کد خبر 142618
۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۳
در سال جدید تعداد اتباع خارجی دریافت کننده برگه حمایت تحصیلی 4 و نیم درصد افزایش یافته است/ مهاجران افغان نگران ثبت نام فرزندان خود نباشند

در توضیحات وزارت کشور در خصوص ادعای روزنامه اعتماد، ضمن توصيه به رعايت اصول حرفه اي و وفاداری به رسالت روزنامه نگاری در همه موارد بخصوص در تدوین و انتشار گزارش هایی از این دست كه با منافع ملي، حیثیت و اعتبار بین المللی کشور و آرامش عمومي ارتباط دارد، بر ضرورت پرهیز از یکجانبه گرایی و در عوض نگاه چندجانبه به موضوعات و استفاده از توضیحات مراجع تخصصی و رسمی مرتبط برای پیشگیری از انحراف و سیاه نمایی، تأکید شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی متن کامل این جوابیه که امروز در روزنامه اعتماد منتشر شد، به شرح زیر است:

وزارت كشور: درهاي مدارس همچنان به روي مهاجران افغانستانی باز است

روزنامه اعتماد همزمان با هفته های نخست آغاز سال تحصيلي و در گزارشي با عنوان"بچه هاي افغان پشت درهاي مدرسه مانده اند" موضوع ثبت نام  فرزندان مهاجران مجاز و غير مجاز افغانستاني را دستمايه گزارش خود نموده و ادعاهای خلاف واقعی را به ایران و وزارت کشور منسوب کرده است.
در گزارش روزنامه اعتماد بدون ذكر اطلاعات از منابع رسمي و قانونی كشور در موضوع مهاجران و اتباع خارجي، یعنی وزارت كشور و بخش تخصصی ذیربط آن (اداره کل امور اتباع و مهاجرين خارجي و واحد متناظر در استانداری ها)، به درج توضیحاتی مبهم منسوب به احدی از مدیران یک سازمان حمایتی یا یک سمن مرتبط اکتفا شده كه طبعاً بدلیل عدم اشراف به موضوع، در عوض شفاف سازي شرایط، بر ابهام ها افزوده شده است.
در گزارش "بچه هاي افغان پشت درهاي مدرسه مانده اند" روزنامه اعتماد تلاش شده است سياست درهاي بسته آموزشي برای مهاجان به مخاطب القاء شود و حال آنکه در سال های اخیر،  تعداد فرزندان اتباع خارجی از جمله برادران و خواهران افغانستانی ثبت نام شده در مدارس کشور مستمراً رشد داشته است و در سال تحصیلی فعلی هم، با رشد 4 و نیم درصدی صدور برگ مجوز ثبت نام حتی برای فرزندان اتباع فاقد مدرک ( غیر مجاز) مواجه هستیم.
برای تسهیل امکان قضاوت منصفانه مخاطبان شریف روزنامه، مرور جملاتي از گزارش روزنامه اعتماد، صرفاً به عنوان نمونه هایی از محورهای خلاف صحت آن گزارش، خالی از لطف نیست. ملاحظه بفرمایید:
- فرمان را رهبري داده است، وزير آموزش و پرورش ابلاغ كرده است، مگر مي شود اجرا نشود؟ من الان يقه كي را بگيرم؟
- دفتر كفالت (وابسته به وزارت كشور) به كودكان افغانستانی كه در زمره سرشماري هاي سال گذشته ثبت نشده است ديگر برگه هويت نمي دهد.
- استانداري ها و اداره اتباع از صدور برگه كارت حمايت تحصيلي امتناع مي كنند.
- مدارس تا همين سال قبل كودكان افغان بدون برگه هويت را هم ثبت نامه مي كردند، چه چيزي در اين ميان تغيير كرده است؟
- سياست جديد اما ناگفته وزارت كشور بر اين است كه به طُرق مختلف جلوي ورود آنها به نظام رسمي آموزش و پرورش كشور گرفته شود.
