به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، این پروژهها از مهمترین پروژههای حوزه آب و نیرو در استان محسوب میشوند که برای بهرهبرداری از آنها، بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
سد تنظیمی-انحرافی قیزقلعهسی در ۱۹۶ کیلومتری پاییندست سد ارس و ۱۲ کیلومتری پاییندست سد مخزنی خداآفرین واقع شده است.
طول تاج این سد، ۸۴۳ متر، ارتفاع آن از پی، ۳۷ متر و گنجایش مخزن آن ۶۲ میلیون مترمکعب است که عملیات اجرایی آن از سال 1385 آغاز شده است.
هدف از اجرای این طرح، بهرهبرداری از حقابه ایران به مقدار یک میلیارد مترمکعب در سال، ذخیره آب به مقدار ۶۲ میلیون مترمکعب، آبرسانی تحت فشار اراضی در وسعت ۱۲۰۰۰ هکتار در استان، تامین آب شبکه پایاب استان اردبیل به وسعت ۶۲ هزار هکتار، تولید برق به میزان ۴۰ مگاوات با احداث نیروگاه قیزقلعهسی و استحصال ۱۳۵ گیگاوات ساعت انرژی در سال و تثبیت ولتاژ و فرکانس شبکه سراسری برق است.
زمینهسازی برای ایجاد پنج هزار فرصت شغلی، افزایش سطح رفته و بهرهوری در کشاورزی، توسعه دامداری صنعتی و صنایع جانبی کشاورزی و دامی، افزایش درآمد بهرهبرداران و توسعه گردشگری نیز از آثار اجتماعی و اقتصادی این طرح است.
سد گردیان و اراضی سه هزار و 360 هکتاری اراضی یکانات نیز در شهرستان جلفا واقع شده است.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی و با ارتفاع 32 متر از پی و طول تاج یک هزار و 350 متری احداث شده و گنجایش مخزن آن بیش از 10 میلیون مترمکعب است.
هدف از افتتاح این سد، ذخیره آب به میزان 10 میلیون مترمکعب، تامین آب کشاورزی سه هزار و 360 هکتاری اراضی کشاورزی یکانات، افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال مستقیم برای دو هزار و 400 نفر است.
سدهای قیزقلعهسی و گردیان (دشت گلفرج) و شبکه اصلی آبیاری و زهکشی یکانات به مساحت سه هزار و ۳۶۰ هکتار با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
نظر شما