به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ روز یکشنبه جاشوا ایگوتا گاتیمو سفیر جمهوری کنیا در ایران با فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی دیدار و گفت وگو کرد.
استاندار مرکزی در این نشست این استان را یکی از قطب های بزرگ صنعتی ایران برشمرد و افزود: استان مرکزی به لحاظ تنوع تولیدات صنعتی و کشاورزی رتبه های اول تا سوم کشور را در اختیار دارد و بزرگترین شهر صنعتی کشور در شهرستان ساوه مستقر است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای کنیا در آفریقا کم نظیر است و میتوانیم در کنار هم و با استفاده از ظرفیتهای ویژه استان مرکزی روابط اقتصادی دو کشور را تقویت کنیم.
مخلص الائمه تصریح کرد: سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و کنیا در حد مطلوب نیست و این ظرفیت وجود دارد که آن را با سرعت ارتقا دهیم تا به سطح شکوفایی برسد.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: هر چند تحریمهای ظالمانه آمریکا مسائلی را برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد اما امروز با کشورهای بزرگ دنیا در حال تبادلات اقتصادی فراوانی هستیم.
وی یادآور شد: اگر از ناحیه کشورهای دوست ارادهای وجود داشته باشد، آمادگی برقراری روابط گسترده اقتصادی با سرعت خیلی زیاد وجود دارد.
مقام عالی دولت در استان مرکزی با اشاره به فعالیت شرکتهای ایرانی در کنیا، گفت: در سنوات اخیر طرحهای خوبی توسط شرکت های بزرگ ایرانی و استان مرکزی به ویژه در حوزه انرژی در کنیا اجرا شده و این همکاری می تواند در حوزه انرژی، آب، نیروگاه و ساخت کارخانجات صنایع سنگین در کنیا افزایش یابد.
مخلص الائمه با بیان اینکه استان مرکزی آمادگی صادرات خدمات فنی و مهندسی را دارد، افزود: پیرو سفر رئیس جمهور به کنیا و ارتقای سطح روابط سیاسی انتظار داریم با محوریت سفیر روابط اقتصادی را توسعه دهیم.
استاندار مرکزی اضافه کرد: پیشنهاد داریم قبل از سفر رئیس جمهور کنیا به ایران جمعی از فعالان اقتصادی کنیا از ظرفیتهای ایران بازدید کنند و ظرفیتهای خود را معرفی کنند.
وی افزود: پیشنهاد داریم که در اسرع وقت کنیا ترتیب برگزاری یک نمایشگاه منطقهای در شرق آفریقا را بدهد تا شرکتهای ایرانی خود را معرفی کنند.
مخلص الائمه با اشاره به نقش بخش خصوصی در اقتصاد کنیا، تأکید کرد: باید روابط بین بخش خصوصی و اتاق بازرگانی دو کشور تقویت کنیم و رفت و آمد فعالان اقتصادی و برگزاری نمایشگاههای منطقهای در این زمینه کمک میکند.
مقام عالی دولت در استان مرکزی با تأکید بر سرمایهگذاری مشترک فعالان بخش خصوصی دو کشور، افزود: تشکیل شرکتهای مشترک هم موجب منافع حداکثری دو طرف خواهد شد و هم خیلی از محدودیت های بین المللی را ندارد لذا این آمادگی وجود دارد که تعدادی از شرکتهای استان را برای این کار مشترک معرفی کنیم.
استاندار مرکزی یادآور شد: ایران میتواند برخی کالاهای مورد نیاز را از کنیا وارد کند و در مقابل هر آنچه کنیا نیاز داشته باشد در استان مرکزی موجود است.
مخلص الائمه اضافه کرد: استان مرکزی میتواند هاب فرآوری و توزیع قهوه کنیا در منطقه باشد و آمادگی آغاز همکاریها از همین امروز وجود دارد.
سفیر جمهوری کنیا نیز در این دیدار ضمن تمجید از ظرفیتهای صنعتی استان مرکزی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به کنیا ابراز امیدواری کرد با توجه به روابط خوب سیاسی دو کشور سطح مبادلات اقتصادی و تجاری نیز با سرعت افزایش پیدا کند.
نظر شما