به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر مهدی محمودی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشوردر نشست امروز که به صورت ویدئو کنفرانسی با سفرای کشور، حامیان مالی، روسای نمایندگی های آژانس های سازمان ملل متحد وNGO های بین المللی، مدیران محترم سازمان های دولتی و سمن های داخلی و نمایندگان محترم وزارت امور خارجه، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ج.ا.ا در محل اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور برگزار شد با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه میزبانی موثر از حدود سه میلیون اتباع افغانستانی، انتظار حمایت های جدی و عملیاتی بین المللی دارد؛ گفت: هدف از اجرای هر پروژه ای در حوزه پناهندگان باید معطوف به اتخاذ راه حل های عملیاتی در حل مشکلات و چالش های پناهندگان باشد.
وی در این خصوص گفت: باید با حمایت های بین المللی زمینه ای فراهم شود که بازگشت داوطلبانه، ادغام مجدد پایدارو مساعدت به کشور میزبان به عنوان موثرترین گزینه درحل مشکل پناهندگان اتفاق بیفتد.
دکتر محمودی با اشاره به تحریم ها علیه کشورمان گفت: تحریم های بین المللی ادامه حمایت های لازمه از پناهندگان را دشوار ساخته است.
وی اضافه کرد: نهاد های بین المللی باید به حمایت از ایران در تامین مواد بهداشتی، دارویی و سایر نیازهای پناهندگان بپردازند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت هایش به خدمات ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه اخیر اشاره کرد و گفت: بیش از 547000 نفر دانش آموز در سال تحصیلی گذشته در مدارس دولتی بصورت رایگان ثبت نام کرده اند که از این تعداد حدود 138000 نفر دانش آموز فاقد مدرک در سال تحصیلی گذشته در مدارس دولتی بصورت رایگان حسب فرمان مقام معظم رهبری کار ثبت نام شان نهایی شد.
وی همچنین خبر داد: در حال حاضر تعداد 31870 نفر سواد آموز از طریق برگزاری دوره های سواد آموزی در حال سواد آموزی در کشور هستند.
دکتر محمودی در خصوص تحصیل دانشگاهی اتباع افغانی هم گفت: تعداد 17063 نفر دانشجو در سال تحصیلی گذشته در دانشگاه های کشور ثبت نام کرده اند.
مدیرکل و دبیر کمیسیون اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در خصوص اقدامات درمانی و خدمات پزشکی پناهندگان افغانستانی اظهار داشت: ساز و کار بیمه سلامت همگانی جهت بهره مندی کلیه پناهندگان و تحت پوشش قراردادن بیش از 100000 نفر از اقشار آسیب پذیر بویژه بیماران خاص با استفاده از دفترچه خدمات درمانی رایگان با حمایت مالی دفتر نمایندگی کمیساریا در تهران طی یک سال اخیر انجام گرفته است.
وی در این خصوص یادآور شد: در حوزه مبارزه با کرونا نیز، خدمت پزشکی رایگان به اتباع افغانستانی مقیم در ایران همانند شهروند ایرانی ارائه می شود.
محمودی در پایان با اشاره به اینکه تجربه چهار دهه خدمات بی وقفه جمهوری اسلامی ایران به اتباع افغانستانی گویای همه واقعیت هاست؛ خاطر نشان کرد: باید به فکر راه حل های پایدار بر سامان دادن به موضوع پناهندگان باشیم و در این عرصه تمام تلاش و زمینه سازی را برای بازگشت داوطلبانه این قشر با کمک نهادهای بین المللی فراهم سازیم.
ضمنا در نشست مجازی امروز آقای ایوو فریسن نماینده دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران، تعدادی از سفرا، نماینده اتحادیه اروپا، خانم اوگوچی دنیلز مسئول برنامه توسعه و هماهنگ کننده و نماینده مستقر سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران، تعدادی از سازمانهای بین المللی و نماینده وزارت امور خارجه نسبت به بیان دیدگاه خود در این راستا پرداختند.
در نشست مجازی شرکای راه حل های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی مطرح شد؛
مدیر کل اتباع خارجی: بازگشت داوطلبانه موثرترین رویکرد در سامان بخشی به امور پناهندگان افغانستانی است
مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در نشست مجازی شرکای راه حل های راهبردی گفت: باید با حمایت های بین المللی زمینه ای فراهم شود که بازگشت داوطلبانه، ادغام مجدد پایدار و مساعدت به کشور میزبان به عنوان موثرترین گزینه درحل مشکل پناهندگان اتفاق بیفتد.
نظر شما