وی با اشاره به ترکیب کاملاْ فراجناحی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تاکید کرد: با توجه به تصریح قانون و پایان مهلت تطبیق، احزابی که جزو این ۱۱۰ حزب نیستند باید درخواست صدور پروانه جدید فعالیت خود را پیگیری کنند.
ملانوری با اشاره به این که تشکیل و فعالیت جبههها و ائتلافها بر اساس قانون باید به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برسد، تاکید کرد: تا این لحظه سه جبهه داریم که ۲ مورد آن کشوری و یک مورد نیز استانی در حال فعالیت است. جبهه مردمی نیروهای انقلاب معروف به جمنا، ائتلاف اصلاح طلبان ایران اسلامی و جبهه اصولگرایان استان قم دارای اجازه فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید شعار توسعه سیاسی، تحزب و ایجاد زمینه مناسب برای فعالان سیاسی رنگ واقعیت به خود گرفته است، گفت: در راستای تقویت خانه احزاب در استانها به عنوان یک تشکل مهم که بتواند محلی برای گفتگوی احزاب باشد تاکنون ۱۷ خانه احزاب راه اندازی کردهایم.
ملانوری با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۶ جلسه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برگزار کردهایم، خاطرنشان کرد: جامعه امروز نیاز دارد که تحزب در کشور توسعه یابد. در این راستا منشور گفتگوی سیاسی از سوی وزیر کشور به همه استان ها برای اجرا ابلاغ شده تا از تخصص و دانش احزاب به نحو مطلوب تری استفاده گردد.
وی با اشاره به اینکه نیازمند اصلاح فرایندهای خانه احزاب و آسیب شناسی در این زمینه هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر نخبهها در احزاب حضور فعال دارند و در قانون جدید تجمعات صنفی تسهیل شده است.
ملانوری اظهار داشت: ما مانع فعالیت سیاسی گروهها نیستیم، اما کسی حق استفاده از تابلوی حزب بدون مجوز را ندارد. همچنین بر اساس قانون سال ۹۵ فقط احزاب و تشکلهای سیاسی شناسنامه دار و رسمی میتوانند تقاضای راهپیمایی و تجمع نمایند.
ملانوری با بیان اینکه دبیران کل احزاب سیاسی و تشکلها باید حداقل سه روز قبل از برگزاری راهپیمایی درخواستشان را اعلام نمایند، ادامه داد: اما افراد نمیتوانند تقاضای تجمع و راهپیمایی کنند، البته اماکن مسقف نیازی به مجوز ندارد، بلکه فقط فرماندار و استاندار باید مطلع باشند.
نظر شما