کد خبر 137252
۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹
ویژگی های انتخابات مجلس یازدهم از نگاه وزیر کشور

دکتر رحمانی فضلی در افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به تشریح ویژگی های انتخابات این دوره پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ گزیده ای از متن سخنرانی وزیر کشور درخصوص ویژگی های انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را در ذیل می خوانید:

  • وزارت کشور مفتخر است به عنوان مجری برگزاری انتخابات، بر اساس سیاست­ های کلی انتخابات و با رعایت اصل «قانون­ مداری، بی‌ طرفی و امانت­ داری» و «تلاش برای ارتقای شاخص‌های کیفی اجرا»، انجام عملیات بزرگ انتخابات دوره­ یازدهم را فرصتی برای « احقاق حق مدنی ملت » جهت شرکت در اداره­ امور کشور و میدانی برای تحقق کارآمدی، و نمایش توان و اقتدار اجرایی دولت مبدل نمود.

  •  بر اساس مولفه ‌های اجرایی و مدیریتی، برگزاری انتخابات در دوم اسفند 1398، برگ زرینی از کارنامه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران را رقم زده است.

  • در این دوره،  طراحی، ارتقا و عملیاتی کردن سامانه ­های یکپارچه و دقیق برای برگزاری انتخابات، علاوه بر تحقق دولت الکترونیک در حوزه­ انتخابات، شکل جدیدی از هماهنگی نظام­ مند، کارآمد و اثربخش میان سطوح مختلف مدیریت کشور را به نمایش گذاشت. علاوه بر این، بکارگیری سامانه ­های هوشمند و دقیق الکترونیکی و غیرالکترونیک، ضامن سلامت و صحت انتخابات و اطمینان ­بخش برای ملت ایران در عرصه­ سیاسی انتخابات بود.

  • در گام نخست، ستاد انتخابات کشور در تاریخ 10 اردیبهشت 98 و به فاصله­ 10 ماه قبل از برگزاری انتخابات تشکیل و بلافاصله در 31 استان کشور ستادهای متناظر شکل گرفت و روندهای اجرایی بر اساس برنامه ریزی دقیق آغاز گردید. شعار محوری ستاد در این دوره عبارت بود از : انتخابات 98؛ گام دوم انقلاب، قانون­ مداری ، بیطرفی و انسجام ملی .

  • اين دوره از انتخابات به دليل «اتفاقات آبان ­ماه ، شهادت سردار سليماني، جان باختن تعدادی از هموطنان در سقوط هواپيماي مسافری و نیز شیوع بيماري کرونا» از حساسيت بالايي برخوردار بود؛ اما به لطف خداوند متعال، رصد و پیش ­بینی­ های دقیق امنیتی در قالب اطلس امنيتي انتخابات، و با بکارگیری 170 هزار نفر از نيروهاي انتظامي ، نظامي و بسیج، بدون کمترین مساله امنیتی و در امنیت و آرامش كامل برگزار شد.

  • با بکارگیری 48 هزار نفر از نیروهای متعهد و آموزش ديده از اقشار مختلف مردم به عنوان بازرس شعب، سر بازرس، هیأت ‌های بازرسی شهرستان­ ها و استان ­ها، بازرس ویژه و هیأت مرکزی بازرسی، از بروز تخلفات و سوء جریانات پیشگیری کرد.

  • از مجموع 25 فرایند اجرائی انتخابات، 23 فرایند، کاملاً به ­صورت الکترونیک انجام شد. علاوه بر آن، در این دوره، امکان ثبت­نام داوطلبان و معرفی شعب اخذ رای به مردم با استفاده از برنامه تلفن ­همراه فراهم گردید.

  • احراز هویت براي رای ­دهندگان با استفاده از 58 هزار دستگاه الکترونیکی و به صورت بر خط انجام گرفت. دستاورد مهم بکارگیری این دستگاه­ ها، «پیشگیری از رای ­های تکراری»، «کشف شناسنامه ­های جعلی» و «شناسنامه­ های افراد فوت­ شده» و «کمک موثر در تامین سلامت انتخابات» بود. علاوه بر آن، امکان مدیریت تعرفه ها به صورت برخط و ارزیابی میزان مشارکت در سطح ملی، استانی و شهرستانی از دیگر قابلیت­های این دستگاه ­ها به شمار می­ رود.

  • در راستای بند 12 سیاست­ های کلی انتخابات، ابلاغی مقام معظم رهبری، اقدامات و پیش­ بینی‌ های لازم برای برگزاری انتخابات تمام ­رایانه‌ای و کاملاً مکانیزه، برای اخذ و شمارش آرا در «11 استان» صورت گرفته بود اما امکان اجرای این کار بنا به دلایلی که در حوزه های امنیتی و فنی بود، امکان پذیر نشد.

  • مجموعاً 16 هزار و 33 نفر شامل  14 هزار و 112 مرد  و  یک هزار و 921 زن در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کردند که نسبت به دوره­  گذشته، حدود 33 درصد افزایش داشت.

  • برای برگزاری انتخابات، هیات­ های اجرایی با حضور 17 هزار و 952 نفر از معتمدین مردم و مقامات مسئول در شهرستان­ ها و بخش­ ها  در قالب 1123 هیات تشکیل گردید.

  • فرایند رسیدگی به صلاحیت داوطلبان، با استعلام از مراجع چهارگانه، آغاز و در مرحله اول، در  هیاتهای اجرایی 13 هزار و 849 نفر برابر 91.2 درصد تایید شدند که با اعلام نظر نهایی شورای نگهبان و با انصراف هایی که حاصل شد، در نهایت، 5 هزار و 233 نفر به عنوان نامزد نهایی در انتخابات شرکت کردند.

  • انتخابات در 54 هزار و 611 شعبه­ ثابت و سیار برگزار شد و از مجموع 57 میلیون و 918 هزار و 159 نفر واجد شرایط ، تعداد 24 میلیون و 512 هزار و 404 نفر معادل  42.57 درصد در انتخابات شرکت کردند.

  • در این دوره، با آموزش­ های به­ هنگام، برنامه ­ریزی دقیق و تلاش قابل تقدیر مسئولین و عوامل ذیربط، نتایج نهایی انتخابات در بسیاری از حوزه‌ های انتخابیه تا پایان روز شنبه 3/12/98 و نتیجه­ تهران، در ساعت 14 روز یکشنبه 4/12/98 اعلام و منتشر شد که شاید، زودترین زمان اعلام نتیجه­ انتخابات در ادوار مختلف باشد.

  • در مرحله­ اول، تکلیف 197 حوزه­ انتخابیه از 208 حوزه کل کشور تعیین شد و 279 نفر از نامزدها به مجلس راه یافتند و انتخاب 11 نفر از 11 حوزه­ باقیمانده، به مرحله­ دوم در 21 شهریورماه موکول شده است.

  • از مجموع منتخبان مرحله­ اول 262 نفر مرد و 17 نفر زن هستند.

  • در این دوره، صحت انتخابات در همه­ حوزه ­های اصلی و فرعی توسط شورای نگهبان تایید شد. این در حالی است که در 10 دوره گذشته به طور میانگین، انتخابات در 12حوزه، ابطال گردیده بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha