کد خبر 114108
۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷
ذوالفقاری: اربعین را مردم اداره می کنند؛ ستاد صرفا سازماندهی کننده است/ هیچ دستگاهی از اربعین کسب درآمد ندارد

رییس ستاد مرکزی اربعین خط محوری رسانه های نظام سلطه و ایادی منطقه ای این جریان را بایکوت خبری اربعین، تقلیل و تخفیف این آیین و در نهایت تحریف آن برشمرد و گفت: برنامه ریزی دشمن از چند دهه قبل بر این بوده است که ابتدا میان شیعه و سنی، بعد میان شیعیان باهم و از جمله بین ملت ایران و عراق دشمنی و اختلاف بیاندازند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر حسین ذوالفقاری در همایش یاوران رسانه‌ای اربعین که در وزارت کشور برگزار شد، گفت: حال و هوای این روزها دارد اربعینی می شود. امیدواریم این مساله تاثیر عمیقی در زندگی اجتماعی، فردی و اخلاق و رفتار همه ما در زندگی شخصی و اجتماعی ما در همه عرصه‌ها به صورت پایدار ایجاد کند.
وی گفت: ما در ارتباط با اربعین از سال ۹۴ رشد چندبرابری زائران روبرو شدیم. در سال ۹۵، بعد از مراسم اربعین تمامی یافته‌ها، نقاط ضعف و قوت، فرصت و تهدید را جمع‌ آوری و بررسی کردیم و این مبنای سیاستگذاری‌ و برنامه ریزی ما برای سالهای بعد، قرار گرفت. سال گذشته هم با کمک همه دست اندرکاران کشور و تمامی اقشار مرتبط،کار جلو رفت و نسبت به سنوات گذشته ساماندهی و نظم بهتری اتفاق افتاد اما باز روند ارزیابی را انجام دادیم و تعداد قابل توجهی از اشکالات را احصا کردیم. این موارد در جلسات متعدد با نخبگان و دست اندرکاران بررسی شد تا چه سیاستهایی را برای حل آن در پیش بگیریم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه ستاد اربعین سه سطح از جلسات و هماهنگی را دنبال کرده است، گفت: جلسات شورای راهبردی در سطح نخبگان موضوع و جلسه ستاد مرکزی اربعین در سطح همه دستگاههای دست اندرکار که کار برنامه‌ریزی و اجرایی را انجام می دهد و نشست های همایش بین المللی اربعین که در مسیر برنامه ریزی قرار دارد. کمیته‌های ستاد اربعین هم کارهای گسترده ای انجام دادند همچنین ستاد اربعین مستقر در عراق هم فعالیتهای زیادی داشت که یکی از موضوعات پایه ای که باید انجام می شد تنطیم سند قانونی با دولت عراق بود. ما در گذشته هیچ سندی برای چگونگی همکاری ها با دولت عراق در زمینه اربعین نداشتیم، اما با تلاشهای انجام شده سال گذشته تفاهم نامه موقتی میان دو کشور امضاء شد و در ادامه با شش ماه گفت و گو با دولت عراق، نهایتا تفاهم نامه ای تدوین شد که تمام الزامات بحث اربعین بین ما و کشور عراق در آن آورده شده است و حدود یک ماه قبل این تفاهم نامه در بغداد، امضای وزرای کشور  ایران و عراق رسید.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه گامهای بزرگی در مسائل زیرساختی در یک سال گذشته برداشته شده است، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات مسیرهای منتهی به مرزها حل شده است. توافقنامه‌ای هم دیروز میان وزارت ارتباطات ایران و عراق در زمینه امکانات تماس امضا شد و حتی وسایلی که سال گذشته به دلیل برخی مسائل در عراق توقیف شده بود، آزاد شد. در زمینه امنیت، خدمات، درمان و بهداشت نیز کارهای زیادی انجام شده بود.
وی با بیان اینکه ستاد مرکزی اربعین، ستاد کشور است افزود: همه دستگاهها و سازمانهای مرتبط با این ستاد به دنبال این هستند که کاری انجام دهند و هیچ دستگاهی در این ستاد منافعی ندارد و همه ما مدافع و متولی زائران هستیم.
هدف ما تسهیل‌گری هر چه بیشتر و کاهش هزینه‌ها است
ذوالفقاری با بیان اینکه هدف ما تسهیل‌گری هرچه بیشتر و کاهش هزینه‌های سفر است، تاکید کرد: در زمینه روادید ما همواره خواهان لغو ویزا بوده و هستیم و در تمام دیدارها با مقامات عراقی یکی از مسائل جدی که مطرح شده است، موضوع لغو روادید بود اما تا این لحظه عراق به دلایلی که برای خود دارد، این موضوع را نپذیرفته است.
رییس ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: یکی از مسئولان عراقی به من گفت با لغو روادید چند میلیون نفر از ایران به عراق می‌آیند؟ اگر پنج، شش میلیون نفر آمدند، آیا زیرساخت‌های ما جواب می دهد ؟ آیا این موضوع موجب نمی شودکه کرامت زائران زیر سوال رود؟ در مجموع  به صراحت می‌گویم هیچ کس تردیدی نداشته باشد که در مجموعه دستگاههای مرتبط ایران احدی نیست که طرفدار لغو روادید نباشد اما این مسئله منوط به پذیرش در طرف عراق است.
