به نام خداوند لوح و قلم
بزرگترین تحولات تاریخ بشر را به خط و کتابت وابسته دانسته اند، سنتِ ذی قیمتِ پیشینیان که عصاره ای از اندیشه، ذوق، بینش، هنر و تجربه را به نسل های نو هدیه می دهد.
در آموزه های ارزشمند دینی ما نیز، اهمیت دانش و مطالعه را، از آغاز وحی بر وجود گرامی رسول خدا (ص) با «اقراء باسم ربک الذی خلق» رقم زده اند. جای کتاب را هیچ چیز نخواهد گرفت و ابزارهای نوظهور ارتباطی همه ی توانشان آن است که مضمونِ این پدیده عمیق و کهن، یعنی کتاب را تقدیم آدمی نمایند.
فرهنگ، اساسِ توسعه ی ملت هاست و کتاب و کتابخوانی و کتابخانه، دروازه ی اصلی توسعه فرهنگی است. کتابخانه های عمومی مکتب انسان سازی هستند و شکوفایی آن ها، اصل اساسی در پیشرفت جامعه است. توسعه کتاب و فرهنگ در فارس از دیرباز با کلام امیرالمومنین (ع) پیوند خورده که " هرکس که با کتابها آرامش یابد، راحتی و آسایش از او سلب نمیگردد"1. دیارِ دین و دیانت، علم، فرهنگ و هنرِ فارس، همچنان در پیمودنِ این مسیر، نیازمندِ تلاش خستگی ناپذیر و همت و همیاری مردم و مسئولان است.
مسیری که در فارس با توسعه ی زیرساخت ها و خدمات کتابخانه های عمومی آغاز شده و نوید بخش آینده ای درخشان در این حوزه است.
اینجانب ضمن گرامیداشت مقام فیلسوف بزرگ جهان اسلام، علامه سید محمد حسین طباطبایی (ره)، فرارسیدن هفته کتاب و روز "کتاب، کتابخوانی و کتابدار" را به تمام علاقهمندان علم و دانایی، فرهنگوران، اندیشمندان، کتابداران، اعضای کتابخانهها و انجمن های کتابخانههای عمومی، تلاشگران آگاه این عرصه ی فاخر و مردم فرهنگ دوست فارسِ پهناور تبریک عرض نموده، از خدای بزرگ سعادت و سربلندی ایشان را مسئلت می نمایم.
حسینعلی امیری
استاندار فارس
1. غررالحکم، صفحه ۲۳۳
نظر شما