به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدجواد فدائی در جلسه فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان(رفع موانع تولید) با محوریت رسیدگی به مسایل اقتصادی شهرستان رودبار جنوب بخش جازموریان گفت: تعهد این شهرستان برای ایجاد شغل در سالجاری یک هزار و 93 مورد بوده است که تا کنون 759 مورد آن محقق شده است لذا پیشبینی میکنیم که تا پایان سال این تعهد صد در صد محقق شود.
وی ظرفیت سیلوهای ذخیره گندم در استان را با تولید گندم مناسب دانست و اظهار کرد: بهدلیل پراکنش نامناسب سیلوها، در جنوب استان کرمان با مشکل ذخیره گندم مواجه هستیم و برای تأسیس سیلوی 20 هزارتنی ذخیره گندم در این منطقه پیگیری می کنیم. استاندار کرمان عنوان کرد: باید رده شهرکها و نواحی صنعتی در جنوب استان کرمان برای ارتقاء رده از 3 به 4 یکبار دیگر مورد بررسی قرار گیرد تا طرحهای صنعتی در مراحل اخذ مجوز تاسیس با مشکل محیط زیست مواجه نشوند. وی با تقدیر از خدمات کمیته امداد برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم استان بیان کرد: ایجاد یک گلخانه توسط یک زن سرپرست خانوار با حمایت کمیته امداد در جنوب استان کرمان امید بخش است زیرا نشاندهنده این است که دستگاههای اجرایی با برنامه ریزی میتوانند حتی در محرومترین نقاط ایجاد اشتغال کنند.
فدائی در واکنش به درخواست مدیرکل کمیته امداد در زمینه نامناسب بودن ساختمان اداری این نهاد در بخش زهکلوت عنوان کرد: 300 میلیون از طرف استان برای احداث ساختمان کمیته امداد در بخش زهکلوت تصویب میکنیم و پرداخت می شود. وی در خصوص درخواست نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش سرانه تختخواب بیمارستانی در رودبار جنوبی گفت: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت درخواست احداث بیمارستان در هر منطقه مورد نیاز را به وزارت بهداشت ارایه دهند و یک رونوشت به استانداری ارجاع دهند تا پیگیریهای لازم برای آنها صورت دهیم.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: افراد مختلفی معتقدند که دولت بین شمال و جنوب استان تبعیض قرار میدهد و این مهم به علت اطلاعات کامل نداشتن این افراد است زیرا چنین موردی صحت ندارد. وی با اشاره به پیگیری های استانداری برای فروش محصولات کشاورزی جنوب استان گفت: شورای عالی ترابری کشور برای حل مشکل فروش و صادرات محصولات کشاورزی باید مجوز ورود کامیونهای خارجی به ویژه کامیونداران روسی را به جنوب استان صادر کند. فدایی تاکید کرد: در روزهای آینده در جلسه ای در جیرفت با مسئولین اتاق مشترک بازرگانی کشورهای همسایه، راهکارهای صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان را مورد بررسی قرار می دهیم.
وی با اشاره به سوابق اجرایی خود در کمیته فنی جهاد سازندگی در سال 59، اظهار کرد: از نزدیک با مسایل و مشکلات رودبار جنوب آشنایی دارم و خوشبختانه در چند سال گذشته کارهای خوبی برای توسعه این منطقه انجام شده است. استاندار کرمان با انتقاد از عملکرد تعاون روستایی افزود: باید ارزیابی شود به چه دلیل با این حجم کشاورزی گسترده، همچنان مردم جنوب استان کرمان دچار فقر و محرومیت هستند مگر اتحادیه تعاون روستایی برای کوتاه کردن دست دلالان تشکیل نشده است پس چرا اغلب سود ناشی از فروش محصولات کشاورزی به جیب دلالان میرود که در این مورد باید تعاون روستایی گزارش دهد.
وی با اشاره به معضل حضور دلالان و واسطهها در حوزه فروش محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان تصریح کرد: اگر تعاون روستایی توانایی ندارد باید به سمت ایجاد یک شرکت دیگری برای فروش محصولات کشاورزی و کوتاه کردن دست دلالان برویم که در این زمینه از امام جمعه، فرماندار، نماینده مردم در مجلس و سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان میخواهم ظرف یک ماه آینده طرح خود را به استانداری کرمان ارایه دهند.
فدائی با تاکید برآنکه راه حل توسعه منطقه جنوب استان را باید در خود منطقه یافت افزود: دولت طبق تبصره 18 با سود 9 درصد تسهیلاتی برای توسعه کشت گلخانهای در کشور ارایه میکند ولی متاسفانه ما در استان از این فرصت کم استفاده میکنیم. وی با انتقاد از سوء مدیریت در کشور خاطرنشان کرد: فضای همکاری در این کشور بین مدیران و دستگاه های اجرایی وجود ندارد و مدیران عادت کردهاند که دائما توپ را در زمین یکدیگر بیاندازند.
به گزارش روابط عمومی، در این جلسه مشکلات واحدهای تولیدی شرکت آیریا کاغذ هلیل، واحد کنسانتره تیتانیوم شرکت توسعه و سرمایهگذاری ایمان فولاد کویر، واحد آهک هیدراته شرکت معدنی دماوند، واحد کنتسانتره کرومیت شرکت آسان راه البرز، واحد کنسانتره مس شرکت کانی فراوان زمان و همچنین مسایل و مشکلات نواحی صنعتی فاریاب، عنبرآباد و شهرکهای صنعتی جیرفت و عنبرآباد مورد بررسی قرار گرفتند.
استاندار کرمان در رودبار جنوب:
راه حل توسعه جنوب استان در منطقه وجود دارد/ برای صادرات محصولات کشاورزی برنامه داریم
استاندار کرمان با اشاره به سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در جنوب استان، خواستار گسترش کشت گلخانه ای و بررسی راهکارهای کوتاه شدن دست واسطه ها در قالب طرح مدون تا یکماه دیگر در این منطقه شد و گفت: همدلی، ارائه طرحهای عملیاتی و پیگیری در سطوح محلی، استانی و ملی برای توسعه شهرستانهای جنوبی و سایر مناطق استان ضروری است.
نظر شما