به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، بابک دینپرست معاون اقتصادی وزیر کشور در سفر دو روزه اش به شهرستان کنارک-چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان از مجموعه کِشت و صنعت مکران شهرستان کنارک بازدید و اظهار داشت: در این مجموعه تاکنون ۷۵۰ هکتار زمین در اختیار سرمایهگذار قرار گرفته است و اگر همه فازهای این پروژه از جمله تکثیر و پرورش میگو، ایجاد گلخانه ای هیدروپونیک ، واحدهای فراوری، باغ های میوه های گرمسیری و پرورش ماهی در دریای ایجاد و افتتاح شود، چهار هزار نیروی متخصص با اولویت جذبِ مردم بومی استان مشغول به کار خواهند شد. وی تصریح کرد: سه هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر برای ایجاد مجموعه هایی همچون کشت و صنعت مکُران پیشبینی شده است.
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور ، با اشاره به این موضوع که پروژه کشت و صنعت مکران با حجم سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری ظرفیت های بزرگ سرمایه گذاری و توسعه ای دارد؛ خاطر نشان کرد: تکثیر و پرورش میگو، پرورش ماهی در دریا، ایجاد واحدهای تولید فرآوری و باغهای میوههای گرمسیری و کشتهای گلخانهای از جمله ظرفیت های موجود در این منطقه و از جمله برنامه های هدف گذاری شده این طرح سرمایه گذاری است.
وی همچنین افزود: پس از آنکه وزیر کشور از سوی معاون اول محترم رئیس جمهوری به عنوان جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان سیستان و بلوچستان تعیین شد، بر همین اساس برای استان سیستان و بلوچستان دو سند پیشران توسعه و محرومیت زدایی زیر نظر مستقیم وزیر کشور تهیه شد که طبق این اسناد ، سند محرومین زدایی منطقه سیستان با ۱۱۰ عنوان تکلیف و سند محرومیت زدایی اضطراری منطقه بلوچستان با ۴۸۷ عنوان وظیفه تدوین و پس از تایید رییسجمهور محترم به ۲۴ دستگاه مسئول برای اجرا ابلاغ شده است.
معاون وزیر کشور ادامه داد: آخرین گزارشی که هفته قبل در رابطه با آخرین وضعیت اجرای این مصوبات از استانداری سیستان و بلوچستان دریافت کردیم، در سند سیستان حدود ۴۹ درصد و در سند بلوچستان ۵۵ درصد مصوبات اجرایی شده است که اگر میانگین دو سند را محاسبه کنیم حدوداً ۵۲ درصد اسناد موصوف در استان اجرایی شده است و پیگیری لازم برای تحقق سایر بندهای سند نیز در حال انجام می باشد.
دين پرست در بخش دیگری از برنامه سفر به شهرستان کنارک- چابهار از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهارو پروژه احداث کریدور لجستیکی بازديد و در جریان آخرین وضعیت توسعه این بندر استراتژیک قرار گرفت.
گفتنی است؛ پروژه احداث کریدور لجستیکی منتهی به بندر شهید بهشتی در استان سیستان و بلوچستان شهرستان چابهار واقع شده است.
طرح احداث کریدور لجستيكي بر اساس مطالعات مصوب، ۱۹ کیلومتر میباشد. نقطه ابتدای این محدوده درب شرقی بندر شهید بهشتی چابهار بوده که با عبور از تقاطعات طول مسیر تا محل پلیس راه چابهار ادامه مییابد طول انجام این پروژه به مسافت ۲۶۰۰ متر و عرض کلي پروژه شامل: تندرو، کندرو، راهآهن و حریم می باشد.
بازدید معاون اقتصادی وزیر کشور از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار/ ۴ هزار نفر با حجم سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری در مجموعه کشت و صنعت مکران "کنارک" مشغول به کار میشوند/ ۴۹ درصد سند محرومیت زدایی منطقه سیستان و ۵۵ درصد سند محرومیت زدایی منطقه بلوچستان اجرایی شده است
بابک دین پرست معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه ۷۵۰ هکتار زمین برای ایجاد باغهای میوه های گرمسیری و تولیدات مختلف آبزیان در کشت و صنعت مکُران شهرستان کُنارک سیستان و بلوچستان فراهم شده است؛ گفت: با تکمیل این مجموعه برای چهار هزار نفر شغل ایجاد میشود.
نظر شما