآوری اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیا است و به راحتی و به سادگی از سوی کسانی که از آن منتفع می شوند کنار گذاشته نخواهد شد، خاطرنشان کرد: مافیای جهانی به راحتی جریان پولشویی را در دنیا اداره می کند و اقتصاد پررونقی را از این جهت سامان می دهد. ضمن اینکه ادعای شفافیت بانک های جهانی در مقابله با پولشویی ادعایی نادرست است زیرا مگر می شود اقتصاد پر رونقی در خصوص مواد مخدر وجود داشته باشد و ادعای شفافیت بانک ها بشود اما جلوی پولشویی مواد مخدر گرفته نشود.
مدعیان مقابله با پولشویی درباره اقتصاد مواد مخدر کاری نمی کنند
وی با تاکید بر اینکه انگار این پول های مواد مخدر دستی جابجا می شود، تصریح کرد: همین آقایان که «اف ای تی اف» را تشکیل داده اند و می گویند همه سیستم های بانکی در دست ما است چرا مانع اقتصاد مواد مخدر نمی شوند.
وزیر کشور تاکید کرد: با مشاهده این روند، حق داریم به آنها بدبین باشیم زیرا این افراد در بانکها نفوذ دارند و کسانی هستند که در سازمان های تحت عنوان نظارت بر پولشویی و آنچه که در پالرمو مصوب شده، عمل نمی کنند.
وحیدی با بیان اینکه آمریکایی ها بیش از ۲۰ سال در افغانستان بودند اما کشفیات مواد مخدر بیشتر شده و جلوی کشت مواد مخدر و مزارع گرفته نشده، تصریح کرد: حق داریم به عملکرد آمریکایی ها بدبین باشیم زیرا جلوی چشم قدرت اشغالگری که ۲۰ سال افغانستان را در کنترل داشت این تولیدات رشد کرد. ضمن اینکه قبل از ورود تا بعد از ورود آمریکایی ها، کشت و تولید مواد مخدر حداقل چهل برابر رشد کرده است.
وزیر کشور افزود: متاسفانه همان ها هم با وجود اینکه متهم درجه یک هستند مورد سوال و بازخواست قرار نمی گیرند و آقایی تحت تاثیر فلان لابی، جمهوری اسلامی را محکوم به قاچاق مواد مخدر می کند. اما اینها مانع نمیشود که جمهوری اسلامی با تمام توان در این میدان نباشد.
وحیدی خاطرنشان کرد: کشوری که در دنیا با تروریسم برخورد می کند ایران است اما نحوه نگاه برخی کشورها به این پدیده را می بینیم که بجای مبارزه با تروریسم، به آن کمک می رسانند همانند فجایعی که در افغانستان رخ داد.
هدف تحریم کنندگان ایران توسعه بیکاری و فقر و اعتیاد است
وی با تاکید بر اینکه مواد مخدر ارزش های انسانی را پایین می آورد و تولید و اقتصاد را از بین می برد، اظهار داشت: هزاران مشکلات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی در پس آن پیدا می شود؛ یکی از پدیده های امروز که باید به نحوه و راهکارهای مقابله با آن بیاندیشیم همین پدیده اعتیاد و مواد مخدر است و ایران با همه قوا جلوی آن می ایستد.
وزیر کشور با بیان اینکه اعتیاد پدیده ای چند وجهی است، گفت: وقتی بیکار زیاد شود معتاد بیشتر و معتاد بیشتر جرایم بیشتر می شود و کسانی که تلاش می کنند اقتصاد ایران را با تحریم به زانو درآورند و از فرای مرزها دنبال بسته شدن فعالیت های تولیدی و کارخانجات ما هستند باعث افزایش بیکاری و افتادن در خطر اعتیاد می شوند. پس اگر آمریکا را متهم کنیم کار اشتباهی نکرده ایم زیرا با تحریم می خواهد بیکاری ایجاد و معتاد زیاد شود.
وحیدی با یادآوری اینکه مبارزه بحثی جدی است و حوزه های آن متنوع است و از مبارزه با کاشت، انتقال، جریان عمده فروشی و خرده فروشی تا مقابله با مصرف و زنجیره ای را شامل می شود، ادامه داد: برای مقابله با کاشت باید دیپلماسی ما فعال شود و نباید دولت ها اجازه دهند در داخل سرزمین ها مواد مخدر و روانگردان ها تولید و کشت شوند. با جریان جدیدی که در افغانستان مواجه هستیم و حاکمان جدید آن، جلوگیری از کاشت گیاهان مواد مخدر و جلوگیری از انتقال را خواستاریم.
وزیر کشور درباره قاچاقچیان هم گفت: به قاچاقچیان نباید رحم کرد؛ این افراد از نازلترین و پست ترین شخصیت های ممکن هستند که برای منافع مادی خود با جان انسان ها بازی می کنند و حجم زیادی از مردم را با این عارضه درگیر می کنند.
وی تاکید کرد: شاید بتوان گفت قاچاقچیان از تروریست ها هم بدتر هستند زیرا با جریان مواد مخدر قشر زیادی را درگیر می کنند اما تروریست نهایتا چند نفر را می کشد. بنابراین نباید به این افراد رحم کرد و باید با قدرت با آنها مقابله کرد. هم دستگاه های اطلاعاتی و هم امنیتی ما باید با قاچاقچی که می خواهد خباثت کند، برخورد کنند.
وزیر کشور درباره ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان هم اظهار داشت: باید همه جریانات اقتصادی که به مواد مخدر وصل هستند با قدرت زیر ذره بین قرار گیرند و ضربه بخورند.
جمع کردن متجاهران امری فوری و ضروری است
وحیدی با تاکید بر اینکه پیشگیری و تغییر الگوی مصرف هم باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: تلاش برای پیشگیری از مصرف روانگردان ها و مواد مخدر نیاز به فرهنگ سازی و آشنا سازی عمیق افراد با خطرات مواد مخدر دارد که باید با محله محوری و خانواده محوری به فرهنگ سازی پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه جمع کردن متجاهران امری فوری و ضروری است، تصریح کرد: از همین جا به همه استانداران، فرمانداران و شهرداران می گویم باید در برنامه زمانبندی کوتاه این معتادان جمع آوری شوند و نباید چهره شهر با وجود متجاهران زشت باشد هرچند اندک باشند.
وزیر کشور گفت: در مورد مراکز درمان هم باید تشخیص ستاد مبارزه ملاک باشد و قبول کرد که طول درمان افزایش یابد و با روش های مناسب، معتادان را به خانواده و اقتصاد برگرداند.
وی افزود: از علوم شناختی باید کمک گرفت و عادت های ذهنی معتاد شناخته و درمان شود. ضمن اینکه تبادل دانش در سطح جهانی لازم است تا فناوری ها و تسهیلات جدید ما را در امر مبارزه یاری رساند.
لینک این خبر در ایرنا"
نظر شما