به گزارش روابط عمومی استانداری یزد،سه شنبه نشست ستاد راهبری انرژی خورشیدی استان یزد به ریاست مهران فاطمی؛ استاندار و با حضور جمعی از مدیران استان برگزار و در جریان آن آخرین وضعیت استان در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار یزد در این نشست، انرژی خورشیدی را فصل جدیدی از تحول و افق های توسعه ای استان یزد دانست و گفت: با توجه به تعریف چشم انداز تبدیل یزد به قطب انرژی خورشیدی غرب آسیا، اقدامات و فعالیت های این حوزه باید با جدیت پیگیری شود.
فاطمی با اشاره به لزوم هدایت سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی، اظهارکرد: تسهیل و تسریع در فرآیند سرمایه گذاری ها باید به عنوان یکی از رویکردهای مهم مورد توجه دستگاه های مرتبط با حوزه انرژی خورشیدی قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت ایجاد شهرک های تخصصی خورشیدی در استان، افزود: شرکت شهرک های صنعتی استان امکان سنجی احداث شهرک های تخصصی خورشیدی را با اولویت مناطق کمتر برخوردار، انجام و محل های پیشنهادات مربوطه را ارائه دهد.
استاندار یزد در همین راستا ادامه داد: شرکت برق منطقه ای یزد نیز ظرف مدت یک هفته محل مناسبی جهت ایجاد شهرک تخصصی خورشیدی بزرگ با امکان توسعه تا سقف 1000 مگاوات را مکان یابی کند.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی پروژه های شهرستانی حوزه انرژی خورشیدی، گفت: وضعیت و عملکرد هر شهرستان در قالب جدولی تهیه و ارزیابی های لازم در این حوزه صورت گیرد.
عالی ترین مقام اجرایی استان بیان کرد: فرمانداران باید اقدامات و فعالیت های مربوط به نیروگاه های تجمیعی را با جدیت پیگیری و حمایت های لازم را از این حوزه داشته باشند.
استاندار یزد با اشاره به برنامه ریزی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان جهت احداث نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی، گفت: این نیروگاه ها به صورت تجمیعی و بنابر درخواست هر منطقه احداث شود.
وی همچنین به هدفگذاری احداث یک نیروگاه 5 مگاواتی توسط مجموعه بهزیستی استان اشاره و تصریح کرد: این نیروگاه به صورت تجمیعی و با اولویت مناطق کمتر برخورداری نظیر خاتم و مروست احداث شود تا به توسعه زیرساخت آن ها کمک کند.
فاطمی در ادامه با اشاره به برخی درخواست های مردمی مبنی مشارکت در امر احداث نیروگاه های خورشیدی، خاطرنشان کرد: در این راستا باید مدلی جهت مشارکت عموم مردم در احداث نیروگاه ها تدوین و اطلاع رسانی شود.
استاندار یزد با اشاره به ظرفیت های موجود در استان جهت ایجاد زنجیره ارزش راهبردی انرژی خورشیدی، گفت: به منظور ایجاد این زنجیره در استان، باید برنامه ریزی های لازم از حوزه دانشی تا احداث نیروگاه و صنایع پایین تر صورت گیرد.
وی در بخش پایانی سخنانش به برخی دغدغه های مطرح شده در خصوص تسهیلات بانکی برای حوزه نیروگاه های خورشیدی اشاره و بر تشکیل جلسه شورای هماهنگی بانک ها جهت پیگیری مسائل این حوزه تاکید کرد.
نظر شما