به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدجواد فدائی در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در کرمان عنوان کرد: هفته قبل تصمیم بر افزایش نظارتها و کنترلها در دستگاهها و بخشهای مختلف گرفته شد که امروز هم ستاد ملی این تصمیمگیری را داشتند. وی با بیان اینکه برای جلوگیری از گستره شیوع، باید پروتکلها رعایت شود که عمدتا هم استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است، عنوان کرد: ابتدای شیوع بیماری خیلی از فعالیتها تعطیل شدند، اما الان این روش امکانپذیر نیست، چون نمیتوانیم نیازهای مردم و اقتصاد را معطل بگذاریم.
استاندار کرمان تاکید کرد: مهمترین مسئله رعایت پروتکلهای بهداشتی است و لذا باید تخلفات را تعریف و با آنها برخورد کنیم که این کار در کارگروهی با حضور کارشناسان ذیربط انجام و دستورالعملهایی تهیه شده است. دکتر فدائی اضافه کرد: با دستهبندی ادارات خدماترسان، ادارات ستادی، صنوف مواد غذایی و خوارکی، سایر صنوف، اماکن مذهبی و زیارتی، نظارت و بازرسی نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی صورت میگیرد. وی با بیان اینکه مهم این است که نظارت بر تخلفات عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی با جدیت صورت گیرد، خاطرنشان کرد: نظارت بر ادارات ستادی به مسئولیت بازرسی استانداری، صنوف مواد غذایی به مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی، سایر صنوف به عهده صمت، امکان زیارتی و مذهبی به عهده سازمان تبلیغات اسلامی و اوقاف و ادارات خدماترسان به مسئولیت تیم نظارتی شامل بازرسی استان، دانشگاه علوم پزشکی و بازرسی قضائی است.
فدائی همچنین در مورد درخواست کنترل ورودیها و خروجی شهرستانهای جنوبی کرمان از سمت استانهای همجوار به دلایلی از جمله ضرورت هماهنگی بین استانهای جنوبی، لزوم دریافت مجوز از ستاد ملی عنوان کرد: این درخواست فعلا مسکوت میماند تا هفته آینده اختیارات استانها از سوی ستاد مدیریت بیماری کرونا مشخص شود. استاندار کرمان گفت: در برخی از موارد بنا به ضرورتها جلوتر از ستاد ملی حرکت کردیم، اما نمیتوانیم تصمیمات ستاد ملی را نادیده بگیریم.
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اخذ مجوزهای لازم، همه امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد به شکل مجازی و غیرحضوری برگزار میگردد. همچنین با تصمیم ستاد مدیریت بیماری کرونا استان کرمان، شهربازیها مشروط به رعایت ضوابط یهداشتی و ضدعفونی وسایل و استفاده از ماسک، میتوانند بازگشایی شوند و جزو کنترل و نظارتهای دستگاههای خدماترسان هم قرار میگیرند. امکان بازگشایی خانههای بازی و گیمنتها نیز با رعایت فاصله لازم، ضدعفونی سطوح و وسایل بازی و رعایت ضوابط بهداشتی و استفاده از ماسک فراهم شد.
*ماسک پزشکی فقط برای پزشکان، بیماران و اطرافیان بیمار و افراد بالای 60 سال دارای بیماری زمینه ای
نوذر نخعی مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در پاسخ به برخی سوالات مردم در ارتباط با کروناویروس عنوان کرد: اینکه ویروس ضعیف شده است یا نه باید بگوییم، این ویروس نسبت به قبل سویه متفاوتی دارد و شکل و شمایل آن متفاوت گشته و مسری تر هم شده، اما از هیچ مرجعی به صراحت گفته نشده که ویروس ضعیف شده است، چنانکه در بیماران هم الان با علائم بیماری متفاوت از قبل مواجه ایم و مشکلات گوارشی بیشتر دیده می شود. وی در مورد از استفاده از ماسک گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، ماسک ها دو نوع پزشکی و پارچهای هستند که ماسک پزشکی را توصیه بر گروههای مراقب بیمار شامل پرستار و پزشک، فرد بیمار، کسانی از بیمار نگهداری میکنند و افراد بالای 60 سال با بیماری زمینه ای دارند و مابقی افراد از ماسک پارچه ای با دو شرط باسد استفاده کنند، اول اینکه ویروس در جامعه پخش شده باشد مانند آنچه ما شاهد هستیم و دوم رعایت فاصله حداقل یک متری میسر نباشد.
دکتر نخعی با بیان اینکه با توجه به تغییراتی که در سطح ویروس داریم، فعلا امیدی به واکسن وجود ندارد، در مورد حساسیت ویروس به حرارت گفت: جایی که اسپلیت روشن است و فضای بسته و تعداد جمعیت بالا هستند، همه عوامل موجب می شود تاثیر محافظتی گرما از بین برود. به عبارتی فضای بسته و رطوبتی و جمعیت بالا احتمال ابتلا را بالا می برد. وی افزود: طبق شاخصهای جهانی، در ایران خیلی شرایط سختگیری نیست و در حد متوسط هستیم. خسته شدن مردم، مسافرت ها، مهمانی، عروسی، ادارات ، تجمعات را نسبت به قبل بالاتر برده است. وی بیان کرد: بیماران سرپایی با شدت و ضعف متفاوت در شهرهای استان در حال افزایش است اما خوشبختانه به این نسبت تعداد بستری ها رو به افزایش نیست. فاصله گذاری را باید تاکید داشت، آگاهی رسانی را استمرار دهیم. دکتر نخعی ادامه داد: استفاده از ماسک الان ضرورت بیشتری نسبت به اسفند ماه دارد، چون تعداد درگیر قبلا کمتر بود و الان تعداد موارد آلوده بیشتر شده است.
نظر شما