به گزارش روابط عمومی استانداری زنجان، حسین محمدی، روز سه شنبه در نخستین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به مدیران منتخب واحدهای تولیدی که هم زمان با جشنواره امتنان از کارگران نمونه استان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از خلاهایی که ما در سیاست اقتصاد مقاومتی در کشور با آن مواجه بودیم، نبود ارزیابیهای مبتنی بر سیاست اقتصاد مقاومتی از شرکتها و فعالان اقتصادی بود که به همت سپاه استان شکل عملیاتی گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با توضیح اینکه حضور بسیار موثر و کاربردی سپاه در این زمینه راهگشا بوده است، تاکید کرد: تبیین اقتصاد مقاومتی یکی از ضروریات جامعه امروزی است، چرا که در شرایطی قرار گرفتهایم که ضرورت تبیین گفتمان اقتصاد مقاومتی نسبت به دورههای گذشته بیشتر احساس میشود.
وی با بیان اینکه ماهیت اقتصاد مقاومتی نیز به این شکل است که در این حوزه همه نقشآفرین هستند، گفت: در یک شرایطی هستیم که سختی کار بسیار بیشتر از گذشته خود را نشان میدهد، این در حالی است که موفقیتهای خوبی در این حوزه کسب کردهایم.
محمدی با بیان اینکه در شاخصهای اقتصادی استان هیچ شاخصی وجود ندارد که نسبت به ۴۵ سال گذشته عملکرد مثبتی نداشته باشیم، افزود: اگر همه شاخصها و ابزارهای اقتصادی را رصد کنیم ما در تمام شاخصها عملکردرو به رشد، مثبت و موثری داشتهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه در دو سال اخیر در بخش شاخصهای اقتصادی در استان یک روند مثبت در رشد اقتصادی را شاهد بودیم، ادامه داد: همه فعالان اقتصادی میدانند که ابر شاخص قضاوت عملکرد در حوزه اقتصادی شاخص رشداقتصادی است که تقریبا در طی دو سال گذشته یک روند شتابان در رشد اقتصادی را داشتهایم که تحقق این امر نشان از یک برنامهریزیهای دقیق و هدفمند دراین حوزه دارد.
وی با بیان اینکه استان زنجان ۱.۳ دهم درصد از جمعیت و مساحت کشور را دارد که با توجه به همین موضوع باید ۱.۳ دهم از کل تولید کشور را نیز باید داشته باشیم، افزود: در این حوزه در سالهای اخیر عملا به ۱.۳ دهم درصد که عقبتر بودیم، نزدیک شدهایم.
وی با بیان اینکه روند رشد اقتصادی بالای سه درصد را در دو سال اخیر تجربه کردیم، متذکر شد: در شاخص بهرهوری اقتصادی نیز رتبه اول کشور را داشتیم و امیدواریم این مسیر برای سال آینده نیز محقق شود.
محمدی با بیان اینکه زنجان در حوزه اشتغال بالاترین میزان مشارکت اقتصادی در کشور را داراست ، ادامه داد: مشارکت اقتصادی را که در طول تاریخ اقتصادی استان محقق نشده بود در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ شاهد بودیم.
معاون استاندار زنجان با پرداختن به این مسئله که در آمار تورمی نیز در کشور در ماههای اخیر جزو دو استان با نرخ پایین تورم کشور محسوب میشویم، ادامه داد: زنجان در این شرایط تحریمی بالاترین میزان جذب سرمایهگذاری خارجی را در ۶ ماه اول سال تجربه کرده و جزو سه استان برتر در بهبود شرایط محیط کسب و کار هستیم.
وی با یادآوری اینکه یکی از راههای قضاوت در حوزه عملکرد اقتصادی این است که خودمان را با سایر استانها بسنجیم، توضیح داد: با توجه به اینکه نظام سلطه با تمامی ابزارها در مقابل پیشرفت اقتصادی کشور ایستاده است، ما منکر مشکلات نیستیم اما در شرایط فعلی روند روبه رشد این شاخصها بسیار امیدوار کننده است.
محمدی با یادآوری اینکه در حوزه اقتصادی وقتی مسیر را از دور نگاه میکنیم روند روبه رشد دستاوردهای اقتصاد در ایران بسیار امیدوار کننده است، ادامه داد: یقینا اگر همه فعالان اقتصادی در کنار هم و در تعامل باهم باشند مسیر روبه رشد مضاعف تری را نسبت به دوره گذشته تجربه خواهیم کرد.
وی با یادآوری اینکه در ۴۵ سال گذشته، استان زنجان را با عنوان کشاورزی سنتی میشناختند، افزود: به همت مدیران اقتصادی در واحدهای اقتصادی در حال حاضر زنجان را به عنوان استان صنعتی میشناسند به طوری که قریب به ۴۰ درصد اقتصاد استان متاثر از بخش صنعت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با توضیح اینکه در بخش کشاورزی در دو سال اخیر اراده بسیار خوبی در تغییر ماهیت تولید محصولات کشاورزی استان در حال رقم خوردن است، خاطر نشان کرد: زنجان در حال تبدیل شدن به استانی است که بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی در آن در حال بهبود و افزایش است.
نظر شما