به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مجتبی رضازاده مدیرکل دفتر برنامهریزی ومدیریت توسعه روستایی این سازمان گفت: بهمنظور بررسی ظرفیتهای اقتصادی، فرصتهای سرمایهگذاری و چالشهای موجود در روستاهای مرزی، ۸ بهمنماه نشستی با حضور مدیرانکل دفاتر امور روستایی و شوراهای ۱۶ استان مرزی به صورت برخط برگزار شد.
رضازاده اشاره کرد : روستاهای مرزی کشور به لحاظ موقعیت جغرافیایی و مزیت های متفاوت محلی، که دارای فرصتها و ظرفیتهای امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ویژهای هستند، میتوانند به مثابه کمربندی ایمن برای کشور عزیزمان نقش خود را ایفا نمایند.
وی افزود: در این راستا میتوان با شناخت وضع موجود، چالشهای پیشرو و ارائه راهکارهای اجرایی مناسب، در قالب برنامهریزی جامع و عالمانه نسبت به بالفعل نمودن ظرفیتها، توسعه اقتصادی و زمینه های سرمایهگذاری و بهبود وضعیت معیشتی روستاییان اقدامات خوبی را انجام داد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مدیریت توسعه روستایی گفت: برنامهریزی برای تقویت اقتصادی روستاهای مرزی از مهمترین برنامهها و اولویتهای معاونت دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشوراست وی افزود: در نظر داریم ظرفیتها و چالشها را شناسایی کنیم و پس از جمعبندی موارد و بررسی پیشنهادات استانداریها در این زمینه، در جهت رفع مشکلات و چالشهای موجود از طریق برگزاری جلسات مشترک با دستگاهها و نهادیهای متولی و پیشنهاد بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات مرتبط، پیگیریهای لازم را بهعمل آورده و گام های اساسی برداریم.
رضازاده خاطرنشان کرد: با عنایت به تاکیدات ویژه رئیس جمهور محترم حضرت آیت اله دکتر رئیسی و مقام عالی وزارت کشور در خصوص تقویت اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت روستاهای مرزی، نسبت به تشکیل کارگروه ویژه استانهای مرزی با حضور مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری ها اقدام شد.
وی همچنین با بیان این موضوع که پیگیری برای راه انداری بازارچه های محلی دائم در روستاهای مرزی به صورت استانی و منطقهای از اهم اقداماتی است که در دستورکار این سازمان است گفت: در ادامه این راه، برگزاری نمایشگاههای عرضه محصولات کشاورزی با کشورهای همسایه نیز در دستورکار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ومدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اظهار امیدواری کرد، با همکاری استانداریها و با بهرهگیری از ظرفیت سایر دستگاهها و نهادهای اجرایی در آیندهای نه چندان دور شاهد رونق اقتصادی روستاها و بهبود وضعیت معیشت روستاییان و حفظ و پایداری جمعیت در نقاط مرزی کشور باشیم.
به گفته رضازاده، استفاده از ظرفیت های تجاری و اقتصادی مناطق آزاد توسط دهیاریها و شرکت تعاونی دهیاریها، بررسی دلایل عدم واریز عوارض حاصل از عواید گمرکی برای روستائیان و تخصیص عوارض گمرکی به استانها بهصورت استانی و نه ملی و بررسی دلایل محدودیت های امنیتی در روستاهای مرزی برای تسهیل در بهره گیری از اراضی کشاورزی برای ایجاد گلخانه و مجموعه های درآمدزا، تعریف پروژه های اقتصادی و ورود سرمایه گذاران بخشی از موارد مطرح در این نشست توسط استان ها بوده است.
وی همچنین یادآور شد استان ها درباره بررسی دلایل مسدود بودن برخی از مرزهای زمینی برای تردد مسافران در راستای توسعه گردشگری و فرایند چگونگی استفاده از ظرفیت مرزها برای احداث بازارچه های مرزی دائمی هم به بحث و تبادل نظر پرداخته اند.
نظر شما