به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، همایش آموزشی - توجیهی بازرسان ویژه وزارت کشور با حضور عرف معاون سیاسی و طالبی رئیس هیات مرکزی بازرسی انتخابات وزارت کشور برگزار شد.
در این همایش طالبی با بیان اینکه تلاش همه ما بایستی به سمت برگزاری انتخاباتی باشکوه، امن و سالم حرکت کند؛ گفت: در فرآیند تشکیل هیات های بازرسی انتخابات که از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شد؛ با هماهنگی استانداری ها و فرمانداری ها، هیات های بازرسی را در کل کشور تشکیل دادیم. وی در ادامه گفت: در طی این مدت آموزش های لازم را به هیات های بازرسی در نحوه دقیق نظارت بر حسن اجرای انتخابات داده شده و این هیات ها در سراسر کشور با تعیین بازرسان آماده برگزاری انتخابات در شعب اخذ رای هستند.
طالبی با اظهار اینکه در این دوره از انتخابات به نسبت دوره های قبل بیشترین هماهنگی و همکاری را با ستاد انتخابات وزارت کشور داریم؛ گفت: لازم می دانم از حضور دکتر عرف در این همایش تشکر کنم. حضور عرف در این نشست گویای اهتمام مجموعه ستاد انتخابات وزارت کشور به مساله هیات های بازرسی است.
وی همچنین با تاکید بر ماده 25 قانون انتخابات گفت: طیق این ماده، دو مرجع شورای نگهبان و وزارت کشور مسئول اجرای انتخابات هستند. در همین قانون آمده است که وزارت کشور مامور اجرای قانون انتخابات و نظارت بر حسن اجرای انتخابات را برعهده دارد. به تعبیری دیگر، حسن اجرای انتخابات بر عهده هیات های بازرسی وزارت کشور است.
طالبی با بیان اینکه وظیفه این هیات ها رسیدگی به شکایات و پیشگیری از وقوع هر گونه تخلف انتخاباتی است؛ گفت: بازرسان انتخابات باید متوجه اهمیت و حساسیت رسالت شان باشند. برای همین یک بازرس انتخاباتی باید ویژگی هایی چون، امین بودن، بی طرفی، صحت عمل و در نهایت شجاعت لازم را داشته باشد. اگر بازرسی در حوزه ماموریتی خود، خلاف و اقدام غیرقانونی را ببیند، باید سریعا مراتب را به مقامات بالادستی تعیین شده گزارش دهد.
رئیس هیات مرکزی بازرسی انتخابات وزارت کشور در ادامه گفت: بازرس انتخابات هم باید ماموریت پذیر و هم مسئولیت پذیر باشد و بتواند ماموریت های محول شده را به بهترین شکل ممکن اجرایی سازد. صحت و سلامت انتخابات بسته به نحوه کنشگری بازرسان دارد و برای همین باید بیشترین دقت را در ماموریت شان داشته باشند.
وی افزود: در حوزه تبلیغات زودهنگام با اقدامات به موقع توانستیم اوضاع را تحت کنترل بگیریم و تقریبا در این دوره هیچ گونه تخلف مهمی نداشتیم.
طالبی با اشاره به شش مرحله انتخابات که از ورود و خروج رای دهندگان شروع تا مساله کنترل، ثبت نام، اخذ رای، قرائت و شمارش آراء و در نهایت تجمیع را در بر می گیرد؛ گفت: کار اصلی بازرسان انتخاباتی علاوه بر موارد فوق توجه بیشتردر دو بخش شمارش آراء و تجمیع است و باید در این دو حوزه نهایت دقت را داشته باشند.
طالبی در پایان گفت: شروع اخذ رای از ساعت 8 صبح روز جمعه آغاز و تا ساعت 12 شب ادامه پیدا می کند. باید توجه داشت که ساعت 12 شب انتخابات رسما پایان می یابد و دستگاههای کنترل خاموش می شود. برای همین این توصیه را به رای دهندگان دارم که با حضور به موقع در شعبه های اخذ رای، زمان رای دهی را به ساعت های آخر نگذارند.
نظر شما