به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور؛ بهمن مرادنیا در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، شرایط را برای سرمایهگذاری خارجی در استان مطلوب عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در سه پروژه طلای قروه، سیگار سقز و کارخانه تولید لوازم خانگی سقز سرمایهگذاران خارجی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه بخشی از طرح آهن اسفنجی تحت عنوان فولاد سقز نیز سرمایهگذاری خارجی است، افزود: در صورت تصویب منطقه آزاد مریوان و بانه، اقبال سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در کردستان بسیار بیشتر خواهد شد.
استاندار کردستان به امضای تفاهم نامه سرمایهگذاری ۲ پروژه پتروشیمی بعثت و کارخانه لاستیک رازی در سفر معاون اول رییس جمهوری به استان اشاره داشت و اضافه کرد: پتروشیمی بعثت با تولید ۵۰۰ هزار تن محصولات در این حوزه و با سرمایهگذاری ۷۹۰ میلیون یورویی، نقشی مهم در توسعه استان خواهد داشت.
مرادنیا با بیان اینکه تفاهم نامه بین بانکهای عامل و صندوق توسعه ملی صورت گرفته است، گفت: عملیات اجرایی پتروشیمی بعثت و لاستیک رازی دهگلان بعد از تعطیلات نوروز سال آینده آغاز میشود.
مجوز دولت برای واردات کالاهای اساسی از بازارچههای مرزی
وی در ادامه به از سرگیری فعالیت بازارچههای مرزی استان اشاره کرد و افزود: دولت با واردات کالاهای اساسی و ضروری از طریق بازارچههای مرزی استان موافقت کرده است و مرزنشینان از این فرصت برای رونق معیشت خود استفاده کنند.
استاندار کردستان اظهار داشت: سه بازارچه مرزی کردستان اکنون فعال و محدودیتها برداشته شده، بنابراین فرصت خوبی در زمینه وارد کردن کالاهای اساسی برای مرزنشینان فراهم شده است.
وی خواستار فعالیت کولبران و تجار در بازارچههای مرزی و به صورت قانونی شد و افزود: به زودی از محل سود حاصل از فروش و صادرات سوخت، ۵۴۴ میلیارد ریال به مرزنشینان و به هر خانوار مرزنشین ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال پرداخت میشود.
استاندار کردستان بر لزوم فعالیت بیشتر تجار در بازارچههای مرزی تاکید و اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه نیز فعالیت خود را آغاز کرده و زمینها در حال واگذاری است.
مرادنیا به رسمی بودن مرز باشماق و انجام مبادلات قابل توجه در آن اشاره کرد و یادآور شد: ساماندهی و توسعه مرز باشماق در دستور کار بوده و برای این کار ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: برای رسمی کردن مرز سیرانبند نیز پیگیریهای زیادی کردیم و با توافق دولت مرکزی عراق، قرار است ۱۵ فروردین این مرز نیز به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کند که میتواند منجر به توسعه شهرستانهای سقز و بانه شود.
تامین آب شرب شهرهای استان تا افق ۱۴۲۵
استاندار کردستان یکی از مشکلات استان را بحث آب شرب شهرهای استان عنوان کرد و اظهار داشت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته و طرحهای آبرسانی، آب شرب تمام شهرهای استان تا افق ۱۴۲۵ تامین میشود.
مرادنیا به طرح انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج برای رفع مشکل طعم و بوی آب شرب این شهر اشاره کرد و افزود: ۲ هزار میلیارد ریال برای این کار اعتبار در نظر گرفته شده و قرار است طی ۲ سال اجرایی شود.
در دست اجرا بودن طرح انتقال آب از سد سیازاخ به شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند، اجرای طرح انتقال آب از سد آزاد به قوچم تا اردیبهشت سال آینده و تامین آب شرب قروه و دهگلان و بهرهمندی ۹۵ درصدی جمعیت شهری از خدمات فاضلاب، از جمله مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.
اضافه شدن یک هزار تخت بیمارستانی
استاندار کردستان در ادامه اشارهای به وضعیت بهداشت و درمان استان داشت و گفت: در دولت تدبیر و امید، چهار بیمارستان دهگلان، سقز، بانه و کوثر سنندج به بهرهبرداری رسید و یک هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت موجود اضافه شد.
مرادنیا با بیان اینکه فضای ورزشی استان نیز در دولت تدبیر و امید سه برابر شده است، اضافه کرد: سرانه فضای ورزشی در این دولت از ۲ متر به هفت متر افزایش یافت.
وی اقدامات توسعه عمران شهری را در دولت تدبیر و امید، بسیار ارزشمند دانست و افزود: بهرهبرداری از پیاده راه فردوسی سنندج یکی از طرحها بود که امسال با تلاش شهرداری و دستگاههای خدماترسان انجام شد.
استاندار کردستان با بیان اینکه یکی از مشکلات سنندج، نابسامانی ناحیه منفصل شهری نایسر است، یادآور شد: دولت برای ساماندهی این ناحیه ورود کرده و از ۲ هفته پیش کار شروع شده و به زودی مشکلات زیرساختی آن رفع میشود.
هزینه ۱۸۰۰ میلیارد تومانی در طرح راه آهن کردستان
استاندار کردستان با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید در حوزه زیرساختی کارهای وسیعی صورت گرفته است، اضافه کرد: طی ۲ سال گذشته ۱۸ هزار میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده و دولت اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن را تامین خواهد کرد.
مرادنیا با اشاره به بهرهبرداری از این طرح تا پایان فعالیت دولت دوازدهم، یادآور شد: فرودگاه سقز و جاده جدید مریوان – سنندج هم در همین دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی بر حمایت از بخش کشاورزی و تلاش برای توسعه آن نیز تاکید کرد و گفت: در این بخش نیز تسهیلات کم بهره برای اشتغال پایدار روستایی پرداخت و امسال سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال جذب شده است.
استاندار کردستان اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات دولت در استان، تخصیص آب به ۹۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بود که تحول بزرگی در استان ایجاد خواهد کرد.
انجام کارهای فرهنگی شاخص
مرادنیا یکی دیگر از بخشهایی را که در دوره فعالیت تدبیر و امید در استان به آن توجه خاصی شده است، حوزه فرهنگی عنوان کرد.
وی ادامه داد: طی ۲ سال اخیر، کارهای فرهنگی شاخصی در استان مانند برگزاری جشنهای نوروز، مطرح کردن کردستان به عنوان پایتخت نوروز ایران انجام اما بخاطر شیوع کرونا متوقف شد.
استاندار کردستان یادآور شد: برگزاری کنگره مشاهیر کُرد، تولید سریال در حال ساخت سنجر خان، مطرح شدن سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی و ثبت آن در یونسکو، از دیگر اقداماتی است که در بخش فرهنگی انجام شده است.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.
استاندار کردستان گفت: شرایط برای سرمایهگذاری سرمایهگذاران خارجی در استان فراهم است و دولت با تمام توان از فعالان این عرصه حمایت میکند.
نظر شما