ذوالفقاری ادامه داد:به منظور تسهیل روند صدور روادید علاوه بر چهار کنسولگری عراق در ایران، ۲۰ دفتر موقت نیز فعال شده است. اما متاسفانه برخی از روی دلسوزی بدون داشتن اطلاعات دقیق حرف می زدند که ای کاش روزی همه ما یاد بگیریم در هر زمینه ای که می خواهیم حرف بزنیم مطمئن باشیم که درست است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) در خصوص هزینه ها نیز خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این بود که بتوانیم تسهیلاتی ایجاد کنیم که زائران راحت بروند و برگردند و دیگر این که بتوانند هزینه کمتری پرداخت کنند.
وی ادامه داد: درباره ارز از بین گزینه های ارز آزاد و ارز ثانویه خوشبختانه موفق شدیم نظر بانک مرکزی را برای دریافت یکباره کل ارز مورد نیاز بر مبنای ارز ثانویه جلب کنیم.
وی افزود: سال پیش دو میلیون و ۳۵۰ هزار ویزا صادر شد ولی فقط یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بیمه پرداخت کردند که باعث شد هم بیمه گذار و هم کسانی که خدمات سرپایی دریافت کردند دچار مشکلاتی شوند. اما امسال همه شرکت‌ها را متصل به سامانه سماح کردیم که کسی بدون بیمه به مراسم نرود. چرا که دو سال قبل که ۶۰ زائر ایرانی در عملیات تروریستی شهید شدند، ۵۵ نفر آنها بیمه نبودند که خانواده های آنها دچار مشکلاتی شدند.
ذوالفقاری افزود: کل بیمه خدمات درمانی، هزینه های درمان سرپایی، حوادث و تصادفات رانندگی با خدمات بالا و با دیه کامل را برخلاف تورم و گرانی به 200 هزار تومان تقلیل دادیم و از طرف دیگر، سطح ارائه خدمات را افزایش داده‌ایم.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های مرتبط با اربعین هزینه‌کننده هستند و نه درآمدزا، افزود:هزینه های کارگزاری و بیمه نسبت به شرایط عادی یک سوم شده است. هلال احمر در شرایط عادی 16 هزار تومان برای خدمات سرپایی دریافت می کند که این میزان به 5 هزار تومان کاهش یافته است. این درحالی است که افرادی که هزینه بیمه را نپرداختند هزینه های بسیار زیادی به هلال احمر وارد کرده اند.
ذوالفقاری اعلام کرد: 7 محور و جهت کلی برای اربعین مدنظر قرار گرفته شده است که اولی ترویج فرهنگی اربعین است که تمام کارهایی که انجام می دهیم برای این هدف والا است. برقراری نظم و امنیت، رعایت و احترام به سنتها و قوانین دولت و مردم عراق، مردم محوری به معنای واقعی چراکه اداره کارهای اربعین با مردم است و ما تنها سامان دهنده هستیم، تسهیل گری و مدیریت انتظارات مردم و هماهنگی محورها و اصول مهم و کلی ما است.
وی اشاره کرد: در اربعین بیش از 90 درصد غذاهای توزیعی در موکبها از سوی مردم است و تنها 10 درصد این میزان را نهادهای خاص برعهده دارند.
وی افزود: افتخار میزبانی اربعین متعلق به مردم اربعین است و من بارها تاکید کرده ام که هرجایی که نیاز به حضور موکبهای ایرانی نیست، این موکبها برپا نشود و رسانه ها نیز باید براین موضوع توجه داشته باشند که نباید بر تفاوت و عراقی یا ایرانی بودن موکبها تاکید کرد.
دشمنان به دنبال ایجاد اختلاف میان مردم ایران و عراق است
رییس ستاد اربعین خط محوری رسانه های نظام سلطه و ایادی منطقه ای این جریان را بایکوت خبری اربعین، تقلیل و تخفیف این آیین و در نهایت تحریف آن برشمرد و گفت: امسال با پدیده عجیبی روبرو بودیم. فضای عجیبی در ایران علیه زوار عراقی ایجاد شد و برخی به آن دامن زدند و یک ذهنیت منفی علیه زائران عراقی ساخته شد. در آن طرف هم اتفاقاتی در بصره رخ داد. متاسفانه برخی از سر دلسوزی اما ناآگاهی کارهایی می‌کنند که خواسته دشمنان دو ملت است. این ایجاد تفرقه و دشمنی را داعش و صهیونیست‌ها می‌خواهند. این فضا در اربعین باید ترمیم شود. لذا جهت گیری، آموزشها به مردم و مراقبت ها باید به سمتی باشد که جلوی این مسائل گرفته شود چراکه از سالهای گذشته برنامه ریزی دشمن بر این است که ابتدا میان شیعه و سنی، بعد میان شیعیان باهم و از جمله بین ملت ایران و عراق دشمنی و اختلاف بیاندازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha