کد خبر 116506
۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
شهریار حیدری: اجازه ورود ۴۸ قلم از سوی مرزنشینان و تعاونی های مرزی صادر شد/ اقلام خوراکی از ۱۰۰درصد و اقلام غیرخوراکی از ۵۰ درصد معافیت از ورودی برخوردار خواهند داشت

مدیرکل امور مرزی در نشست خبری خود از معافیت 100 قلم کالا از ثبت سفارش، از 1339 کالای ممنوعه واردات برای مشمولین آیین نامه های ساماندهی معادله در بازارچه های غیررسمی موقت مرزی وورود کالا توسط ملوانان و سناورهای دریائی زیر 500تن لنج تجاری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ شهریار حیدری مدیرکل امور مرزی وزارت کشور در نشست خبری خود که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت جمعی مرزبانان در حادثه تروریستی محور خاش-زاهدان، محور کار رسیدگی به امور مرزنشینان و مرزها را  وزارت کشور اعلام کرد و گفت: وزارت کشور با دو رویکرد حمایت از تولید داخلی و همچنین ارتقای معیشت مرزنشینان همواره تلاش دارد بتواند خدماتی به مردمان مناطق مرزنشین ارائه کند. 
حیدری ادامه داد: آیین نامه ها و قوانین مختلفی برای بهبود معیشت مرزنشینان وجود دارد اما چگونگی استفاده از ظرفیت این قوانین و مقررات همواره مورد توجه و رصد وزارت کشور بوده است.
مدیرکل امور در ادامه این نشست خبری، گفت: اجازه ورود 48 قلم کالا توسط مرزنشینان و شرکت های تعاونی مرزنشینی که لیست آن در جدول شماره « 1» آمده است.
وی در همین راستا ادامه داد: پیش از این اقلام خوراکی 70 درصد و اقلام غیرخوراکی 30 معافیت حقوق ورودی برخوردارند که با پیگیری های انجام شده و حمایت برخی از دستگاههای مرتبط در تاریخ 24 بهمن ماه دولت موافقت کرد تا اقلام خوراکی تا 100 درصد و غیرخوراکی تا 50 درصد معافیت ورودی برخوردار باشند.
حیدری خاطرنشان کرد: واردات این اقلام صرفاً در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه در گمرکات و بازارچه های مرزی امکانپذیر خواهدبود.
مدیرکل امور مرزی در ادامه اشاره کرد: آیین نامه های ساماندهی مبادله در بازارچه های غیررسمی موقت مرزی و  ورود کالا توسط ملوانان شناورهای نفتی زیر 500 تن لنج تجاری به دلیل 1339 قلم کالایی که دولت در ابتدای سال 97 برای ثبت سفارش واردات آنها ممنوع کرده بود، تحت شعاع قرار گرفته بود که لازم بود برای ارتقای سطح معیشت مرزنشینان و فعالیت مرزنشینی، اقلام ضروری از فهرست ثبت سفارش خارج شود.
حیدری ادامه داد: طی جلسات متعددی که با حضور وزیر محترم کشور و سایر وزارتخانه ها از جمله صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گمرک ایران  تشکیل و نهایتاً بعد از تشکیل کارگروه ماده 12 که وظیفه تعیین لیست کالاها متناسب با شرایط داخلی را دارد، این اقلام نهایی شد و این مورد نیز در 24 بهمن ماه در دولت تصویب شد که جدول شماره «2» مشخص شده است. 
مدیرکل امور مرزی خاطرنشان کرد: این 100 قلم کالا در چارچوب آیین نامه ساماندهی فعالیت بارازچه های غیررسمی و موقت مرزی و همچنین ورود کالا توسط ملوانان می باشد و تحقق ضوابط آیین نامه های مربوطه از سوی دستگاه های مرتبط محقق می شود.
وی افزود: این اقلام مستقیماً توسط تجار از مبدأ به مقصد بازارچه های مرزی تعیین شده که 15 بازارچه در 13 شهرستان استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، بوشهر، هرمزگان و خوزستان منتقل می کنند.
حیدری افزود: پس از انتقال کالاها به بازارچه های تعیین شده و دپو در این بازارچه ها، اقلام مشخص شده و خروج آنها تابع مقرراتی خواهد بود که در این راستا هر سرپرست خانوار در سال  2میلیون و هشتصد هزار تومان از تخفیف امور بازرگانی برخوردار می باشد.
حیدری در ادامه به معافیتهای ملوانی و ته‌لنجی نیز اشاره کرد و گفت: پیش از این لنج های صیادی و تجاری به قیمت آزاد سوخت گیری می کردند که هزینه سنگینی بود و رغبت آنها را برای فعالیت های تجاری کم می کرد.
وی اضافه کرد: 70 درصد آبهای جمهوری اسلامی در خلیج فارس با قیمت داخلی از سوخت  استفاده خواهند .
حیدری ادامه داد: در این راستا همچنین 25 درصد معافیت به تجاری که از لنجها استفاده می کنند،  تعلق می گیرد و همچنین معافیتی به ملوانان نیز تعلق می گیرد و هر ملوان حدود 60 میلیون معاف از سود بازرگانی خواهند بود. یک شناور با ملوانان در سال بیش 6 تا 9 بار می تواند در این مسیر رفت و برگشت داشته باشد.
مدیرکل امور مرزی در پایان خاطرنشان کرد: 100 قلم کالای معاف از ثبت سفارش اعلام شده، مورد معافیت ملوانان نیز خواهد بود و از امروز می توانند فعالیت خود را در این زمینه شروع کنند.   

جدول-پيوست-1
جدول-پيوست2
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha