به گزارش پایگاهاطلاعرسانی وزارت کشور، محمدجواد فدائی عصر امروز ۱۲ مهر ماه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری پس از گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از پرداخت تسهیلات کرونا با انتقاد از نحوه پرداخت تسهیلات بانکی عنوان کرد: در تبصره ۱۸ هم استان کرمان به لحاظ درصد پرداخت این تسهیلات آخر است، چطور بانکهای دیگر استانها میتوانند پرداخت کنند، اما ما نمیتوانیم. وی ادامه داد: وضعیت بانکهای استان ما چرا اینگونه است؟ مقررات و بخشنامههای ما فرق دارد؟ پرداختهایی که استانهای دیگر دارند را ما نداریم.
استاندار کرمان گفت: مردم آنقدر از بانکها ناامید هستند که اصلا مراجعه نمیکنند تا برای بانک معرفی شوند. فدائی بیان داشت: به نظر میرسد که باید از بانک مرکزی دعوت کنیم تا جلسهای با شورای مرکزی بانکهای استان داشته و وضعیت بانکی استان را بررسی کنند. از بانک مرکزی بخواهیم گروهی را برای بررسی وضعیت بانکهای استان کرمان بفرستند.
وی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات کرونا تا آخر مهر ماه تمدید شده است، همه پروندههایی که به بانک میفرستیم توسط گروه ۵ نفره نخبگان بانکی سریعا باید تعیین تکلیف شوند.
فدائی با بیان اینکه 'چرا وقت را بیجهت از دست میدهید' گفت: مگر ما مشکل بیکاری و اشتغال نداریم، مگر سال جهش تولید نیست؟، چرا پول در بانک مانده و پرداخت به طرحی نشده است. با تاکید استاندار کرمان، مقرر شد تا طی یک هفته آینده همه بانکها، طرحهای ابلاغی را تعیین تکلیف کنند و اعتبار مانده نداشته باشند.
وی گفت: بانکها یک ذره در قبال این همه مشکلات استان احساس مسئولیت کنند و زمان را از دست ندهند. جعفر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان هم گفت: طبق آخرین آمار نرخ بیکاری استان کرمان در بهار ۹۹ به میزان ۱۰.۱ درصد در مقابل ۹.۸ درصد کشور است.
وی ادامه داد: ۱۲۰ هزار نفر تعداد بیکاران استان کرمان تخمین زده میشود و سالانه ۳۵ تا ۳۷ هزار نفر وارد بازار کار میشوند که متقاضی جدید اشتغال هستند.
رودری بیان کرد: ۴۲ هزار و ۱۵۰ فرصت شغلی توسط دستگاههای اجرایی استان برای امسال تعهد شده که ۱۸ هزار و ۵۶۷ فرصت شغلی معادل ۴۴ درصد تاکنون ایجاد شده است. وی افزود: ۲۳ هزار و ۸۱۸ نفر بیمه بیکاری در استان کرمان پرداخت شده است.
رضا اسماعیلی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بیان کرد: یک هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان برای استان کرمان تسهیلات کرونا اختصاص داده شده که فقط ۳۸۰ میلیارد تومان درخواست داشتهایم و ۱۸۰ میلیارد تومان این تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود: ستاد ملی کرونا تمدید مهلت برای پرداخت این تسهیلات اعمال کرده است، اما بانکها به مصوبه قبلی استناد میکنند و درخواست داریم تا بانکها پرداخت را داشته باشند.
اسماعیلی بیان داشت: بعضی کارفرمایان هم وام را قبول ندارند و دلیلشان سود بالا و اقساط پرداختی تسهیلات است.
وی در ادامه در خصوص وضعیت تسهیلات روستایی ۹۹ گفت: ۵۴۱ میلیارد تومان طرح به بانکها معرفی داشتیم که ۵۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
نظر شما