کد خبر 145391
۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۹
نقد دلسوزانه موجب اعتمادآفرینی است

استاندار زنجان گفت: فراهم کردن فضای مناسب برای بیان انتقادات سازنده دانشجویان، موجب افزایش اعتماد در جامعه می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ فتح‌الله حقیقی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگاران ایسنا به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، با اشاره به ۱۶ آذرماه، روز دانشجو ضمن تکریم شهیدان قندچی، بزرگ‌نیا و شریعت رضوی که در آذرماه ۱۳۳۲ به شهادت رسیدند، اظهار کرد: ۱۶ آذرماه روز حماسه و قهرمانی دانشجویان بوده و این قشر پیشتاز در عرصه علم، فداکاری و ایستادگی در مقابل استبداد و استعمار است و می‌توان این روز را، روز آزادی و حاکمیت ملی تلقی کرد.
وی با اشاره به برگزار نشدن مراسم روز دانشجو در دانشگاه‌های استان به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و برگزاری اغلب کلاس‌های دانشگاه‌های استان به‌صورت مجازی، افزود: تجدید دیدار با دانشجویان فرصت مغتنمی است؛ چراکه معمار کبیر انقلاب، دانشجویان را افرادی دانسته‌اند که سرنوشت یک ملت را تامین می‌کند. همچنین رهبر فرزانه انقلاب، دانشجویان را تضمین‌کننده فردای هر کشور دانستند.
مقام عالی استان ادامه داد: تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران، گواهی می‌دهد که سهم دانشجویان و دانشگاهیان در مبارزه با استبداد انکارناپذیر است و آنان همواره حضور پرجنب و جوش و حماسی را در برهه‌های تاریخی کشور داشتند. دانشجویان و دانشگاهیان همواره چشمان بیدار علم و سیاست هستند و باید تلاش آنان به سمت و سویی باشد که گفتمان علم و فناوری در جامعه غالب شود.
استاندار زنجان، جایگاه علمی ایران در تولید علم در سطح جهان را، شانزدهم و اول منطقه عنوان کرد و گفت: با غالب شدن گفتمان پژوهش و فناوری در جامعه، باید به سمت ایجاد ثروت و تجاری‌سازی علم حرکت کرد تا ایران نیز بتواند سهم خود را در شاخص‌های دوازده‌گانه رقابت اقتصاد جهانی به‌ صورت عملیاتی ایفا کند.
نماینده عالی دولت در استان زنجان، حفظ شان دانشجو را وظیفه مسئولان دانست و تصریح کرد: در ابتدا باید برای اینکه دانشجو بتواند نقد خود را نسبت به مسائل بیان کند، باید فضای اعتماد در جامعه دانشجویی ایجاد شود؛ زیرا دانشجو با این نقد، راه بهتری را به مسئولان نشان می‌دهد و مسئولان نباید از نقد دانشجو ناراحت شوند. همچنین نباید فضایی به وجود آید که دانشجو به دلیل نقد دلسوزانه، لکنت زبان بگیرد.
حقیقی با بیان اینکه در ارتباط بین مسئولان و دانشجویان باید شیوه‌ای انتخاب شود که تملقی در آن نباشد، زیرا تملق در ادبیات دانشجو و دانشگاهیان جایگاهی ندارد، یادآور شد: داشتن سعه‌صدر در مقابل دانشجویان از جمله الفبای مدیریتی است و مسئولان دانشگاه‌ها به ‌خصوص بخش‌های فرهنگی، باید در قبال دانشجو حوصله به خرج داده و از فعالیت‌های آنان که در چارچوب قانون است، بدون هیچ‌گونه حب و بغضی حمایت کرده و برای جلب مشارکت آنان اعتمادشان را جلب کنند.
وی در رابطه با وظایف دانشجویان در قبال جامعه نیز اظهار کرد: دانشجویان باید بدانند که برای دست‌یابی به اهداف خود، افزایش آستانه تحمل، اهمیت بالایی دارد. همچنین باید در خود صبر، بردباری و دقت در امور را تقویت کرده و در همان ابتدای تحصیل خود اقدامات مهم و اهداف‌شان را پایه‌گذاری کنند و از مشکلات در مسیر، واهمه‌ای نداشته باشند.
این مسئول ادامه داد: باید دانشجویان سعی بر این داشته باشند که در فضایی قرار گیرند که علم و منطق بر آن حاکم است و از فضاهای احساسی به دور باشند. آنان باید نظم حاکم بر جهان را شناخته و سعی در تشکیل گروه‌ها و پیدا کردن اشتراک با سایر دانشجویان کنند و نیز این اشتراکات را در گروه‌های مختلف اشاعه داده و از تفکرات هم استفاده کرده و با گام نهادن در مسیر عقلانیت، بردباری، صبر و پشتکار، خود را تقویت کنند.
استاندار زنجان عنوان کرد: از ابتدای انقلاب تا به امروز، دشمنان قسم‌خورده نظام جمهوری اسلامی همواره با دشمنی، هر آنچه را که در توان داشتند در ایجاد ظلم در کشور دریغ نکردند و همه اقشار مردم و نظام در مقابل آنان ایستادگی کردند ولی آنان دست از افکار پلید و شیطنت خود برنداشتند.
حقیقی، حفظ منافع و مصالح ملی را بزرگ‌ترین مصلحت کشور دانست و تاکید کرد: دانشجویان باید در راستای ارتقای امنیت ملی تلاش کرده و قدردان انقلاب باشند. برای اینکه بتوان قدردان انقلاب بود باید اتحاد و وحدت جامعه در راستای مصالح و منافع حفظ شود. همواره، اتحاد بین مردم بوده که توانسته مشکلات بر سر راه انقلاب حل و فصل گردد. مادامی که این اتحاد حفظ شود، دشمنان نمی‌توانند اقدامی را به سرانجام برسانند.
استاندار زنجان، انقلاب ایران و حفظ و نگه‌داری آن را، نتیجه اتحاد همه مردم دانست و خاطرنشان کرد: انقلاب متعلق به فرد یا حزب نیست که مسئولیت نگه‌داری آن به فرد یا حزبی بازگردد، بلکه همه مردم در آن سهیم هستند و در حال حاضر بیش از هر چیزی حفظ این اتحاد ضرروت دارد.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان ادعا می‌کردند که با داعش در حال مبارزه هستند، در حالی که در جهان برای کسی پوشیده نبود که خود آنان، داعش را به‌وجود آوردند و تقویتش کردند و در عمل شهید «حاج قاسم سلیمانی» را به‌عنوان یکی از افرادی که مبارزه عملی و جدی با داعش داشت را به‌صورت بزدلانه و ناجوانمردانه ترور کردند و این کار در ترور دانشمندان هسته‌ای، همچون شهید فخری‌زاده به عنوان کسی که با تلاش در دست‌یابی به واکسن کرونا، به دنبال کمک به جهانیان بود، تکرار و مهر تاییدی شد بر اینکه حرف و عمل آنان همواره متفاوت و در خلاف جهت هم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha