کد خبر 241593
۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱
استاندار مرکزی: راه فائق آمدن بر آلودگی زیست‌محیطی توسعه صنعتی است

استاندار مرکزی گفت: اولین قدم تدوین برنامه توسعه صنعتی استان برای برون‌رفت از مشکلات فعلی است.

به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ نشست تشکل‌های بخش خصوصی حوزه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با استاندار مرکزی در سالن جلسات امیرکبیر استانداری برگزار شد.

استاندار مرکزی در این نشست ضمن تشکر از ابراز محبت حاضرین، اظهار داشت: همه بضاعت خود را به کار خواهم گرفت تا برای حل مشکلات و توسعه استان گام برداریم.

مهدی زندیه‌وکیلی افزود: قبلاً هم گفتیم که این مسیر خدمت یک دوی امدادی است لذا ضمن تلاش برای حل مسائل و مشکلات، کارهای موفقی که از قبلی آغاز شده را ادامه خواهیم داد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی به‌عنوان یک استان صنعتی شناخته می‌شود، گفت: هرچند رتبه‌بندی‌ها در این بخش شاخص‌های متنوعی دارد که چندان قابل اتکا نیست اما به‌هرحال تنزل جایگاه استان مشخص است که عدم سرمایه‌گذاری، بحث‌های زیست‌محیطی و ظرفیت اکولوژیکی منطقه از دلایل آن است.

مقام عالی دولت در استان مرکزی ادامه داد: تولیدات استان مرکزی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری و... هم قابل توجه و مازاد بر نیاز استان است اما به‌هرحال برچسب صنعتی بودن بر روی استان است چراکه مردم استان مرکزی عمدتاً صنعتگر هستند و در گذشته هم نقش تولیدی و صنعتگری استان ویژه بوده است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: مسائل زیست‌محیطی روند توسعه صنعتی استان را تا حدودی با مشکل مواجه کرده و از طرفی ظرفیت‌های اکولوژیکی مثل آب نیز مزید بر علت است.

زندیه‌وکیلی با تأکید بر اینکه به توسعه پایدار نیاز داریم، گفت: برخی صنایع ما دارای تکنولوژی قدیمی هستند و یا بهره‌وری پایینی دارند و بعضاً منشأ آلودگی‌های زیست‌محیطی هستند.

مقام عالی دولت در استان مرکزی خاطرنشان کرد: راه فائق آمدن بر آلودگی زیست‌محیطی اتفاقاً توسعه صنعتی است چراکه استفاده از تکنولوژی روز بهره‌وری را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه در چند سال گذشته برای توسعه صنعتی استان مرکزی راهبرد نداشته‌ایم و پراکنده کار کرده‌ایم، گفت: اولین قدم تدوین برنامه توسعه صنعتی استان برای برون‌رفت از مشکلات فعلی است که بتوانیم با حرکت در جهت صحیح ارزش‌افزوده ایجاد کنیم و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی را داشته باشیم.

زندیه‌وکیلی افزود: کشورهای توسعه‌یافته بر اساس شاخص‌هایی توسعه‌یافتگی را تعریف می کنند که یکی از شاخص‌ها تشکیل و اداره جامعه توسط تشکل‌ها است لذا اولین جلسه ما با تشکل‌های بخش صنعت و معدن است و تمرکز ویژه‌ای بر اقتصاد، صنعت و کشاورزی خواهیم داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شهرهای ساوه، زرندیه و دلیجان توسعه خوبی در بخش صنعت داشته‌اند و ظرفیت‌های خیلی خوبی ایجاد شده لذا یک نگاه جامع استانی به همه مناطق خواهیم داشت.

وی با تأکید بر اینکه راه توسعه، سرمایه‌گذاری است گفت: این مهم در بیانات رهبری و برنامه‌های توسعه کشورهم برجسته است لذا باید از ظرفیت‌های مختلفی چون بازار سرمایه استفاده کنیم البته سطح کشور ما در حوزه سرمایه‌گذاری خوب نیست و علیرغم اینکه نقدینگی لازم وجود دارد نتوانسته‌ایم از روش‌ها و سرمایه‌هایی که وجود دارد استفاده کنیم.

زندیه وکیلی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار نیاز به فراهم کردن محیط امن دارد اما فضای کسب‌وکار کشور مناسب نیست هرچند استان مرکزی در این بین شرایط بهتری دارد.

استاندار مرکزی جامعه هدف در گام اول سرمایه‌گذاران داخل استان هستند اگر بتوانیم فضای مساعد را برای او فراهم کنیم در جذب سرمایه‌گذار خارجی هم موفق خواهیم بود.

مقام عالی دولت در استان مرکزی راه‌اندازی کنسرسیوم اقتصادی استان را اقدامی ارزشمند دانست و عنوان کرد: از توسعه این کنسرسیوم استقبال می‌کنیم چراکه نمونه‌های موفق آن را در استان اجرا کرده‌ایم.

استاندار مرکزی همچنین گفت: تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی باید قالب یک سازوکار مناسب در احصای مشکلات حوزه خود نقش‌آفرینی کنند تا بتوانیم آنچه در استان اختیار داریم را حل کنیم و آنچه لازم است در سطح ملی پیگیری کنیم.

وی تأکید کرد: حوزه معاونت اقتصادی و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی برای شناسایی و احصای مشکلات اقدام کنند البته طرح مشکل به تنهایی کفایت نمی‌کند لذا انتظار داریم راه‌حل‌ها نیز ارائه شود تا بتوانیم تصمیم‌سازی کنیم.

زندیه‌وکیلی با بیان اینکه در حوزه صنعت و اقتصاد به‌عنوان یک اولویت جدی استان از کوتاهی مدیران دستگاه‌های اجرایی نخواهم گذشت، گفت: این حوزه به زندگی مردم گره خورده و از دست رفتن یک شغل هم تبعات زیادی دارد.

در این نشست همچنین جمعی از فعالان بخش خصوصی با بیان برخی مسائل و موانع تولید ابراز امیدواری کردند با توجه به شناخت جامع استاندار مرکزی از ظرفیت‌ها و مسائل استان بخش صنعت بتواند گام‌های بلندتری به سمت رشد و توسعه بردارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha