کد خبر 154399
۱۰ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور:  جمهوری اسلامی ایران پیشگام در عرصه خدمت رسانی به پناهندگان طی چهار دهه اخیر بوده است/ ان شاا.. روز جهانی پناهندگان  زمینه ای برای توجه بیشتر مجامع جهانی به نیازها و خواسته های پناهندگان باشد/ باید سایرکشورها و به خصوص نهادهای بین المللی بیش از گذشته در عرصه خدمت رسانی به پناهندگان فعال و کوشا باشند/ نماینده آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد: جمهوری اسلامی ایران کارنامه بسیار خوبی در حمایت از پناهندگان دارد و این حمایت شایسته تقدیر است

مهدی محمودی مدیرکل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در طی چهاردهه اخیر خدمات شایان به پناهندگان و اتباع خارجی ارائه داده است؛ گفت: نباید اقدامات خدمات انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر القائات رسانه ای دشمن مورد سوال واقع شود .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر مهدی محمودی مدیرکل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در مراسم گرامیداشت روز پناهنده به صورت ویدئو کنفرانسی و مجازی با حضور و آقای ایوو فریسن نماینده کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده مقیم موقت در جمهوری اسلامی ایران و سفرای کشورهای مختلف، سازمان های بین المللی داخلی و خارجی، دستگاه‌های خدمت رسان و نخبگان پناهنده در محل اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی با محوریت ارج نهادن به پناهنده و تقویت زمینه های حمایتی از پناهندگان برگزار شد؛ با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشگام در عرصه خدمت رسانی به پناهندگان طی چهار دهه اخیر بوده است؛ تصریح کرد: جا دارد امروز به عنوان روز جهانی پناهنده به همه پناهندگان عزیز در جمهوری اسلامی ایران تبریک عرض کرده و ان شاا.. این روز مبارک زمینه برای توجه بیشتر مجامع جهانی به نیازها و خواسته های پناهندگان باشد.
محمودی با بیان اینکه هدف از برگزاری این رویداد مهم که در نوع خود رویداد فرهنگی هم محسوب می شود؛ پاسداشت و ارج نهادن به پناهندگان است.
وی در این خصوص گفت:باید در این روز مهم وظایف خودمان را در حمایت از پناهندگان در نظر داشته باشیم.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با تصریح این مساله که پناهندگان به خاطر ناامنی و جنگ های ناعادلانه از خانه و کاشانه شان دور شده اند؛ گفت: باید سایر کشورها و به خصوص نهادهای مهم بین المللی در عرصه خدمت رسانی به پناهندگان بیش از گذشته فعال و کوشا باشند.
دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به خدمات بیش از چهار دهه ای جمهوری اسلامی به پناهندگان،گفت: در طول چهل سال اخیر جمهوری اسلامی ایران با تمام توان به ارائه خدمات مختلف آموزشی و بهداشتی پرداخته است.
وی در این خصوص گفت: در طی همین مدت با وجود اتفاقاتی نظیر جنگ تحمیلی هشت ساله، تحریم های ظالمانه و کرونا اما خدمات مختلف از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان انجام گرفته است.
محمودی با بیان اینکه برآورده کردن همه نیازها و خواسته های پناهندگان خارج از توان و اختیار عمل دولت است، اظهار داشت: حمایت نهادها و NGO های بین المللی در این عرصه مهم ضروری است و در این میان سازمان ملل متحد با توجه به جایگاه اش مسئولیت خطیری در کمک به دولت های میزبان پناهندگان دارد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در شرایط همزمان تحریمی و کرونایی بر رسیدگی به وضعیت پناهندگان و اتباع خارجی توجهی افزون داشته است؛ گفت: در این عرصه ضرورت حمایت های موثر بین المللی مورد انتظار است.
محمودی با اشاره به روند خوب  ثبت نام فرزندان اتباع خارجی در مدارس کشور اشاره کرد و گفت: طبق آخرین آمارها در سال گذشته 184 هزار فرزند حاصل از اتباع خارجی غیر مجاز در مدارس ثبت نام کردند که پیش بینی می شود این آمار امسال رشد چند ده درصدی داشته باشد.
وی در این خصوص خاطر نشان کرد: نباید اقدامات خدمات انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر القائات رسانه ای دشمن مورد سوال واقع شود .
محمودی گفت: سخت گیری در موضوع ثبت نام اتباع خارجی برای آن دسته از افرادی است که دنبال تحصیل نیستند و صرفا هدف شان کسب یک مدرک هویتی برای خودشان است.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت هایش به لزوم هماهنگی های بیشتر بین المللی در رسیدگی به وضعیت پناهندگان اشاره کرد و گفت: باید با هم افزایی ظرفیت ها، میزان خدمات رسانی به پناهندگان تقویت شود.
محمودی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران اهتمام جدی به موضوع آموزش، بهداشت،  معیشت، اشتغال و حوادث غیر مترقبه پناهندگان دارد.
دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در پایان با اشاره به شرایط کرونایی کشور از برنامه ریزی های صورت گرفته در کشور در  تهیه و تامین واکسن برای  اتباع خارجی سخن گفت و اعلام کرد: برای جمهوری اسلامی ایران جان و امنیت اتباع خارجی اولویتی اساسی است و در این عرصه از هیچ کوششی در راستای سلامت عمومی اتباع خارجی دریغ نمی کند.
در این مراسم همچنین اقای ایوو فریسن نماینده کمسیر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از تلاش ها و اقدامات جمهوری اسلامی در حمایت از پناهندگان قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران کارنامه بسیار خوبی در حمایت از پناهندگان دارد و این حمایت شایسته تقدیر است.
 نماینده کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: «در سال 2021 دنیا همچنان با پاندمی کووید19 درگیر است و این شرایط خدمات درمانی، مدارس و جوامع ما را تحت فشار قرار داده است. با این حال این به ما یاد داد که وقتی در کنار هم بایستیم، قوی‌تر خواهیم بود.»
او با اشاره به افزایش تعداد پناهندگان و بیجاشدگان در سراسر دنیا به بیش از 80 میلیون نفر افزود: «با وجود چالش‌های هرروزه، پناهندگان و بیجاشدگان در لباس پزشک یا پرستار تلاش کردند تا جوامع خود را ایمن نگه دارند. ما نیز در سال 2021 تلاش می‌کنیم تا از طرق مختلف به یاری پناهندگان در این روزهای سخت برسیم. امسال تمرکز ما بر خدمات درمانی، آموزش و ورزش است. ما در کنار هم می‌توانیم بهبود بیابیم، یاد بگیریم و بدرخشیم.»

گفتنی است این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن مجید توسط هدایت الله عصمتی قاری برتر بین المللی تبعه افغانستان در ایران و اجرای  بتول ناصری از پناهندگان و استاد فن بیان و سخنوری آغاز شد و در ادامه بعد از سخنرانی مدیر عامل موسسه خیریه کنش‌گران توسعه پارس، نماینده سازمان پناهندگی نروژی در ایران و اجرای گروه سرود بین المللی مهاجران افغانستانی استان سمنان، از خانم خدیجه فیمی از پناهندگان افغانستانی در ایران به عنوان نخبه علمی و از برندگان المپیاد ریاضی در سال 99 و همچنین محسن رضایی تبعه افغانستان در ایران  مدال اور و قهرمان آسیا  تجلیل و تقدیر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha