به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، روشن ضمیر مدیرکل توسعه منابع انسانی وزارت کشور در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران کل توسعه منابع انسانی استانداری ها که در محل وزارت کشور برگزار شد، ضمن بیان اینکه مهمترین دارایی وزارت کشور، نیروی انسانی دانشی آن است به تشریح بخشنامه ای به کلیه دستگاههای اجرایی که مشمول ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران هستند، پرداخت و توضیحاتی که مربوط به تبدیل وضعیت مشمولین در این بخشنامه میشود را با جزییات بیان کرد.
روشن ضمیر به اتفاقی که در سال ۹۲ توسط دکتر رحمانیفضلی در حوزه نیروی انسانی رقم خورد، اشاره کرد و گفت: این اتفاق واقعا بی نظیر و منحصر به فرد بود در سال ۹۲ فقط ۳ نفر استاندار یعنی معادل ۹ درصد، از ظرفیت داخل وزارت کشور بودند، مستحضرید قالب پست های مدیریتی وزارت کشور در اختیار مامورین و افراد سایر دستگاهها بود در سال 92 میانگین سنی استانداران ۶۰ سال بود در طی این مدت با تعیین چشم انداز و سیاستهای نیروی انسانی که دکتر رحمانیفضلی ابلاغ کردند توانستیم با تعامل و همراهی یکایک مدیران استانی، این مهم را اجرا کنیم در حال حاضر ۲۲ استاندار با میانگین سنی 56 سال درونسازمانی هستند و این یعنی یک افتخار بزرگ برای اکوسیستم منابع انسانی وزارت کشور است. این بازه زمانی، دوران طلایی نیروی انسانی بود.
وی ادامه داد: این موفقیت یعنی مانند سایر وزارتخانه ها شدن، یک اتفاق بی نظیر در حوزه سرمایه های انسانی وزارت کشور افتاد که بی سابقه بوده است و وزارت کشور را از خودبیگانگی رها کرد و به خودش برگرداند. فرآیند توانمندسازی و کشف ظرفیتهای درونی نیروی انسانی، رویداد مهمی بود که در سال 92 آغاز و در سال 96 سرعت گرفت و در حال حاضر به ثمر نشسته است.
روشن ضمیر با بیان اینکه اتفاق دیگری که در وزارت کشور رقم خورد مطالبهگری همکاران وزارت کشور در حوزه نظام جبران خدمت بود، گفت: که موضوع مطالبه گری به دلیل بلوغ، فرهنگ، شرم و حیایی که کارکنان این وزارتخانه دارند هیچ وقت اتفاق نیفتاد و در آخرین نامه وزیر کشور در این خصوص صراحتاً به این موضوع اشاره شده است. خانواده وزارت کشور که بسیار متعهد و متخصص هستند که علی رغم تمام بی عدالتی هایی که در دوران خدمت در سیستم جبران خدمت نظام اداری کشور می بینند کوچکترین تخطی و تجمعی انجام ندادند و مطالبات خود را در چارچوب مطالبه گری قانونی و از مسیرهای صحیح دنبال کردند.
وی ادامه داد: همچنین از تعداد ۷۷ معاون استاندار ۱۴ نفر از ظرفیت بانوان استفاده شده است که در سال ۹۲ چنین چیزی وجود نداشته و از حدود 460 فرماندار، صرفا ۱۶۲ فرماندار داخلی داشتیم که الان ۳۶۸ فرماندار از ظرفیت داخلی وزارت کشور داریم. این به مفهوم تشکیل زنجیره ارزش نیروی انسانی و جانشین پروری مبتنی بر دانش نیروی انسانی است.
مدیرکل توسعه منابع انسانی خاطر نشان ساخت: همه دستگاه ها باید از ظرفیت سرمایه انسانی ملی استفاده کنند، وزارت کشور نیز اینگونه است. نیروهای ساعی وزارت کشور نیز فرزند همین آب و خاک و نظام و انقلاب هستند، کلیه وزارتخانه ها هم همینطور هستند که با اولویت استفاده از نیروهای داخلی خودشان و در راستای صیانت از انها، سهم بسیار اندکی را از سایر دستگاهها استفاده می کنند، اتفاقی که در وزارت کشور افتاد بیسابقه بوده است که باعث حفظ و صیانت از سرمایه های این وزارت خانه بوده است و مانع مهاجرت نیروها گردید. بازگو کردن و تشریح و بیان این اتفاقات در وزارت کشور باعث ایجاد امید در نیروهایی میشود که در یک بخشداری دور افتاده کار می کنند با این سلسله اتفاقات آن نیرو می تواند به بخشدار شدن و به مدارج بالاتر هم برسد و این باعث ایجاد امید و انگیزه میشود و اینکه در کارها قوی اقدام کنند و مسئولیت ها را با دقت و خلاقیت انجام دهند. هویت سازمانی یافتن و دیده شدن، مهمترین عنصر انگیزه کارکنان است.
وی افزود: در حال حاضر تعداد ۱۱۲۲ بخشدار نیروی درون سازمانی هستند که این یک اتفاق بسیار ارزشمندی است که باید تداوم داشته باشد.
روشن ضمیر با بیان اینکه هیچ نیرویی را از هیچ دستگاهی رد نمی کنیم، گفت: همه هم وطنان و کارمندان، عزیز هستند ولی مفیدتر خواهد بود که این افراد تاثیرگذار در دستگاه خودشان به کار گرفته شوند، نیروهای وزارت کشور به اندازه کافی دارای توانمندی، تخصص، شجاعت و جسارت هستند که بتوانند اداره امور را در دست بگیرند. قطعا، ما هم از ظرفیت ملی در یک حدی مناسب و معقول استفاده می کنیم که نیروی انسانی ما آسیب نبیند. همانند وزارت امورخارجه و سایر وزارتخانه ها.
مدیرکل توسعه منابع انسانی اظهار داشت: در سال ۹۲ بیش از ۴۰ درصد مامور در پستهای مدیریتی داشتیم و آخرین رصدی که انجام دادهایم این آمار به حدود ۹ درصد رسیده است این یعنی بازگشت مجدد وزارت کشور به خودش و به نیروی انسانی خودش یعنی برقراری انسجام، یعنی حال خوب تمام وزارت کشوری ها که بتوانند از حق خودشان دفاع کنند. یکی از دلایلی که پرداخت وزارت کشور نسبت به خیلی از دستگاههای دیگر در سال ۹۲ خیلی کم بود به همین علت بود که مدیران تصمیم گیر و تاثیرگذار از دستگاه دیگری حقوق خود را می گرفتند و به دنبال تقویت حقوق کارکنان داخلی نبودند ولی از ۹۲ تا الان کلی اتفاقات حقوقی خوب برای وزارت کشور رقم خورده است.
وی بیان داشت: اولین افزایش حقوق وزارت کشور در سال ۹۲ با حضور آقای رحمانی فضلی اتفاق افتاد که افزایش امتیازات فصل دهم بود که ۵۰ درصد ظرفیت در قانون برای آن گذاشته شده بود که ۳۵ درصد برای تمام دستگاهها محقق شد و ما توانستیم ادامه ۱۵ درصد افزایش امتیازات را در اسفند ۹۸ با هدایت وزیر کشور و دفاع علمی معاون توسعه مدیریت و منابع و همکاری شما در استان ها محقق نماییم.
روشن ضمیر ادامه داد: افزایش دیگر حقوق نیز در سال ۹۳ بود که هیئت وزیران برای همه، فوق العاده ویژه را مصوب کرد و در سال ۹۴ برای همه اجرا و احکام صادر گردید.
وی ادامه داد: بعد از قطعیت ۱۵ درصد افزایش امتیازات فصل دهم در سال ۹۸ ، بهره مندی از ۵۰ درصد فوق العاده ویژه در دستور کار قرار گرفت که از سال ۹۹ تا امروز بیش از 15 مکاتبه به امضای مقام عالی وزارت و معاون توسعه مدیریت و منابع با مقامات مختلف کشوری در این خصوص داشتیم. ما اعتقاد داریم که در این خصوص اقدامات جنجالی نمی کنیم، برای یک نیروی وزارت کشوری این قضیه شانیت ندارد. حقی را که واقعاً مطالبه و مورد انتظار ما هست را به دست می آوریم . در این راستا نیز جلسات متعددی با سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفته است.
وی گفت: با پیگیری مجددی که با معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه بودجه کشور و معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه منعقد گردید، کلیه موارد توضیح داده شد گزارشات متعدد آماده شد و اقناع شدند که اعتبار برای این موضوع معادل اعتبار فوقالعاده ویژه ۵۰ درصد را به وزارت کشور و مجموعه تابعه و وابسته آن اختصاص دهند که فرآیند آن صورت پذیرفت و به استانها هم ابلاغ شده است که با پرداخت آن به کارکنان، میزان دریافتی آنها ترمیم می شود.
روشن ضمیر تاکید کرد: ما به اختلاف پرداخت در نظام جبران خدمت دستگاه هایی که از قوانین مختلف تبعیت می کنند، آگاهی داریم و باید عدالت در نظام جبران خدمت برقرار باشد و در مشاغل مشابه، باید حقوق ها یکسان باشد، بحث متعادل سازی و جبران حقوق و جبران خدمت کارکنان وزارت کشور را به جدیت دنبال میکنیم و در چارچوب قانون تقاضای کارکنان را مطرح میکنیم. با رعایت ظرفیتهای قانونی، تقاضاها را مطرح میکنیم و مطالبه میکنیم. همکاران ما مطالبهگر هستند و الان آگاهی و گستره اطلاعاتی حقوقی همکاران وزارت کشور بسیار زیاد و عالی است که باعث می شود بر حق خود اصرار داشته باشند.
روشن ضمیر به اتفاق بزرگ دیگری که در وزارت کشور افتاد، اشاره و افزود: این اتفاق سهمیه استخدام بود که بعد از ۱۰ سال وزارت کشور موفق به اخذ این سهمیه شد که این روند تداوم نیز خواهد داشت. استقرار کانون ارزیابی نیز از دیگر رویدادهای قابل توجه است، چهارمین وزارتخانهای بودیم که بعد از وزارتخانههای نفت و کار و نیرو توانستیم کانون ارزیابی را تاسیس و راه اندازی کنیم. متاسفانه به دلیل کرونا و محدودیتهای تردد و تجمع نتوانستیم زنجیره ارتباطات و اتفاقاتی را که در این کانون می توانست رقم بخورد را برای انتصابات آتی رقم بزنیم.
وی همچنین به بحث اخذ ۲۰۰ سهمیه برای فرزندان معزز شهدا و جانبازان اشاره و گفت: با کمک شماها توانستیم سهمیه را اخذ کنیم و در دست اقدام است. جوان سازی وزارت کشور مورد دیگر است که انتصابات مدیران در وزارت کشور، فرمانداران و بخشداران را به نیروهای جوان تر تخصیص دهیم و میانگین سنی وزارت کشور را از ۵۰ سال به ۴۵ سال برسانیم و پنج سال جوان سازی انجام دهیم و همچنین تفویض اختیاراتی که در حوزه منابع انسانی و ارتقای رتبه همکاران را توانستیم انجام دهیم.
روشن ضمیر در ادامه به موضوع نیروهای امریه پرداخت و اینکه مطالبات حقوق آنها باید به صورت مستمر و همانند سایر کارکنان باید پرداخت شود و درخصوص حق مسکن و معیارهای بومی بودن گفت که مسافت تردد را معیار قرار دهند و حق مسکن را با توجه به تورم و عرف منطقه تعیین نمایند به شکلی که کارکنان امریه پرداختی منطقی داشته باشند.
وی درخصوص اهمیت آمار به عنوان پایه تصمیم گیری ها اشاره کرد و خواستار دقت در تکمیل جداول آماری ماهیانه و فرم 6 و سامانه پاکنا شد. همچنین به سامانه دارایی مسئولان اشاره کرد که اطلاع رسانی و تکمیل آن در اولویت قرار گیرد.
وی ادامه داد: با همه این اتفاقات، وزارت کشور یک وزارت کشور پویا، مطالبه گر قوی و منسجم برای فصل بعد و برای ماموریت های جدیدی که در اختیارش قرار میگیرد، خواهد بود و کاملا آماده است و می تواند تمامی مسئولیت هایی را که بر عهده اش گذاشته میشود با بهترین استانداردها انجام دهد و روندها را مدیریت نماید.
در پایان روشن ضمیر خطاب به مدیران کل توسعه منابع انسانی استانداری ها گفت: این کارنامه ای که رقم خورده است مرهون تلاشهای شما است، این کارنامه یکایک شما است، از کارشناسی که در اداره کل امور اداری و مالی کار می کند تا رئیس اداره و معاون مدیرکل و تمامی همکارانی که در استانداری ها خدمت می کنند.
مدیرکل توسعه منابع انسانی وزارت کشور دست آوردهای این واحد را تشریح کرد/ روشن ضمیر: اکنون ۲۲ استاندار با میانگین سنی 56 سال درونسازمانی و از بدنه وزارت کشور هستند/ این یک افتخار بزرگ برای زیست بوم منابع انسانی وزارت کشور است/ تشریح مفاد بخشنامه قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران
روشن ضمیر در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران کل توسعه منابع انسانی استانداری ها بخشنامه قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را تشریح و به بیان اقدامات و دست آوردهای این بخش پرداخت.
نظر شما