اين عبارات نمونه مطالبي است كه در گزارش روزنامه اعتماد، با انتساب به منابع نامعتبر، برجسته گرديده و متأسفانه نویسنده گزارش و دیگر همکاران تحریریه روزنامه، حتی از یک تماس تلفنی ساده با روابط عمومی وزارت کشور و یا با اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی، برای بررسی موضوع و دریافت اطلاعات صحیح و انعکاس متوازن مطالب و امکان سازی قضاوت منصفانه مخاطب دریغ کرده اند. بعلاوه دو نوبت شفاف سازی مدیر کل امور اتباع و مهاجربن خارجی وزارت کشور، در 25 شهریور ماه و همچنین در 30 شهریور ماه، که ضمن آن، دقیقا به ابهامات مطروحه اعتماد پاسخ داده شده است، علیرغم بازنشر در عمده خبرگزاری ها و سایر رسانه ها، مورد توجه نویسنده گزارش اعتماد و سایر همکاران تحریریه اعتماد قرار نمی گیرد و تنها پس از پیگیری تلفنی همکاران روابط عمومی وزارت کشور، بالاخره 8 روز پس از انتشار مصاحبه اول، اعتماد در ذیل گزارشی با تیتر خلاف واقع"دانش آموزان اتباع پشت در مدارس جاماندند" ضمن تکرار مجدد مفاد ادعاهای خلاف واقع قبلی، فرازی از توضیحات 25 شهریور مدیرکل اتباع وزارت کشور را بازنشر می کند.
در اينجا ضمن توصيه به رعايت اصول حرفه اي و وفاداری به رسالت روزنامه نگاری در همه موارد بخصوص در تدوین و انتشار گزارش هایی ازين دست كه با منافع ملي، حیثیت و اعتبار بین المللی کشور و آرامش عمومي ارتباط دارد و تأکید بر ضرورت پرهیز از یکجانبه گرایی و در عوض نگاه چندجانبه به موضوعات و استفاده از توضیحات مراجع تخصصی و رسمی مرتبط برای پیشگیری از انحراف و سياه نمايي، توجه مخاطبان را به مطلب زير جلب مي نمايد.
وزارت كشور: در سال جديد تعداد اتباع خارجی دريافت كننده برگه حمايت تحصيلي 4و نيم درصد افزايش يافته است
در سال تحصیلی 1400-1399 از تمامی اتباع مجاز (دارندگان کارت آمایش معتبر و اتباع دارای اقامت قانونی) در کشور و دیگر اتباع مقیم جمهوری اسلامی ایران از جمله اتباع سرشماری شده، دارندگان گذرنامه­های خانواری که غیرمجاز محسوب می­شوند و دارای مدرک اقامتی معتبر نمی­باشند و دانش­آموزانی که در سال گذشته بر اساس فرمان مقام معظم رهبری در مدارس ثبت نام شدند، دارندگان کارنامه تحصیلی سال گذشته و فرزندان کلاس­اولی خانواده­های دانش­ آموزان مذکور در مدارس کشور ثبت نام به عمل آمده است.
برخلاف ادعاي روزنامه اعتماد كه به استناد منابع غيرموثق تدوین شده است، مقایسه آمار دانش­ آموزان فاقد مدرک ثبت نام شده در سال تحصیلی 1400-99 نسبت به سال تحصیلی گذشته، مؤید آن است که در سال تحصیلی جدید تعداد دریافت­کنندگان برگه حمایت تحصیلی به نسبت سال گذشته 4.5 (چهار و نيم ) درصد افزایش داشته است که حاکی از افزایش ارائه خدمات آموزشی مناسب به دانش­آموزان فاقد مدرک در کشور می­باشد.
مهاجران افغان نگران ثبت نام فرزندان خود نباشند
امور اتباع و مهاجرين وزارت كشور، تا 27-6-99 دو نوبت طرح ثبت نام دانش­آموزی برای جلوگیری از بازماندن اتباع دارای شرایط لازم را تمدید کرده است و و در صورت ضرورت، البته اگر آموزش و پرورش آمادگی داشته باشد، این فرایند برای اتباع دارای مدرک معتبر ادامه خواهد یافت و جای هیچ گونه نگرانی برای خانواده­ها و دانش­آموزان وجود ندارد.
يكي از كانون هاي شيوع كرونا ترددهاي غير مجاز و مهاجرتهاي غير قانوني است/ ارائه خدمات به متردين مرزي براي صيانت از سلامت و بهداشت جامعه متوقف شده است
سياست اصلي و مهم همه بخش های كشور در سال جاري، تمهید همه اقدامات برای جلوگیری از شیوع بیش از پیش بیماری کرونا است، بدين منظور و در جهت رعایت پروتکل­های بهداشتی ابلاغ شده، و از آنجا که يكي از كانون هاي شيوع كرونا ترددهاي غير مجاز و مهاجرتهاي غير قانوني است، محدویت­هایی قانوني اعمال مي شود، كه بر اساس آن، از هر گونه تردد غير مجاز جلوگيري می شود. در همین راستا، براي جلوگیری از ترددهای غیر مجاز و كاهش انگيزه براي ترددهای غير قانوني، ارائه خدمات به متردين غیر مجاز مرزي براي صيانت از سلامت و بهداشت جامعه متوقف شده است.
برخی از کودکان مهاجر قصد تحصیل ندارند / برگه حمايت تحصيلي را به عنوان مجوز اقامت نشان مي دهند
در نهایت، توجه مخاطبان شریف روزنامه اعتماد و نویسنده محترم گزارش به این نکته جلب می شود که بر اساس اطلاعات مختلف در اختیار، از جمله بالا بودن تعداد دارندگان برگه حمایت تحصیلی در سال­های قبل نسبت به آمار کسانی که در مدراس ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل شده اند، متأسفانه برخی از کودکان را که به صورت قاچاق و صرفاً برای کار به ایران از طریق تردد های کاملا غیر مجاز مرزی، وارد ایران می کنند، اساساً قصد تحصیل ندارند و به بهانه دسترسی به آموزش، صرفاً بدنبال دریافت دریافت برگه حمایت تحصیلی به عنوان راهکاری برای دریافت مجوز اقامت هستند.
اما بخش دیگری از گزارش روزنامه اعتماد به موضوع فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی پرداخته است كه لازم است به اطلاع برسانيم در اجرای قانون و آیین­نامه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و به منظور تسهیل در فرآیند دریافت تابعیت فرزندان مذکور، شیوه­نامه هماهنگی در اجرای آیین­نامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، پس از جلب نظر همه جهات ذيربط قانوني تهیه و به شماره 52949 مورخ 17-4-99 با امضاء وزير كشور جهت اجرا به استانداری­های سراسر کشور ابلاغ گردید.
در اجرای این شیوه نامه و بر اساس گزارش هاي دریافتی از استانداری­های سراسر کشور تا تاریخ 17-6-99 تعداد 38817 نفر از فرزندان مادر ایرانی زیر 18 سال و همچنین 23850 نفر از فرزندان مادر ایرانی بالای 18 سال در وب­سایت اداره کل اموراتباع و مهاجرين خارجي به آدرس www.bafia.ir    پیش ثبت نام نموده­اند.

 همچنین از ابتدای ابلاغ شیوه­نامه تا 16 شهریور 1399 تعداد 1025 فقره پرونده­ در سراسر کشور با محوریت استانداری­ها (ادارت کل اتباع و مهاجرین خارجی) تشکیل و تکمیل شده و برای استعلام­های لازم  به دستگاه­های ذیربط ارسال شده است. شایان ذکر است مشکل اصلی در این رابطه، تکمیل نبودن مدارک و مستندات فرزندان است و در صورتی که مدارک درخواست­کنندگان کامل باشد مانعی در روند انجام کار وجود ندارد./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha