کد خبر 225678
۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۸
رشد وزنی و ارزشی صادرات غیرنفتی استان مرکزی در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲

استاندار مرکزی گفت: صادرات غیرنفتی استان در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به لحاظ وزنی ۱۹ درصد و به لحاظ ارزش ۱۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ جلسه مشترک کارگروه توسعه صادرات استان و کمیسیون‌های صنعت، توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اراک به ریاست استاندار مرکزی، سایر اعضا و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان روز چهارشنبه در اتاق بازرگانی اراک برگزار شد.

فرزاد مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی در این نشست با بیان اینکه صادرات استان مرکزی در مجموع طی ۱۱ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن ۱۹ درصد و به لحاظ ارزش ۱۰ درصد افزایش داشته است، گفت: این در حالی است که در کشور، ارزش صادرات کاهش داشته است.

وی ادامه داد: ۸۷ درصد صادرات کشور از ۱۱ استان صورت می‌گیرد که عمدتاً پایانه‌های مرزی هستند اما سه استان مرکزی، اصفهان و تهران نیز در این بین قرار دارند.

استاندار مرکزی اذعان داشت: برای دومین بار پس از انقلاب اسلامی، مجوز ایجاد مرکز لجستیک در استان مرکزی را گرفتیم که به پارک ارتقا یافت و آماده راه‌اندازی آن در مساحت اولیه ۶۰ هکتار در مرکز استان هستیم که قابل افزایش به ۵۰۰ هکتار است.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه کنسرسیوم اقتصادی استان تشکیل شده است و جمع زیادی از فعالان اقتصادی و صنعتی استان در این کنسرسیوم عضویت دارند، گفت: یکی از ماموریت‌های این کنسرسیوم پیگیری احداث پارک لجستیک استان است.

مقام عالی دولت در استان مرکزی تأکید کرد: حل بخش زیادی از مسائل صادراتی از انبار و سردخانه تا صادرات هوایی و ریلی و بحث راه‌اندازی یک بندر خشک با احداث پارک لجستیک رقم خواهد خورد که در این راستا هماهنگی‌ و تفاهماتی با نیروی دریایی ارتش نیز انجام شده است.

استاندار مرکزی به برخی موانع موجود در حوزه صادرات اشاره کرد و گفت: مشکلات کارت بازرگانی باید حل شود و اساساً با توجه به مفسده‌های آن باید با حذف کارت بازرگانی، صادرات را تابعی از عملکرد مالیاتی فعالان اقتصادی قرار داد.

وی تصریح کرد: بحث رفع تعهدات ارزی یکی از مسائل جدی صادرکنندگان است که حل آن در اختیار استان نیست اما در بحث پرداخت تسهیلات، استان مرکزی جزو استان‌های برتر است و می‌توانیم حمایت‌هایی داشته باشیم.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه صنایع بزرگ و پیشران استان بدون استثنا از صدقه‌بگیری خارج شده‌اند، اذعان کرد: هپکو امروز وارد قرارداد صادراتی شده است در حالی که سال ۱۴۰۰ با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان بود هر چند هنوز هم به ظرفیت مطلوب نرسیده است اما در مسیر شکوفایی قرار دارد.

مخلص‌الائمه اضافه کرد: آذرآب که از همه صنایع استان وضعیت وخیم‌تری داشت و حداقل با ۳۰ مسئله پیچیده از جمله مشکلات سهامداری و مالکیت مواجه بود، امروز در مدار تولید قرار گرفته است.

وی بیان کرد: هفته گذشته برای اولین بار در ایران راکتور فوق سنگین تولید متانول در ماشین‌سازی اراک رونمایی شد و ایران در زمره ۵ کشور تولید کننده این تجهیزات قرار گرفت.

مقام عالی دولت در استان مرکزی با بیان اینکه آب سنگین تولید شده در استان مرکزی از معدود اقلام صادراتی کشور است که مشتریان زیادی در دنیا دارد، گفت: آب سنگین بدون محدودیت‌های تحریمی هر کیلو ۱۴۰ دلار به فروش می‌رسد در حالی که قیمت نفت بشکه ای ۷۰ دلار است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی هم در برخی حوزه‌ها از جمله ماهیان زینتی، انار و گل و .. رتبه‌های صادراتی برجسته‌ای داریم و راه‌اندازی پایانه صادراتی گل و گیاه، انار و سنگ؛ توسعه صادرات را در پی دارد.

وی اضافه کرد: در تمامی بخش‌ها به جز بخش کشاورزی که شرایط خشکسالی بر آن حاکم است، رشد اقتصادی بسیار خوبی را شاهد هستیم.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: در حوزه ساختمان در مسکن مهر که بزرگ‌ترین طرح ساخت مسکن در کشور بود در اراک ۱۴۰۰ واحد ساخته شد در حالی که هم اکنون بیش از ۱۰ هزار واحد در اراک در حال ساخت است.

استاندار مرکزی همچنین با اشاره به لزوم انتقال حساب‌های صنایع و واحدهای تولیدی به داخل استان برای تقویت منابع بانک‌های استان، افزود: مسائل هیچ واحدی در ستاد تسهیل بررسی نمی‌شود جز اینکه حساب‌های عمده بانکی، بیمه و کارت بازرگانی آن‌ها به استان منتقل شود.

مقام عالی دولت در استان مرکزی در پایان ضمن تقدیر از بخش خصوصی در همراهی با دولت گفت: بدون حضور بخش خصوصی و اساسأ مردم، هیچ کار دولت پیش نمی‌رود و عمده موفقیت‌ها حاصل همراهی مردم و بخش‌های خصوصی و تعاونی است که امیدواریم سال آینده بتوانیم گام‌های بلندتری را برداریم.

گفتنی است در ۱۱ ماهه سال جاری، یک میلیون و ۷۱۵ هزار تن محصول به ارزش یک میلیارد و ۵۷ میلیون دلار از استان مرکزی به بیش از ۸۵ کشور جهان صادر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha