کد خبر 227736
۲۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
۸۱ دستگاه اجرایی در کشور، برای خدمات دهی به عشایر، تکلیف دارند

رئیس سازمان امور عشایر ایران در نخستین جلسه شورای عشایر استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و گلستان در محل استانداری خراسان شمالی گفت :بیش از ۸۱ دستگاه اجرایی در کشور برای خدمات دهی به جامعه عشایری، وظیفه ی قانونی دارند

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، شایان نادری روز یکشنبه بیست و ششم فروردین ماه در ابتدای سخنان خود دغدغه مند بودن استاندار خراسان شمالی برای حل مشکلات جامعه عشایری را قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: همت سپاه پاسداران،  بسیج و دستگاه های اجرایی برای حل مشکلات عشایر قابل ستایش است چون رفع مشکلات عشایر برای تمام مدیران ارزشمند و مهم است .

وی با بیان اینکه مکلف شدن وزارت خانه ها برای حل مشکلات جامعه عشایر از پیگیری های جدی دولت سیزدهم است، افزود: این موضوع نشان از اهمیت و جایگاه جامعه عشایر در نزد دولت دارد.

نادری با تاکید بر اینکه خط مقدم اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی، عشایر هستند، گفت: در ساختار جدید سازمان عشایر ایران، موضوعات  فرهنگی، آموزشی جامعه عشایر پیگیری می شود.

وی خاطرنشان کرد خدمات رسانی به جامعه عشایری واقعی ادامه می یابد و تاکید کرد: برای تسهیل در اعطای تسهیلات به عشایر ، سخت گیری های خارج از ضوابط بانک ها پیگیری می شود. 

وی تقویت تعاونی ها در سه استان را مورد توجه قرار داد و گفت: وظیفه تعاونی ها فقط توزیع آرد و ... نیست بلکه باید با قوت تکمیل زنجیره های ارزش گوشت و پشم و ... را پیگیری کنند .

نادری در بخش دیگر، تکمیل پروژه های ناتمام را از اولویت های مهم سازمان عشایر کشور عنوان کرد و گفت: پروژه جدیدی تعریف نخواهد شد تا با تکمیل پروژه های موجود شاهد سرعت خدمات رسانی باشیم.

استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست سه ساعته تاکید کرد: نقش مهم عشایر را در افزایش تولید در حوزه های صنایع دستی و گوشت و ... باید درک کرد .

محمدرضا حسین نژاد افزود: هدف گذاری ما بر موضوعات فرهنگی، آموزشی عشایر و منابع طبیعی است لذا تسریع در واگذاری های قانونی مراتع به عشایر نباید مشمول گذر زمان شود چون موضوع امنیت غذایی را به دنبال خواهد داشت .

وی اظهار داشت: با بهبود شرایط عشایر افزایش تولید را شاهد خواهیم بود.

حسین نژاد تاکید کرد: مشکلات حوزه راه ،

آب ،بهداشت و آموزش و پرورش ، امنیت‌، خانه های بهداشت عشایری، همه باید مورد توجه قرار گیرد.

حسین نژاد، تدوین نظام نامه مشخص برای عشایر را مورد توجه و اهتمام جدی قرار داد و گفت: به صورت واقعی برای عشایر نظام نامه مشخصی تدوین شود چون عشایر انتظار دارند ما به عنوان دولت به آنها توجه خاص داشته باشیم .

 رئیس سازمان بسیج عشایری کشور نیز گفت:  

دغدغه های مدیران متولی برای حل مشکلات جامعه عشایر ستودنی است .

احمد سعیدی افزود: در دولت سیزدهم برای رفع مشکلات عشایر ارزش قائل هستند .

وی دلیل انتخاب شعار سال را دغدغه مند بودن مقام معظم رهبری نسبت به اقتصاد و معیشت مردم عنوان کرد و افزود: برای کمک به حوزه اقتصاد عشایر ، مشارکت مردم باید رقم بخورد .

سعیدی اظهار داشت: حل همه مشکلات عشایر تنها بر عهده سازمان عشایر کشور نیست بلکه همه سازمان ها، متولی هستند .

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مصوبات و کارگروه ها مشخص است اما این مصوبات باید پیگیری شود ضمن‌آنکه خلا قانونی در هیچ جا نداریم اما در جلسات کارشناسی مشکلات مطرح شود .

وی تاکید کرد: کارگروهی برای حل مشکلات زنان عشایر نیز باید شکل گیرد .

سردار ملک فرمانده سپاه نینوا استان گلستان نیز گفت: همه مدیران متولی دستگاه های اجرایی تلاش کردند تا مشکلات جامعه عشایر به عنوان عوامل اصلی محیط زیست و منابع طبیعی و مرزبانان واقعی را مرتفع کنند.

وی اظهار داشت: موضوعات عشایر در حوزه های سوخت ،ورود و خروج به گلستان و خراسان شمالی، ایل راه ، آب ، باید حل شود.

عمارلو نماینده عشایر سه استان نیز در این نشست گفت: جامعه عشایر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند از جمله این مشکلات ایل راه ، طرح مرتع داری و کوچ عشایر است .

وی با بیان اینکه زندگی عشایر به مرتع بستگی دارد ، افزود: در استان گلستان مرتع خاصی نداریم و عشایر بدون حاکمیت مرتع هستند لذا تفکیک مرتع باید سریع تر انجام شود چون به نفع منابع طبیعی است اما تعلل در واگذاری مرتع به عشایر قابل توجیه نیست .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha