به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ سید «علی آقازاده» در نشست کارگروه اضطراری آلودگی هوای اراک، افزود : مجوز بهرهگیری از سوخت مازوت در نیروگاه شازند از سوی کمیته ملی صادر شده و تا جایی که در اختیار استان باشد از این اقدام جلوگیری میشود مگراینکه ملاحظاتی در شرایط اضطراری کشور باشد که ناچار از تبعیت شویم.
وی تاکید کرد: کشور با بحران تولید برق مواجه است و برخی نیروگاهها در تامین سوخت مایع مشکلاتی دارند اما، وضعیت آلایندگی هوای اراک در سال جاری نسبت به سال گذشته ۶ برابر افزایش یافته است و در شرایط حاد کنونی استفاده از سوخت مازوت به صلاح منافع مردم و شهر اراک و شازند نیست.
نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: اداره کل محیط زیست استان مرکزی مکلف است در شبانه روز فهرستی از صنایع آلاینده که مازوت میسوزانند را اعلام کرده و فعالیت آنها به مدت یک هفته تعطیل شود و نتایج این تصمیم به کارگروه اعلام شود.
آقازاده خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه دستگاه قضایی همواره نسبت به فعالیت صنایع آلاینده حساس بودند و با دستگاههای اجرایی ذیربط تعامل و همکاری مناسب داشتند انتظار میرود مصوبات این نشست نیز به دادستان اعلام و تدابیر ویژه ای در این راستا اندیشیده شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شمار روزهای آلوده در نیمه نخست امسال ۶۱ روز بوده که به عنوان آلوده ترین شهر کشور مطرح شده است.
«رضا میرزایی» افزود: شمار روزهای آلوده اراک در سال گذشته ۵۷ روز بوده و این میزان آلودگی در نیمه نخست امسال بیسابقه است و باید برای فعالیت صنایع آلاینده تدابیر ویژهای اندیشیده شود تا میزان آلودگی هوا کاهش یابد.
وی تاکید کرد: شاخص میزان آلودگی هوای اراک از ابتدای امسال ذرات ۲ و نیم میکرون بوده است ک در ۲ روز اخیر نیز شاهد ریزگردهای غربی در منطقه اثرگذاری داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: اجازه بهرهگیری از سوخت مازوت در نیروگاه شازند از سوی کمیته ملی از روز گذشته صادر شده اما، مسئولان ذیربط استان مانع فعالیت این واحد تولیدی شدند چرا که تلاش است بار آلودگی استان افزایش نیابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال جاری شمار روزهای آلوده اراک ۶۳ روز معادل ۴۰ درصد بوده که این وضعیت نگرانکننده است و انتظار میرود مسئولان شرایط را به سمتی هدایت کنند که منافع مردم در آن لحاظ شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیک پنجم شیوع ویروس کرونا است، ادامه آلودگی هوای اراک منجر به افزایش طول بیماری کووید ۱۹ و همچنین حادتر شدن وضعیت بیماران قلبی عروقی میشود.
رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی هفت روز پاک، ۹۷ روز قابل قبول، ۵۴ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۹ روز آلوده برای تمامی گروه های سنی ثبت شده است.
«علیرضا محرابیان» افزود: عمده آلاینده مسئول هوا در کلانشهر اراک از ابتدای سال ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرون و کمتر از ۱۰ میکرون بوده است.
وی تاکید کرد: از ابتدای امسال شمار روزهای آلاینده نسبت به مشابه سال گذشته ۵۳ روز افزایش یافته که وضعیت این شهر نگران کننده است.
نظر شما