به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت امروز چهارشنبه(۱۷مرداد) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سال ۱۳۹۲ تصویب شد و ۱۳ هدف کلان دارد.
وی افزود: فعالیتهای دولت سیزدهم در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی از جمله توجه به نهاد خانواده و جمعیت، توجه به هویت ایرانی اسلامی، پاسداست زبان فارسی و ... در قالب همین سند نقشه مهندسی کشور بوده است.
استاندار با تأکید بر اینکه سند نقشه مهندسی فرهنگی در دولت سیزدهم حالت اجرایی پیدا کرد، گفت: ما شاهد اقدامات تحولی و زیربنایی در دولت سیزدهم بودیم و این نقشه یک مدل کار تشکیلاتی و هم افزایی دستگاههای اجرایی است که متأسفانه ما در کار تشکیلاتی و هم افزایی ضعف داریم.
قناعت با بیان اینکه سند نقشه مهندسی فرهنگی یک مدل برنامهریزی مسئلهمحور و نقطهزن است، ادامه داد: در دولت سیزدهم ریلگذاری برای توسعه استان در حوزه سختافزاری و اقتصادی داشتیم به عنوان مثال همین راه آهن که مطالبه دهه ۴۰ مردم استان بود اکنون در حال اجراست.
وی بیان کرد: انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی و همچنین انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان نیز از دیگر پروژههایی است که در دولت سیزدهم آغاز شده و در حال انجام است.
استاندار با اشاره به اینکه ریلگذاری در حوزه فرهنگی را شاهد نبودیم و سند نقشه مهندسی فرهنگی در حقیقت ریلگذاری حرکت عمومی جامعه به سمت ارزشها و مبانی نظام و انقلاب است، تصریح کرد: در این سند برای دستگاههای اجرایی مربوطه شرح وظایف و نقشی تعریف شده و موظفند برنامه و کارهای خود را بر اساس این سند انجام دهند.
قناعت به اهمیت تبلیغاتی محیطی و رعایت زبان فارسی اشاره کرد و افزود: بیشترین انتقال مفاهیم به شهروندان از حوزه بصری است پس مهم است که از طریق تبلیغات محیطی چه خوراک فکری روحی به مردم داده میشود.
وی با بیان اینکه دستورالعمل و ضوابط تبلیغات محیطی مصوب بهمن ۱۳۸۸ مجدد باید به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود، متذکر شد: نصب دیوارنگارهها هم پیشنهاد خوبی است چون خلأ آن در استان ولایتمدار و انقلابی خراسان جنوبی به چشم میخورد لذا کمیتههای چندگانه با حضور شهرداری و دستگاههای مرتبط تشکیل شود تا این مهم در سطح شهر محقق و اجرایی گردد.
🔸بسیاری از مشکلات جامعه با اصلاح فرهنگ برطرف میشوند
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: انسان موجودی دارای ابعاد گوناگون است و به همین دلیل هم نیازهایش متفاوت است و غالباً اینگونه میباشد که وقتی نیازهای کلی را در کنار هم برای جامعه تعریف میکنند، اینها را در عرض هم بیان میکنند.
آیت الله سید علیرضا عبادی افزود: اقتصاد، سیاست، مسائل اجتماعی، نظامی و انتظامی، مسائل فرهنگی و ... را در کنار هم میبینند و چون امور دنیایی و نفسانی و رفاهی برای بشر جاذبه بیشتری دارد آن را مقدم بر مسائل فرهنگی میبینند و نتیجهاش همین است که بعد از ۴۵ سال هنوز مسئله فرهنگ با اما و اگرها همراه بوده و اگر مصوبهای هم در این زمینه بوده خاک میخورده است.
به گفته وی؛ این اشتباه بزرگ ماست چون همه مسائل از اقتصاد، اجتماعی، سیاسی و ....در طول مسائل فرهنگی قرار دارند نه در عرض آن.
امام جمعه بیرجند با بیان اینکه تا فرهنگ اصلاح نشود مسائل دیگر اصلاح نخواهد شد، تصریح کرد: در ملتها و کشورهای مختلف مشاهده میکنید که دیدگاههای اقتصادی و امور در رشتههای مختلف خیلی شبیه به هم هستند اما در عمل ۱۸۰ درجه با هم تفاوت دارند.
آیت الله عبادی متذکر شد: نیروی مسلح جمهوری اسلامی در راه خدا و برای عدالت و حق آموزش میبیند و دفاع میکند و آنچه به او جهت میدهد فرهنگ است اما نیروی مسلح آمریکا و کمونیست و صهیونیستی با همان آموزشهای نظامی، جنایت میکنند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات جامعه با اصلاح فرهنگ برطرف میشوند، بیان کرد: اگر درست تصمیم گرفته شود و درست اصلاح و اجرا شود، شورای فرهنگ عمومی و نظرات شما خیلی نقش دارد، چون خوشبختی مردم در همین مسائل فرهنگی است.
نظر شما