کد خبر 157688
۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
همکاری بین المللی برای کشورهای در حال توسعه با هدف کاهش ریسک و خسارات ناشی از بلایا در آن کشورها / نجار: کاهش مؤثر ریسک متکی بر همکاری‌های بین‌المللی و انسجام جهانی

روز جهانی کاهش ریسک سوانح در سال ۱۹۸۹ و پس از فراخوان مجمع عمومی سازمان ملل به مدت یک روز برای ترویج فرهنگ جهانی آگاهی از ریسک سوانح و کاهش آن آغاز و نامیده شد. این روز بدین‌منظور گرامی داشته می‌شود که یادآوری نماید چگونه مردم و جوامع در سراسر جهان به کاهش ریسک و در معرض سوانح بودن می‌پردازند و آگاهی خود را در مورد اهمیت این مسائل افزایش می‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور به نقل از سازمان مدیریت بحران، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: برای پاسخگویی به چالش‌های قرن 21 و صیانت از جان، سلامت و معیشت همه مردم لازم است ریسک سوانح را کاهش دهیم.
وی افزود: حکمرانی ضعیف، فقر رو به رشد، از دست دادن تنوع زیستی، فروپاشی اکوسیستم‌ها و شهرنشینی سریعِ برنامه‌ریزی‌نشده، همگی منجر به افزایش ریسک سوانح شده، «رخداد» سوانح را تشدید می‌کنند و نیاز به کمک‌های بشردوستانه را افزایش می‌دهند. ایجاد تاب‌آوری در برابر تغییرات آب‌وهوایی و کاهش ریسک و خسارات مخاطرات طبیعی برای نجات جان و معیشت، ریشه‌کن کردن فقر و گرسنگی و رسیدن به اهداف توسعه پایدار حیاتی است.
نجار با اشاره به اینکه چهارچوب سندای که در مارس 2015 به تصویب رسید، سند مهمی به لحاظ مفهومی، رقومی و تحولات جهانی به شمار می‌رود؛ به همین علت، ما اهداف و چهار چوب‌های آن را در سطح ملی در  دستور کار خود قرار دادیم، تصریح کرد: کاهش مؤثر ریسک متکی بر همکاری‌های بین‌المللی و انسجام جهانی است. همان‌طور که مستحضر هستید، پیام امسال سازمان ملل همکاری‌های بین‌المللی با تأکید بر هدف افزایش قابل ملاحظه همکاری بین‌المللی به کشورهای در حال توسعه با حمایت پایدار برای تکمیل اقدامات ملی خود برای پیاده‌سازی سند سندای است. برای مثال، در سیل‌های دو سال پیش که به عنوان اولین تجربه سیل و مخاطرات آب‌و‌هوایی بزرگ کشور شناخته شده است، از تجربه کافی برای مقابله با چنین سوانح وسیع اقلیمی در سطح بسیار وسیع (25 استان) برخوردار نبودیم؛ در نتیجه، حوزه جدیدی از مباحث مدیریت بحران مرتبط با مخاطرات آب‌و‌هوایی شناسایی و اجرایی گردید.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: بحران COVID-19 به عنوان یکی از ویران‌گرترین و گسترده‌ترین همه‌گیری‌ها در سال‌های اخیر، اهمیت کاهش ریسک سوانح، از جمله مخاطرات بیولوژیکی مانند همه‌گیری‌ها، را پررنگ نموده است. در این رابطه لزوم گسترش همکاری‌های بین‌المللی به‌عنوان شتاب‌دهنده مدیریت مؤثر بحران، کمک شایانی به کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از وقوع مخاطرات طبیعی و انسان‌ساخت می‌نماید.
 
نجار موضوعاتی همچون: پيگيري اجراي قانون مديريت بحران کشور و اسناد ذيل آن مانند سند راهبرد ملي مديريت بحران کشور و برنامه‌های ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، آمادگی و پاسخ و بازسازی و بازتوانی و  مدنظر قرار دادن مديريت بحران و كاهش ریسک سوانح در چهارچوب برنامه توسعه كشور از موارد تاثیر گذار در این زمینه هستند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور رويكردهای جديد سازمان مديريت بحران کشور در كاهش ریسک حوادث و سوانح و نیز اهميت تأمين منابع مالي ، علم و فناوري،  شناخت دقيق و پايش و هشدار سريع مخاطرات ، همكاري و هماهنگي بین‌سازماني براي كاهش ریسک سوانح را از دیگر موارد تأثیرگذار دانست که لازم است در دستگاه های  عضو ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران مورد توجه قرار گیرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha