به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ محسن اسلامی روز چهارشنبه در نشست ستاد انتخابات استان مرکزی اظهار کرد: با توجه به تغییرات قانون انتخابات، رأیدهندگان میتوانند با ارائه یکی از مدارک پنجگانه شامل شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، گواهینامه یا پاسپورت، رأی بدهند و درصدد هستیم که با ایجاد شعب سیار در روستاها و مناطق مختلف زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید از فرصتهایی که قانون ایجاد کرده است بهخوبی استفاده کرد و در کنار آن اطلاعرسانی و آگاهیبخشی خوبی را انجام دهیم، گفت: همه عوامل اجرایی و نظارتی انتخابات باید به آییننامه انتخابات مسلط باشند و حوزه فناوری و ارتباطات نیز باید زیرساختها را توسعه دهد.
اسلامی گفت: پنج هزار نقطه صعبالعبور در کشور وجود دارد که ۱۹۰۰ نقطه فاقد پوشش است و درصدد کاهش این رقم هستیم، اگر این تعداد را کاهش دهیم کار بزرگی انجامگرفته است و البته دولت سیزدهم دولت انجام کارهای سخت و بزرگ است.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور افزود: در این دوره نسبت به زیرساختهای موجود فراتر عمل شده است، وزیر ارتباطات بهشدت فعال است و پیگیر ارتقای زیرساختها است و تآکید بر این است که تا ۱۱ اسفندماه کمترین مشکل را در حوزه سیگنال داشته باشیم.
وی با اشاره به ثبتنام ۵۲۴ نفر در استان مرکزی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و ضرورت تحقق عدالت انتخاباتی در خصوص همه نامزدها در استفاده از امکانات و تسهیلات ذکر شده در قانون انتخابات افزود: به کمک صداوسیما ۲۰۰ حوزه فرکانس تصویری محلی در انتخابات خواهیم داشت که بر اساس آن نامزدها به صورت برابر فرصت معرفی خود را در اختیار دارند.
اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه بر اساس ماده ۱۳ همه دستگاهها موظف به کمک به ستاد انتخابات هستند، اظهار کرد: ۷۵۰ هزار نفر با ستاد انتخابات کشور در حال همکاری هستند و انتظار داریم که مجموعههایی چون شهرداریها نیز در امر برگزاری انتخابات نهایت مساعدت را داشته باشند چرا که اگر اجرا با کیفیت انجام شود حتماً امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت حاصل میشود.
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: کل فرآیند انتخابات در مجری و ناظر خلاصه میشود و مجری تلاش دارد که در تعامل با حوزه نظارت کار را با کیفیت به پیش ببرد، تنها یک فرصت ۵۸ روزه تا انتخابات باقی مانده است و این اتفاق بزرگ در اولویت کاری وزارت کشور قرار گرفته است و باید در اولویت کاری فرمانداران قرار گیرد تا خروجی مطلوبی رقم بخورد.
وی با بیان اینکه شعب اخذ رای تعیین شده و لازم است که با رصد سوابق قبلی انتخابات، جانمایی برخی شعب بازنگری شوند، گفت: باید میزان آنتن دهی در داخل شعب تست شود تا مشکل سیگنال نداشته باشیم، براساس قانون، فراجا مسئولیت حفاظت از شعب را دارد و درخواست میشود که حتماً طی جلسات متعدد هماهنگی لازم با فراجا انجام شود.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور تأکید کرد: طبق قانون یک ماه قبل از انتخابات باید عوامل اجرایی شعب مشخص شوند اما میتوان این کار را زودتر انجام داد تا برنامه ریزی دقیق تری صورت گیرد.
اسلامی با اشاره به اینکه یک هزار و 218 هیات اجرایی اصلی و فرعی در کشور وجود دارد، گفت: براساس شاخصهای مطلوب تعیین شده، باید افراد متعهد به عنوان عوامل اجرایی شعب انتخاب شوند چراکه با رای ملت به عنوان مصداق واقعی حق الناس روبرو هستیم و قطعاً به واسطه برگزاری انتخابات خوب میتوان سرمایه اجتماعی خوبی را رقم زد.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات زیر ذره بین قرار دارد و قطعاً با برگزاری کیفی این اتفاق بزرگ در کشور میتوان دستاورد بزرگی را کسب کرد، گفت: باید این روز را مهم بدانیم و عوامل اجرایی موثر را انتخاب کنیم.
وی افزود: تعرفههای این دوره از انتخابات چاپ شده و براساس موعد و جدول زمانبندی تحویل استانها میشود همچنین با توجه به اینکه قانون به سهولت رایگیری اهمیت میدهد، آمادگی برگزاری انتخابات الکترونیکی را داریم و سه سناریو برای آن تعریف شده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه در کل کشور ۱۷۴ حوزه تک کرسی هستند و باقی حوزهها تعدد کرسی دارند، گفت: به منظور سهولت رای گیری، دو تعرفه انتخابات خبرگان و مجلس به یک تعرفه تبدیل شده است که قسمت بالایی تعرفه مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی و قسمت پایینی آن مربوط به انتخابات مجلس خبرگان رهبری است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در روز برگزاری انتخابات صندوق آبی متعلق به انتخابات خبرگان و صندوق قرمز مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی است، اگر تعرفه به شکل اشتباه نوشته شود، باطل خواهد بود از طرفی عوامل اجرایی باید دقت کنند که در توزیع تعرفه کمبودی رخ ندهد.
وی با تاکید بر اینکه یک روز قبل انتخابات باید استقرار شعب طبق قانون انجام گیرد، گفت: تلاش داریم که پیش از انتخابات، مانوری در استانها انجام شود.
اسلامی بیان کرد: دستورالعمل تبلیغات نهایی شده است و توصیه میشود موارد لازم در حوزه تبلیغات در قالب جلسات توجیهی برای نامزدها مطرح شود.
وی در خصوص شفافیتهای مالی بیان کرد: قانون شفافیت مالی نامزدها در این دوره اعمال میشود که از همه داوطلبین شماره حساب دریافت شده و مسئله تبلیغات نامزدها نیز بررسی میشود.
دبیر ستاد انتخابات کشور اذعان داشت: سامانه شفافیت مالی رونمایی شده است و تمامی موارد هزینه شده و کمکها از جمله منابع شخصی، کمک اشخاص حقیقی و حقوقی و احزاب قابل رصد است. هزینه برپایی ستاد، تجمعات، تبلیغات و حق الزحمه عوامل اجرایی ستادها مجاز است و هزینهکرد خارج از این موارد تخلف است.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور گفت: تمامی فرآیندهای مالی ثبت میشود و سقف مالی هر حوزه انتخابیه تعیین و به فرمانداران ابلاغ خواهد شد و نباید بیشتر از این سقف هزینه شود، البته برای کمک به نامزدها از سوی افراد، فقط ۲۰ درصد سقف تعیین شده به شکل کمک ممکن خواهد بود.
اسلامی اضافه کرد: شورای نگهبان ۱۵ دی ماه لیست نهایی نامزدها را به وزرات کشور اعلام و این لیست جمعه به فرمانداریها ابلاغ میشود و در تلاش هستیم که برای نامزدها نیز وضعیت بررسی صلاحیت در قالب پیامک ارسال شود، امکان اعلام اعتراض نامزدها نیز از ۱۷ تا ۱۹ دی ماه میسر است و باید فقط به صورت الکترونیکی در پنجره واحد وزارت کشور مراتب اعتراض خود را اعلام کنند.
وی اضافه کرد: امسال به همه ستادهای انتخابات استانها یک اعتبار مالی اختصاص یافت که اولین مرحله آن پرداخت شد و اعتبار جدید که سه برابر رقم اول خواهد بود تا هفته آینده به حساب استانها واریز میشود و این رقم به توسعه زیرساختها و پرداخت به عوامل اجرایی کمک میکند.
وی با اشاره به فعال شدن شماره تماس ۱۱۷ به جهت تعامل بین مردم و ستاد انتخابات، گفت: این امر به توسعه نگاه تعاملی ببین مردم و انتخابات کمک خواهد کرد.
اسلامی در پایان بیان کرد: شورای نگهبان زمان ارائه لیست نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را ۴ بهمن ماه اعلام کرده است.
نظر شما