به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ محمدرضا گودرزی روز چهارشنبه در نشست خبری ستاد کالابرگ الکترونیک استان با محوریت طرح فجرانه، اظهار کرد: دولت در حوزه اقتصادی چند طرح را آغاز کرد که برخی مورد تأکید بیشتری است و مشخصا دو طرح مهیا (مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان) و کالابرگ الکترونیکی به صورت ویژه دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه براساس آخرین ارزیابی در طرح مهیا، استان مرکزی رتبه اول را کسب کرد، گفت: ظرفیت جدیدی برای نظارت مردمی در حوزه آرد و نان و اظهارنظر نسبت به خرید فراهم شده است که شهروندان میتوانند در سامانه کاربردی خریدار سابقه خرید خود را مشاهده و تخلفات را گزارش کنند.
گودرزی با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در دولت سیزدهم افزود: اوایل بهمن ماه سال گذشته، استان مرکزی دومین استانی بود که برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی اعلام آمادگی کرد.
وی با بیان اینکه اعتبار خرید کالابرگی مازاد بر یارانه ماهانهای است که افراد دریافت میکنند، اضافه کرد: در این طرح یک سبد کالایی ۱۱ قلمی منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران با قیمتهای مبنا سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا با قیمت روز از محل یارانه جدید دولت تأمین میشود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه طرح کالابرگ الکترونیکی تاکنون در چند فاز اجرایی شده است، گفت: ۷ دهک یارانه بگیر مشمول طرح هستند و فاز نهایی طرح کالابرگ الکترونیکی تحت عنوان فجرانه از دهه فجر آغاز شده و حداقل ۳ ماه ادامه دارد.
گودرزی اذعان داشت: در طرح فجرانه به واسطه جبران بخشی از تورم و تأمین امنیت غذایی خانوارها دولت هزینهی قابل توجهی را متقبل شده اما در ابتدا اطلاعرسانی درستی به صنوف و شهروندان صورت نگرفت.
وی تصریح کرد: شارژ اعتبار 220 هزار تومانی مرحله اول طرح فجرانه 17 بهمن ماه انجام شد و خانوارها تا ساعت ۲۴ روز ۱۶ اسفند برای استفاده از آن فرصت دارند، شارژ مرحله دوم نیز از ۱۸ اسفند طی دو روز انجام میشود و خانوارها برای خرید ۱۱ قلم کالا تا سقف تعیین شده، به ازای هر نفر 220 هزار تومان اعتبار خرید دریافت میکنند و یک ماه فرصت دارند از آن استفاده کنند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اذعان داشت: قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳,۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهکهای اول تا هفتم در صورت خرید بسته میبایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳,۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت نماید و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ۲۲۰,۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین میگردد.
گودرزی با بیان اینکه در حال حاضر در استان مرکزی ۳۱۵۱ فروشگاه و واحد صنفی خرد به این طرح متصل شدهاند، گفت: استفاده از مزیت طرح فجرانه به هیچ عنوان به معنی قطع شدن یارانه نقدی خانوارها نیست چراکه دولت به دنبال حمایت از معیشت شهروندان است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بنا نیست حتما در یک بار خرید تمام ۱۱ قلم یا تمام اعتبار خریداری شود بلکه خانوارها میتوانند تا سقف تعیین شده برای هر قلم کالا، به صورت جداگانه خرید کنند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استاندرای مرکزی اذعان داشت: براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سطح کشور حدود ۸۵ درصد خانوارهای مشمول از این طرح استقبال کردند و استقبال مردم استان مرکزی از این طرح نیز ۸۶ درصد است.
گودرزی افزود: در استان مرکزی تا ۱۴ اسفند ماه بالغ بر ۲۲۱ میلیارد تومان مازاد بر یارانه، اعتبار طرح فجرانه توسط دولت پرداخت شده است.
وی با تأکید بر اینکه مشارکت و نظارت مردم در اجرای موفق این طرح بسیار مهم است، گفت: حمایت بیشتر از سبد غذایی خانوارهای یارانه بگیر از اهداف اجرای این طرح است و در صورت مشاهده تخلف در پایانههای فروش، دسترسی فروشگاه های متخلف بسته خواهد شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی تأکید کرد: مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف میشود و سرپرست خانوار میتواند از طریق برنامه کاربردی شما سوابق خرید و میزان اعتبار را مشاهده کند.
نظر شما