به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، محسن ضامنفر روز دوشنبه در جلسه برنامهریزی سرشماری عمومی بخش کشاورزی گفت: سرشماری کشاورزی برنامه مهمی است که همزمان با سراسر کشور در این استان از نیمه اول آبان ماه آغاز و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
مدیرکل سرمایهگذاری استانداری با بیان اینکه حدود ۱۰۰ نفر در اجرای این طرح مشارکت دارند، افزود: آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام گرفت و یک دهه از آن میگذرد، در طی این سالها خلاء آمار دقیق در بخش کشاورزی به شدت احساس شده است.
وی بر فراهم شدن مقدمات انجام این سرشماری تاکید کرد و گفت: سرشماری امسال ششمین سرشماری کشاورزی است و آمار مربوط به سطح کاشت و میزان تولید سالانه محصولات زراعی و باغی، کشت گلخانهای، ماشینها و ادوات مورد استفاده در زمان بهرهبرداری، اطلاعات سیستم آبیاری تحت فشار، اطلاعات مربوط به بهرهبرداران از جمله جنسیت، سن، سواد و میزان تحصیلات آنها استخراج و به ثبت میرسد.
ضامنفر با بیان اینکه اطلاعات بخش دامپروری نیز در این طرح ثبت میشود، افزود: در سرشماری کشاورزی همچین اطلاعات مربوط به پرورش دامهای سبک و سنگین شامل تعداد ترکیب و جنس گوسفند، بز، گاو، شتر، پرورش طیور به روش سنتی، پرورش آبزیان، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و هر آنچه در این حوزه است به ثبت میرسد.
مدیرکل سرمایهگذاری استانداری با بیان اینکه کوچکترین اطلاعات مربوط به این سرشماری میتواند در تصمیمگیریهای حوزه کشاورزی اثربخش باشد، گفت: ماموران آمارگیر با حضور در تمامی نقاط شهری و روستایی استان از طریق پرسشنامه الکترونیکی اطلاعات بخش کشاورزی را با هدف برنامهریزی صحیح احصاء میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در پنجمین سرشماری کشاورزی که سال ۱۳۹۳ برگزار شد تعداد بهرهبرداران ثبت شده بخش کشاورزی استان ۶۶ هزار و ۶۰۰ نفر بودند که با اجرای طرح سرشماری کشاورزی آمار به روز و دقیقی از وضعیت بهرهبرداران، تولیدات زراعی و باغی و حوزه دامپروری در اختیار قرار میگیرد.
ضامنفر خواستار همکاری رسانهها و صدا و سیمای مرکز استان در اجرای بهتر سرشماری عمومی کشاورزی در استان شد.
مدیرکل سرمایهگذاری استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: همزمان با سراسر کشور طرح سرشماری عمومی کشاورزی از آبان ماه در استان آغاز و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
نظر شما