محسن کوششتبار روز یکشنبه در گفت وگو با مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، اظهار کرد: در اواخر دی ماه سال گذشته طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استان به عنوان یک اقدام تحولی و یکی از اولویت های کاری وزارت کشور مطرح و با هدف بهره مندی جوامع محلی از عواید طرحهای سرمایه گذاری و تحقق توسعه پایدار منطقهای توسط وزیر محترم کشور به استانداریهای سراسر کشور و دستگاههای تخصصی ذی ربط ابلاغ شد.
وی افزود: معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای نیز برنامهریزی لازم را برای اجرای مطلوب طرح در دستور کار قرار داد به طوری که در گام نخست مطابق ساختار و ارکان اجرایی تعریف شده، در سطح ملی "شورای ملی توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استانها " تشکیل شد.
معاون وزیر کشور ادامه داد: این شورا با شرح وظایف مشخص و عضویت دستگاههای تخصصی ذی ربط، نهادهای عمومی و بخش خصوصی و در سطح استانی نیز، گروه کاری توسعه زنجیرههای ارزش استان ذیل کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری شورای برنامه ریزی و توسعه استان، فعالیت دارد.
کوششتبار اضافه کرد: همچنین ۳۱ نفر راهبر استانی انتخاب و تائیدیه آنها برای صدور حکم توسط استاندارن، به استانها ابلاغ شد.
وی یادآور شد: در گام دوم همایشها و نشستهای متعددی برای معاونان هماهنگی امور اقتصادی و مدیران کل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداریها، راهبران استانی و نمایندگان دستگاههای تخصصی ذی ربط در سطح ملی و استانی جهت تبیین اهداف و ساز و کار اجرایی طرح، برنامه ریزی و برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور اظهار کرد: در این نشستها به منظور دستیابی به فهم مشترک از زنجیره های ارزش، مبانی طرح و مدل های موفق توسط متخصصین تشریح و در ادامه جایگاه وزارت کشور، استانداری ها و همچنین دستگاههای تخصصی ذیربط در پیاده سازی طرح مذکور تبیین شد.
کوششتبار با اشاره به ضرورت تکمیل حلقههای زنجیره ارزش و ضرورت شناسایی رسته فعالیتهای دارای مزیت رقابتی در هر منطقه با هدف صادرات و جلوگیری از خام فروشی، اظهار کرد در این راستا امسال از ظرفیت پنجمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران(اکسپو) ۲۰۲۳ استفاده و نمایشگاه زنجیره های ارزش استانها با حضور استانداری های سراسر کشور و دستگاههای تخصصی ذی ربط برگزار شد.
وی ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور ضمن بازدید از توانمندی های استانها، دومین جلسه شورای ملی توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استانها را تشکیل داد و با تمجید از اقدام وزارت کشور در این زمینه گفت" راهبرد نوین وزارت کشور در خصوص توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در استانها قدم گذاشتن در مسیر مردمی کردن اقتصاد و دادن اختیارات لازم به استاندران برای پیشرفت و آبادانی منطقه تحت مدیریت است".
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور خاطرنشان کرد مطابق ساختار و ارکان اجرایی طرح، دبیرخانه ملی توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها در دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال وزارت کشور مستقر شد و برنامهریزی لازم جهت اجرای مطلوب طرح در سراسر کشور در دستور کار قرار داده شده است.
کوششتبار تصریح کرد: تاکنون تعداد۶۰ زنجیره اولویتدار از ۳۰ استان به دبیرخانه ملی، معرفی و مطالعات آنها برای ارائه برنامه اقدام و مداخلات توسط راهبر شروع و مقرر شده تا پایان شهریور تکمیل شود.
وی با اشاره به نقش میانداری وزارت کشور و استانداری ها در یکپارچه سازی سیاست ها و اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزه های مختلف اقتصادی- اجتماعی، اظهار کرد استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در استان، منطق زنجیره ارزش را به عنوان یک رویکرد تحولی در حوزه کسب و کار که منتج به توسعه پایدار منطقهای میشود، به طور جد در دستور کار کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری شورای برنامه ریزی استان قرار دهند.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: همچنین فرصتهای سرمایهگذاری استان در مدار زنجیره ارزش، تدوین شود و کلیه منابع اعتباری از جمله بند (ب) تبصره (۱۶) و بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سالانه کشور به رسته فعالیتها یا طرح های سرمایه گذاری که در راستای تکمیل زنجیره های ارزش هستند، تخصیص یابد.
کوششتبار یادآور شد: همچنین ضروری است گروه کاری توسعه زنجیره ارزش راهبردی استان، محور اصلی برنامه ریزی زنجیره ارزش در سطح استان باشد و به منظور اجتناب از موازیکاری، بخشینگری و همچنین یکپارچگی و وحدت فرماندهی، همه طرح ها و اقدامات نهادها، ارگانها و دستگاههای اجرایی در حوزه توسعه زنجیره ارزش به تصویب گروه کاری برسد.
نظر شما