به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، موضوع پسماند و زباله از مهمترین مسائل چند سال گذشته تاکنون استانهای شمالی کشور به ویژه مازندران است.
شهرستان آمل در این بین بیش از دیگر شهرها با معضل زباله دست و پنجه نرم میکند و محل دپو و دفن زباله که به "عمارت" آوازه ملی داد، بیش از ۳۰ سال پذیرای زباله شهرهای مختلف مازندران بوده است.
سالیان سال است که دیگر عمارت، توان و ظرفیت انباشت زباله را ندارد، ولی با این وجود همچنان پسماند آملیها در دل منطقه کوهستانی عمارت سرازیر میشود.
این معضل تا بحدی است که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در چهارمین نشست ویژه رفع موانع تولید که در نخستین روزهای آبان برگزار شد، اعلام کرد: ظرف ١٥ روز آینده جانمایی و جابجابی جدید محل دفن پسماندهای شهر آمل با پیگیری استاندار مازندران انجام شود و وزارت نیرو همزمان کار پاکسازی و ایزوله محل دفن فعلی و عملیات اجرائی تکمیل طرح سد هراز را آغاز کند.
رئیس جمهور در این نشست، بیان کرد: مسئله سد مخزنی هراز که از پروژهها و طرحهای با اولویت سدسازی است در وزارت نیرو دنبال می شود، این سد بزرگ نقش مهمی در تأمین آب آشامیدنی و زراعی دارد و کار مهمی است که باید همزمان زودتر انجام شود.
طی چند روز گذشته تیمهای کارشناسی با حضور مسؤولان استانی، شهری و کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی بازدید زیادی از مکانهای پیشنهادی برای جانمایی و جابجایی محل دپو و سایت زباله در آمل داشتند.
فرماندار آمل در مورد ضرب الاجل ۱۵ روزه رئیس جمهور برای تعیین تکلیف معضل زباله و جانمایی آن، اظهار کرد: موضوع پسماند و زباله یکی از معضلات جدی در این شهرستان است که از گذشته دور تاکنون گریبانگیر بود.
ذاتالله زارعی با اعلام اینکه یکی از مهمترین موضوعات در این شهرستان مبحث زباله و پسماند است، افزود: دو موضوع مهم در ارتباط با مسئله پسماند و منطقه عمارت به عنوان محل دپو و انباشت زباله مطرح است که یکی از آنها موضوع سد مخزنی هراز بوده که در آینده آب اشامیدنی شهرهای مختلف مازندران و آب زراعی کشاورزی بیش از ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری پایین دست را تأمین می کند.
وی با بیان اینکه بحث تعریض جاده هراز از دیگر موضوعات است، یادآور شد: به جهت تلمبار فراوان زباله در زمینه تعریض محور هراز ممکن است با رانش مواجه شویم، پس متوقف کردن دفن زباله در عمارت یک ضرورت اساسی است.
زارعی بیان کرد: از سالهای خیلی دور فضای عمارت برای دفن و دپوی زباله آماده شده بود و چند سالی است که این مکان از ظرفیت واقعی خود عبور کرد، این موضوع در دستور کار ویژه استاندار مازندران قرار دارد و بازدیدهای زیادی برای پیگیری لازم انجام شد.
فرماندار آمل با بیان اینکه در دولتهای گذشته قضیه احداث زباله سوز و حل مشکل عمارت پیگیری شد، ولی مسؤولان نتوانستند به جایی برسانند، تصمیمات گذشته مدیران تنها در حد صورت جلسه باقی ماند و پیگیریها متوقف شد، افزود: استاندار مازندران در دولت سیزدهم با جدیت پیگیر مسئله زباله هستند، هرچند رئیس جمهور دولت مردمی در چهارمین نشست ویژه رفع موانع تولید، ضرب الاجل ۱۵ روزه برای تعیین تکلیف زباله و جانمایی مکان جدید داد.
وی با اعلام اینکه در پی اجرای دستور رئیس جمهور و در ادامه بازدیدهای گذشته، در قالب تیمهای کارشناسی با حضور معاون استاندار مازندران، مدیرکل محیط زیست، منابع طبیعی، کارشناسان و شهردار آمل از چند نقطه در شهرستان آمل بازدید داشتیم، یادآور شد: دو نقطه هم اکنون مستعد برای دپوی زباله هستند که در نشست پسماند شهرستان آمل که در روزهای آینده برگزار می شود به جمعبندی نهایی می رسیم و پس از نتیجه گیری پایانی، مکان جدید به صورت رسمی اعلام می شود.
زارعی، خاطرنشان کرد: این دو نقطه از منظر محیط زیستی و منابع طبیعی تأیید شده است و مشکل جدی برای آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه منطقه منال که در شهر همجوار قرار دارد در این گزینهها جای ندارد، گفت: به نظر نمیرسد مشکل جدی در دو نقطه پیشنهادی وجود داشته باشد و پس ازتأیید نهایی، در آینده نزدیک شهرداری آمل ورود پیدا کرده و عملیات اجرایی آغاز میشود.
نظر شما