کد خبر 115441
۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۶
برگزاری نشست تصمیم‌سازی بهره‌برداری از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در ساماندهی کودکان خیابانی شهر تهران

نشست تصمیم‌سازی در خصوص چگونگی استفاده و بهره‌برداری از ظرفیت تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در ساماندهی کودکان خیابانی شهر تهران با حضور دستگاه های اجرایی و مسئول در محل وزارت کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ کمال اکبری معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور درخصوص اهداف برگزاری این نشست گفت: جلساتی پیش از این با حضور مسئولان اجرایی و تصمیم‌گیرنده درخصوص برنامه ریزی برای کودکان کار و خیابانی برگزار شده است اما در این جلسه بحث بر این است که چگونه از ظرفیت‌های سازمانهای مردم‌ نهاد استفاده کنیم. اگر نتوانیم ظرفیتهای این تشکلهای مردمی را به درستی مشخص کنیم، در روند کار با مشکلاتی روبرو خواهیم شد و در عین حال اجماع بر این است که تشکلهای مردم نهاد می توانند در ساماندهی این حوزه به خوبی نقش ایفا کنند و کمک خوبی برای دولت باشند و کار را به صورت تخصصی و معقول انجام دهند.
اکبری افزود: تاکنون مسئولان وزارت کشور به دنبال این بودند که همکاری تشکل ها را در حوزه کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی از جمله کودکان کار و خیابانی افزایش دهند و با آغوش باز پذیرای همکاری آنها بودند. در عین حال در این جلسه به دنبال این هستیم که میزان مداخله و حضور تشکل های مردمی را در ساماندهی کودکان خیابانی تعیین کنیم و به این جمع‌بندی برسیم که چه خواسته هایی از این تشکل ها داریم.
 اکبری خاطرنشان کرد: طبق برنامه ها تشکل های فعال چه به صورت شبکه ای و چه به صورت فردی در این زمینه فعال هستند اما باید مشخص کنیم که این تشکل ها در چه ابعادی کار خواهند کرد، به همین دلیل این جلسه برای هماهنگی میان سازمان های اجرایی این حوزه برگزار می شود تا تصمیم واحدی گرفته و به تشکل‌ها و سازمان های مردم نهاد داوطلب و آماده کار در این حوزه ابلاغ شود.
معاون مشارکتهای اجتماعی خاطرنشان کرد: باید تبلیغات لازم در خصوص ساماندهی کودکان خیابانی انجام شود و فضا را علیه اندیشه نگهداری کودک در خیابان ایجاد کنیم، همچنین افکار عمومی را در این راستا که ماندن کودکان در خیابان خیانت به آنهاست، همراه کنیم. باید محیط را برای افراد یا گروههایی که زمینه حضور کودکان در خیابان را فراهم می کنند، ناامن کنیم.
وی افزود: همزمان با اقدامات یاد شده، باید سازمان های مردم نهاد این حوزه را ساماندهی کنیم این درحالی است که شرایط جمع آوری کودکان خیابانی در میان افکار عمومی نیز با انجام این مراحل مشروعیت می‌یابد و البته با ساماندهی و نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد هم حجم جمع آوری کودکان کاهش خواهد یافت چرا که کار اصلی حمایت و رسیدگی به کودکان از سوی سازمان های مردم نهاد انجام خواهد شد.
در ادامه این نشست محبوبی معاون امور آسیبها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، گفت: کار ویژه ای برای تهران در راستای ساماندهی کودکان خیابانی برای امسال تعیین کردیم و در مجموع جلسات و رایزنی ها به این نتیجه رسیدیم که برای کاهش آسیب های اجتماعی نقش مداخله گری تشکل های مردم نهاد و مداخله مردمی را در نظر بگیریم.
 وی ادامه داد: این دومین جلسه ای است که به این شکل درباره این موضوع برگزار می شود اما تا تکلیف سازمان های مردم نهاد مشخص نشود موضوع همکاری و مداخله آنها در موضوع ساماندهی کودکان خیابانی به نتیجه نخواهد رسید. شرایط را باید طوری مدیریت کنیم که هم سمن‌ها و هم افکار عمومی آمادگی همراهی و فعالیت در این عرصه را داشته باشند.
محبوبی با بیان این که در این زمینه کار فرهنگی انجام نشده است، گفت: باید در کنار تبلیغ، فضاسازی برای ایجاد زمینه فعالیت سمن‌ها ایجاد شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه پروژه ساماندهی اتباع خارجی، ساماندهی کودکان خیابانی و بحث تبلیغات و فرهنگ سازی در حال پیگیری است. همه این پروژه ها در راستای هم هستند و همکاری سازمان های مردم نهاد  برای ساماندهی کودکان خیابانی بخشی از کار است که با تکمیل پروژه های دیگر به نتایج بهتر و کاملتری می رسد.
معاون سازمان امور اجتماعی تأکید کرد: سازمان های مسئول نمی توانند به صورت جزیره‌ای عمل کنند چرا که به نتیجه مطلوب نخواهد رسید؛ بنابراین می‌توانیم تولیت این کار را به فرمانداری تهران واگذار کنیم و فرمانداری پیگیر مطالبات و برنامه‌های سازمان های مردم نهاد زیر نظر سازمانهایی مانند بهزیستی، شهرداری و ... باشد.
محبوبی پیشنهاد کرد: در جلسه بعدی در این باره، شهرداری، بهزیستی و فرمانداری لیست سازمان های مردم نهادی که با آنها همکاری می کنند، تجمیع کرده و مناطق هدف برای هر کدام از این سمنها مشخص شود و در نهایت منابع و اعتبارات لازم از طریق فرمانداری تهران به سازمان‌های مردم‌نهاد اختصاص خواهد یافت.
وی اعلام کرد: زیرساخت لازم برای ایجاد بانک اطلاعاتی و شناسایی کودکان ساماندهی شده، وجود دارد که می توان این پایگاه اطلاعاتی را در مرکز فوریتهای تهران قرار داد تا سازمانهای مردم نهاد بتوانند از این طریق استعلام های لازم را انجام دهد و کودکانی که پیش از این ساماندهی شده اند یا تحت پوشش قرار گرفته اند، به راحتی شناسایی شوند.  
در پایان این نشست اکبری معاون مشارکتهای اجتماعی ضمن جمع بندی گفت:سیاست اصلی باید نبود کودک در خیابان باشد و در این راستا از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده کنیم. اولویت با تبلیغات شهری و فرهنگ سازی است. در نهایت باید تهران منطقه بندی شود و شرایط و حدود فعالیت سازمان های مردم نهادی که اعلام آمادگی کرده‌اند، مشخص شود و ملاک ارزیابی کار سمن ها نیز نبودن کودک کار در خیابان خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha