به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور؛ فرهاد رستگارنسب سرپرست مرکز مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در این نشست گفت: سیاست گذاری، برنامه ریزی و مداخله در حوزه پدیده های اجتماعی نیازمند شکافتن ابعاد و زوایای مسئله، دریافت روایت های مختلف از موضوع ، بررسی پیامدهای احتمالی و اتخاذ راه حل های متناسب فرهنگی و اجتماعی و نهايتاً نظارت هوشمندانه است.
رستگارنسب اظهار داشت: همواره سازمان امور اجتماعی کشور، در سایه تدابیر مقام معظم رهبری و هدایت ها و حمایت های لاینقطع وزیر کشور از فرایندهای برساخت مسائل اجتماعی، انسجام در مدیریت اجتماعی کشور، بازسازماندهی و مداخله های هدفمند در موضوع آسیب ها و مسائل اجتماعی، نیازمند رصد تحولات، سیاست ها و برنامه های مختلف در موضوع توسعه و پیشرفت اجتماعی است.
وی افزود: دستیابی به این هدف نیازمند بهره گیری از ظرفیت نخبگان اعم از محققین و پژوهشگران، کارشناسان و مدیران در سطوح ملی و استانی است.
وی افزود: ایجاد هیات های اندیشه ورز ملی و استانی در دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور با هدف بهره گیری از ظرفیت نخبگانی کشور بوده است.
سرپرست مرکز مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی تاکید کرد: این دفتر درصدد است روایت های مختلف در خصوص پدیده های اجتماعی را در راستای تحقق سیاست های عمومی نظام و از طریق ایجاد دو حوزه عمومی نخبگانی و اجرائی به صورت مسئله محور اخذ و در سطوح مختلف سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا پیشنهاد دهد.
وی اضافه کرد: بر این مبنا دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور تحت عنوان"روایت ها از یک مسئله" درصدد است سلسله نشست های را در موضوعات مختلف اجتماعی تا اشباع نظری، تجربی و سیاستی برگزار نماید.
رستگارنسب با بیان اینکه چهارمین نشست از این سری سلسله نشستها، به روایت از پدیده مهاجرین خارجی مقیم ایران پرداخته است، تصریح کرد: جامعه ایران به مانند بسیاری از کشورها، پذیرایی مهاجرین خارجی است و در ده های اخیر با تحولات منطقه ای بر ابعاد، اهمیت و پیچیدگی موضوع افزوده شده است.
وی گفت: برای نمونه کشور افغانستان به عنوان بخشی از حوزه تمدنی ایران که دارای بیشترین قرابت های فرهنگی با ایران است، بیشترین مهاجران را در ایران دارد و نسل های دوم و سوم این مهاجران پیوندهای عمیقی با فرهنگ ملی ما برقرار نموده و مسائل و تغییرات ساختاری،نسلی، نگرشی و رفتاری این بخش از جامعه نیازمند رصد و بررسی عمیق آنهاست.
وی گفت: با امکانات در اختیار گذاشته شده توسط دولت جمهوری اسلامی ایران، تغییرات در نرخ سواد مهاجرین، متخصص تر شدن مهاجرانی که در ایران فعالیت می کنند ، افزایش سطح سواد زنان مهاجر همه و همه در کنار برخی پدیده های اجتماعی مانند کودکان کار شرایطی را مهیا نموده است که بیش از پیش ابعاد این مسئله و تحولات آن روشن شود.
سرپرست مرکز مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی عنوان کرد: سازمان امور اجتماعی کشور به عنوان بازوی تخصصی شورای اجتماعی کشور تحولات، فرصت ها و چالش های اجتماعی چنین پدیده ای را مورد بررسی قرار داده است که توجه به جدیدترین دادههای موجود و سیاست گذاری مبتنی بر شواهد میتواند اثراث و پیامدهای اجتماعی آن را مشخص نماید.
وی گفت: نشست امروز اولین نشست با موضوع مهاجرین و اتباع خارجی بود که به صورت مجازی با سخنرانی سه تن از اساتید علوم اجتماعی دانشگاه های تهران دکتر رسول صادقی، دکتر حسین میرزائی و دکتر سعیده سعیدی و همچنین نماینده اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور برگزار شد.
رستگارنسب تصریح کرد : در این نشست همچنین نقطه نظرات مدیران ، کارشناسان و اعضای هیات اندیشه ورز کل کشور بخصوص استانهای کرمان، یزد تهران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، و قم که پذیرای بیشترین جمعیت از مهاجرین هستند مطرح شد.
سرپرست مرکز مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی تاکید کرد: جمع بندی این نشست ها در اختیار سیاست گذاران، مدیران و کارشناسان قرارخواهد گرفت.
در نشست تخصصی تحولات و وضعیت مهاجران خارجی درایران؛ فرصت ها و چالش ها مطرح شد:
پدیده های اجتماعی باید به صورت مسئله محور بررسی شود / نسل های دوم و سوم مهاجران ، پیوندهای عمیقی با فرهنگ ملی ما برقرار نموده و تغییرات ساختاری، نسلی، نگرشی و رفتاری این بخش از جامعه، نیازمند رصد و بررسی عمیق است
چهارمین نشست از سلسله نشست های تخصصی با موضوع تحولات و وضعیت مهاجران خارجی درایران؛ فرصت ها و چالش ها، امروز در محل وزارت کشور برگزار شد.
نظر شما