به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ علی اکبر اسدی روز شنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی استان بیان کرد: فرمانداران در کمیته برنامهریزی شهرستان با اولویت طرحهای حوزه آب، آبخیزداری و لایروبی قنوات به نحوی تصمیمگیری کنند که اعتبارات لازم به صورت کامل تخصیص داده شود.
وی ادامه داد: شرکت آبفا در خصوص حفر چاه و فرآیند تأمین آب شرب با سرعت و ترک تشریفات اقدام کند و این طرحها گرفتار فرایند طولانی مناقصات نشوند همچنین آبفا و آب منطقهای موظف به پیگیری تأمین اعتبار لازم از وزارت نیرو هستند.
اسدی اضافه کرد: قرارگاه سازندگی خاتم این توان را دارد که در صورت تأمین اعتبار لازم 30 کیلومتر باقی مانده از خط انتقال آب از کوچری به ساوه را تا پایان سال و نهایتا تا قبل از تابستان به پایان برساند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در شهر ساوه ظرفیت بیش از 80 لیتر بر ثانیه پساب وجود دارد که باید برای استفاده از آن در بخش صنعت برنامهریزی شود.
عزتاله آمری مدیر شرکت آب منطقهای استان مرکزی نیز در این نشست اظهار داشت: میزان بارندگی در استان به طور متوسط، نسبت به سال گذشته 46 درصد کاهش یافته و نسبت به آمار درازمدت 66 درصد کاهش نشان میدهد که اگر این شرایط ادامه یابد، شرایط کم آبی در سدها و کاهش میزان آبهای زیرزمینی و سطحی تشدید میشود.
وی ادامه داد: در سد ساوه 19 میلیون مترمکعب معادل 7 درصد ظرفیت، آب پشت سد ذخیره است و این شهرستان منابع آب پایداری ندارد، همچنین 25 میلیون مترمکعب حجم کنونی آب سد کمال صالح اراک است.
حشمتاله عباسی مدیر شرکت آبفا استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به برنامهریزیها به منظور جلوگیری از تنش آب شرب در شهر ساوه، گفت: در شهر ساوه حداکثر نیاز آبی هزار و 140 لیتر بر ثانیه و متوسط 830 لیتر بر ثانیه است که با توجه به کاهش محسوس بارش و وضعیت ذخیره سد ساوه کمبود جدی وجود دارد لذا حفر 19 حلقه چاه، برای گذر از تنش آبی در شهرستان ساوه در دستور کار است که از این تعداد 9 حلقه چاه بغل کنی و برای 10 حلقه دیگر نیز مجوز در نظر گرفته شده است،
وی خاطرنشان کرد: قصد نداریم به مردم تنش وارد کنیم اما همراهی و مشارکت مردم و اصلاح الگوی مصرف به گذر از تنش آبی مؤثر خواهد بود لذا از شهروندان تقاضا داریم با مدیریت مصرف در این راستا همکاری داشته باشند.
نظر شما