به گزارش روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان ، علیاکبر محرابیان روز سهشنبه در جریان سفر به شمال استان سیستان و بلوچستان و بازدید از طرحهای مهم صنعت آب این استان در ارتباط زنده با خبر شبکه یک با بیان اینکه تامین آب برای اقصی نقاط استان سیستان و بلوچستان از مهمترین برنامههای دولت مردمی است، گفت: استان پهناور سیستان و بلوچستان برای توسعه نیاز به تامین آب در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت دارد؛ در همین راستا طرحهای قابل توجهی در این استان یا اجرا شده یا در مراحل پایانی به سر میبرد.
وزیر نیرو به افتتاح سد کهیر اشاره کرد و افزود: سد کهیر، آب منطقه کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان را تامین میکند و در حال حاضر کل روستاهای این منطقه از سد کهیر آبرسانی میشوند. همچنین از طریق سد ماشکید علیا، آبرسانی به مناطق زابلی، هیدوچ و غیره انجام میشود.
وی با بیان اینکه در سفر استانی رئیس جمهور سد شهری کور به مرحله آبگیری و افتتاح میرسد، یادآور شد: سد ماشکید سفلی نیز هماکنون با روند خوبی در حال اجراست.
محرابیان در ادامه تامین آب منطقه زاهدان و سیستان شامل پنج شهرستان و تعداد قابل توجهی روستا را از جمله مهمترین چالشها عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیتهای تامین آب از طریق هیرمند از سمت افغانستان، مقرر شد تامین آب شرب سیستان و بلوچستان از محل هیرمند جداسازی شود.
وی افزود: بارها تاکید شده است تامین آب از طریق هیرمند از سمت کشور افغانستان حق ملت ایران است و بر اساس پروتکلهای بینالمللی این آب باید حتما تامین شود و پیگیر آن هستیم.
وزیر نیرو اظهار کرد: اکنون سه طرح عظیم را در منطقه سیستان و بلوچستان در حال اجرا داریم که شامل تامین آب در منطقه سیستان و زاهدان، خط انتقال آبخوان شرقی به سمت زاهدان و نیز تامین آب از دریا به سمت زاهدان و منطقه سیستان و در ادامه برای استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی میشود.
محرابیان با بیان اینکه در حال حاضر طرح انتقال آب دریا با سرعت نسبتا خوبی در حال اجراست، گفت: این طرح طی یک سال گذشته بیش از 12 درصد پیشرفت داشته است.
وی به بازدید خود از طرح انتقال آبخوان شرقی اشاره و تصریح کرد: طی بازدید صورت گرفته خوشبختانه بخش قابل توجهی از این طرح اجرا شده و به زودی آب به زاهدان میرسد.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: طرح تامین آب برای منطقه سیستان از مهمترین این طرحهاست؛ این طرح با حفر 120 حلقه چاه در نقاط مختلف سیستان در حال اجراست. به عبارتی بزرگترین آب شیرینکن خشکی جهان در حال اجراست و با سرعت بسیار مطلوبی طی چهار تا پنج ماه از آغاز عملیات اجرایی آن در حال پیشروی است.
نظر شما