به گزارش روابط عمومی استانداری تهران، علیرضا فخاری صبح جمعه در جمع نخبگان شهرستان دماوند با اشاره به اثرگذاری فردی و اجتماعی نخبگان در جامعه اظهارداشت: اثر گذاری فردی و اجتماعی کسانی که به عنوان هادیان یک جامعه معرفی می شوند بر کسی پوشیده نیست. جامعه ای که افراد آن دارای مسئولیت مدنی هستند و در اجتماع حضور یافته و با هر نوع نگاه و میزان عملی که از آنان سرمیزند سهم خود را در هدایت اجتماع برعهده میگیرند. جریان نخبگان اجتماعی یک جریان اقلیتی است ولی تاثیرگذاری بیشتری دارد.جامعه نخبگانی مرجعیت دارد یعنی اجتماع به جامعه نخبگانی رجوع میکند و او نیز باید بتواند پاسخگو باشد.
استاندار تهران در ادامه بیان کرد: سازماندهی این جریان با نیازمندی های کلان جامعه در همه ابعاد به غیر از حوزه سیاسی، زمینه ساز رفع مشکلات است که توصیه من به جامعه نخبگان، تدوین نظام مسائلی است که ما در حوزه های اجتماعی با آن مواجه هستیم. از طریق تدوین نظام، برآورد های لازم برای چگونگی و رفع مشکلات تهیه می شود و پس از طی مراحل لازم به آزمون و عملکردها می رسد. پس آنچه برای جریان نخبگان قائل هستیم به ویژه در این دوره بهره گیری از گام دوم انقلاب است که با توجه به شرایط منطقه و جهان، یک الزام است.
وی در ادامه تصریح کرد: سطح مشارکت جوانان به ویژه ایده پردازان جدید برای برداشتن یک یا چند گام حرکت های اجتماعی رو به جلو بسیار حائز اهمیت است. تمرکز بر این امر نشان از آن دارد که با همتی بلند و نگاه وسیع و پیشرو گام های مثبتی را کنار هم می توانیم برداریم و نقش نخبگان را در چگونگی حکمرانی نظام جمهوری اسلامی تدوین و تبیین کنیم. در حکمرانی نظام جمهوری اسلامی ایران نقش نخبگان یک امر بدیهی است چراکه نخبگان در جمهوری اسلامی باید جایگاه خود را همراه مسئولان تثبیت کنند. چگونگی اشتراک گذاشتن ایده ها و نظرات و نظریه پردازی ها و تدوین آن به عنوان یک برنامه عملی که از طرق مختلف با دیدگاه های مختلف مطرح می شود، از موضوعاتی که باید در برنامه فکری شما شکل بگیرد که اگر محقق شود جنبه های دیگر نظریه پردازی به عنوان یک ایده عملی و با قابلیت کارکردی در دستور کار قرار خواهد گرفت و هر کدام از این نظریه در بخش های مختلف در سطح ملی و محلی به خوبی استفاده شده و تنگناها برداشته شود.
فخاری در ادامه اذعان کرد: اگر نخبگان به عنوان یک جریان در بطن کار قرار بگیرند بعنوان یک آرمان میتوان این آگاهی ها را به اثرگذاری رساند و دو چندان کرد. اگر توانستیم در این فرآیند توان داشتن نگاه متعصبانه با ایده های جدید و بروز همراه با دانش پژوهی تلاش های آینده را خوب ترسیم کنیم و بتوانیم بار اجرای را بر اساس این یافتهها هموار کنیم، موانع و مشکلات و نظام مسائل بازدارنده را که سر راه ما هستند، برداریم اقدامی بلند صورت پذیرفته است. مرجعیت نخبگان و نقش هدایت گونه آن بسیار مهم است و شما باید نقش هادیان را در تمامی حوزه ها به عهده بگیرید و هر کس به اندازه توان و یافته هایی که در طول زندگی به دست آورده، نقش آفرینی کند.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی های نخبگان و تمایز آنها در جامعه تاکید کرد: آنچه شما را متمایز می کند ویژگی هایی است که در شما شکل گرفته که اول علم آموزی همراه با تزکیه و علم نافع و علمی که می تواند ابهامات را رفع کند و دومین ویژگی شما جوان گرایی توام با فکر جدید که یک جامعه را می تواند به حرکت درآورده و اقدام شما را در جامعه قابل پذیرش کند. نخبگان آینده ساز هرچند که ممکن است امروز درگیر خیلی از مسائل باشند اما با هدایت و همفکری و با شناخت محیط خود خوب عمل کرده و به راهکارهایی برسیم که بتواند زمینه توسعه را فراهم کند و ما نیز آمادگی داریم تا از هدایت های شما استفاده کنیم. زمان، دارایی مهمی است که ایده را تبدیل به برنامه و برنامه را تبدیل به اجرا و اجرا را به فرصت های جدید تبدیل می کند، ایران اسلامی می تواند با وجود شما در منطقه و جهان خود اتکا شود.
فخاری در پایان با اشاره به پیشرفت نظامی کشور که مدیون راهبردهای مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: ما با موشک های در حال انقراضمان اسرائیل را هدف قرار دادیم و اگر بخواهیم قدرت خود را به آنان نشان دهیم آن وقت معلوم می شود با چه ابزار و امکاناتی در صحنه حاضر خواهیم شد. راهبردهای مقام معظم رهبری امام خامنه ای(حفظه الله) دراین چند دهه گذشته مدنظر قرار گرفت تا امروز بتوانیم اثبات کنیم که ایران پرقدرت و با آینده روشن، مسیر خود را طی و از هیچ تردیدی هراس نخواهد داشت.
نظر شما