کد خبر 147314
۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۰

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور؛ در پنجمین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، فعلی نماینده جمعیت هلال احمر، گزارشی از مهمترین اقدامات این سازمان در پیشگیری از شیوع کرونا در خانواده ها ارائه کرد.

 نظری، رئیس کارگروه خانواده در همین راستا با اشاره به توجه ویژه قرارگاه عملیاتی کرونا بر استفاده از ظرفیت جمعیت هلال احمر گفت: این سازمان پتانسیل و تجارب بسیار خوبی در زمینه ارتباطات و تعامل با سایر کشورها دارد و نیز از سرمایه اجتماعی نیروهای داوطلب و مردمی برخوردار است که می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
 
رئیس کارگروه خانواده در ادامه به نقش جمعیت هلال احمر در تامین و توزیع دارو خصوصا داروهای بیماریهای خاص اشاره کرد و گفت: با اینکه جمعیت هلال احمر به تنهایی مسئولیت تهیه و توزیع دارو را ندارد اما انتظار مردم از این جمعیت بیش از سایر دستگاههای متولی است و تقاضاهای زیادی برای تامین داروهای بیماران خاص که مبتلا به کرونا هم شده ‌اند، از داروخانه های این نهاد وجود دارد. 

نظری در ادامه با اشاره به ۳۵۰۰ خانه هلال که در سراسر کشور تاسیس شده است، اظهار کرد: دفاتر زنان و خانواده استانداری ها به عنوان حوزه‌های حاکمیتی استانداری ها در امور زنان، کودکان و خانواده ماموریت ویژه دارند و آمادگی کامل دارند که با هلال احمر در راستای خدمات رسانی بهتر به مردم همکاری کامل داشته باشند. خانه های هلال نیز بستر بسیار خوبی برای این قبیل همکاری ها هستند که به نوعی می‌توانند خلا‌ٔ خانه‌های بهداشت را در برخی شهرها و روستا پر کنند و بخشی از مشکلات زنان و خانواده ها را از طریق خانه های هلال تسهیل بخشند. 

رئیس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمان خطرناک تری نسبت به آبان و آذر که با پیک شیوع کرونا مواجه بودیم، به سرمی‌بریم؛ تصریح کرد: با اینکه شرایط تا حدودی به ثبات رسیده است، اما همچنان در شرایط اضطراری قرار داریم و نباید این ثبات به عادی انگاری و بازگشت به روال طبیعی زندگی بدون بحران کرونا، تلقی شود چرا که می‌تواند موجب شیوع مجدد بیماری و بروز آسیبهای فراوان به جامعه شود.

وی ادامه داد: همچنان تاکید بر فاصله گذاری اجتماعی، رعایت ممنوعیت ترددها، عدم حضور در تجمعات و دورهمی های خانوادگی است که صدا و سیما و سایر رسانه ها باید به روند اطلاع رسانی در این زمینه ادامه دهند. 

رئیس کارگروه خانواده تاکید کرد: مهمترین وظیفه این کارگروه ایجاد زمینه هم افزایی میان دستگاه‌هایی است که در حوزهایی با محوریت کرونا و خانواده فعالیت می‌کنند.

وی افزود: این کارگروه تاکید دارد که از روند کارهای جزیره ای خارج شویم و تریبونی برای اطلاع رسانی اقداماتی چون جمعیت هلال احمر باشیم که اقدامات زیادی انجام داده اند اما همه مردم با این فعالیت ها و خدمات، آشنا نیستند.

وی درهمین راستا با تاکید بر اهمیت نقش اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از اقدامات صورت گرفته در دستگاه‌ها و سازمان های مختلف از رسانه های مختلف گفت: فعالیتها و ماموریت‌های جمعیت هلال احمر در حوزه مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا از جمله راه اندازی سامانه ۱۱۲، ایجاد خانه های هلال، توزیع دارو، کمک رسانی به خانواده های اقشار آسیب پذیر و بیماران خاص، تهیه تجهیزات و امکانات بهداشتی و درمانی؛ باید از طریق رسانه ها خصوصا صدا و سیما و رسانه‌های محلی اطلاع رسانی شود تا همه مردم از این امکانات و ظرفیتها آگاه شوند و بتوانند از آن ها استفاده کنند.

رئیس کارگروه خانواده در پایان با اشاره به اینکه شیوع بیماری کرونا در کشور موجب شده تا بسیاری فعالیت ها و امور جاری مردم از آنها سلب شود، عنوان کرد: این درحالی است که هیچ پیشنهاد یا امکان دیگری برای خانواده ها درنظر گرفته نشده است تا جایگزین فعالیتهای پیشین آنها شود. استفاده از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای و وزارت ورزش و جوانان با همکاری صداوسیما می تواند فرصت های خوبی برای پر کردن اوقات فراغت خانواده ها ایجاد کند تا ضمن آموزش و ایجاد فضای شاد و مهیج در خانه، از مسائلی که می‌تواند سلامت جسم و روان خانواده ها را تهدید کند؛ جلوگیری شود.

گفتنی است؛ در پنجمین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، علاوه بر جمعیت هلال احمر؛ ناهیدی، نماینده وزارت بهداشت و درمان نیز گزارشی از اجرای طرح شهید سلیمانی و نتایج این طرح در کنترل شیوع بیماری کووید ۱۹ و تلاش برای قطع زنجیره انتقال آن از طریق طرح محله محور شهید سلیمانی با همکاری نیروهای داوطلب بسیج و جوانان هلال احمر؛ ارائه کرد و اشاره نمود یکی از مهمترین نتایج این طرح که با کمک شبکه بهداشت و درمان و بسیج مردمی حاصل شده ، کاهش هزینه های تحمیل شده به حوزه بهداشت و درمان است .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha