کد خبر 160245
۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷
دانشگاه و دانشجو با مسئله‌محوری در کنار دولت باشند/ مشارکت نخبگان و جامعه علمی در رفع معضلات استان/در موضوع واکسیناسیون توفیقات خوبی حاصل شده است

مخلص الائمه استاندار مرکزی در جلسه مطالبه‌گری دانشجویان که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه اراک  برگزار شد، گفت: دانشگاه و دانشجو با مسئله‌محوری، دولت را در پیشبرد برنامه‌ها یاری رسانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ مخلص الائمه استاندار مرکزی اظهار کرد: از تشکل‌های دانشجویی دعوت و اعلام آمادگی می‌کنیم که در فواصل معین و منظم دیدار و جلسات نخبگی داشته باشیم و در خصوص مسائل استان اعم از مسائل دانشجویی و غیر دانشجویی گفتگو کنیم؛ در این جلسات تقسیم کاری بین استانداری و مجموعه دانشجویی استان انجام خواهد شد و گزارش اقدامات انجام شده نیز در جلسات  بعد توسط دو طرف تبیین خواهد شد.

وی اظهار کرد: از ۶۱ دانشگاه‌ استان انتظار می‌رود که در نظام مسئله محوری برای حل مسائل استان نقش آفرینی کنند.

وی با بیان اینکه دولت ها وظیفه تأمین و تضمین مواردی چون عدالت، رفاه، امنیت و آزادی را بر عهده دارند و این وظیفه هر حکومتی است که در چارچوب نظام فکری و الگویی که براساس آن در حال حرکت است این 4 نیاز را تضمین و تأمين کند، افزود: ما در حال حاضر در عرصه تحقق این ارکان با موانعی مواجه هستیم که به آنها مسئله می گوییم. لکن دانشگاه ها در طول حیات معاصر خود نقش نسبتأ کم‌رنگی در این عرصه داشته اند و نتوانسته اند در حل مسائل کشور وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

وی افزود: علت فعالیت کمرنگ دانشگاه ها عمدتا عوامل برون دانشگاهی بوده است، به این معنا که یا از دانشگاه خواسته نشده یا به آنها میدان داده نشده یا درگیر مسائل روزمره و مشکلات جاری خودشان شده اند.

مسیری که به سمت آینده استان باید طی شود از سه مؤلفه وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده تأثیر می‌پذیرد، در نتیجه نمی توان برای رسیدن به وضع مطلوب، بدون در نظر گرفتن این سه مؤلفه حرکت کرد.

مخلص‌الائمه در خصوص مسئله آلودگی هوا اظهار کرد: این مسئله یک ریشه بسیار طولانی در این منطقه و دیگر شهرهای بزرگ صنعتی نظیر تهران و اصفهان دارد که در یک توسعه نامتوازن که در زمان خودش به شدت مورد استقبال سیاستمداران و متنفذین و مجریان این شهرها و مناطق بوده شکل گرفته است. به اعتقاد من این توسعه نامتوازن در مواردی عمدی و ناشی از نوعی فساد بوده و در عین حال در این مسیر، زمانی که کشور به لحاظ مالی وضعیت مطلوبی داشت تکالیف مربوطه به موقع انجام نشده و ما امروز در شرایط حادی قرار گرفته ایم که البته مطالبه به حق مردم است.

وی افزود: علاوه بر این از یک طرف با پدیده کمبود گاز در کشور مواجه هستیم و از طرف دیگر مردم نمی توانند بدون برق زندگی کنند بویژه اینکه سیستم های گرمایشی منازل نیز به برق وابسته شده است.

مخلص‌الائمه گفت: چنین وضعیتی یک شبه رخ نمی دهد و کمبود گاز و بحران آب رویدادهایی نیستند که یک شبه روی دهند و یک شبه بتوان آنها را حل کرد. اگر مسئله ای به بحران تبدیل شود مقابله با آن کار پیچیده‌ای است و اگر روندی به ابرروند تبدیل شود تغییر مسیرش بسیار مشکل خواهد شد، اما از هیچ تلاشی برای کاهش و رفع دغدغه مردم و شهروندان که خانواده‌های خود ما نیز در داخل آن هستند، فروگذار نخواهیم کرد.

استاندار مرکزی گفت: در زمینه آلودگی زیست محیطی جامعه علمی استان مرکزی باید با تمام توان به میدان بیایند تا حداقل برخی موارد از جمله آلودگی نیروگاه را بتوانیم برطرف کنیم.

وی افزود: مطالبه مردم در این زمینه مطلقاً جنبه امنیتی ندارد و در چارچوب خود باید پاسخ داده و لحاظ شود.

مخلص‌الائمه در پاسخ به مطالبه جوان‌گرایی از سوی دانشجویان، افزود: جوان‌گرایی و شایسته سالاری جزو اصول کار دولت است، اما در جوان‌گرایی باید گفت که گرچه نخبگان آن را به عنوان مطالبه مطرح می کنند اما در عمل بخشی از همین قشرِ نخبگان از این امر حمایت نمی‌کنند. کافی است که یک جوان برای تصدی یک امر گزینه شود، بلافاصله برخی از همان‌ها که در سخنرانی‌ها شعار جوان‌گرایی می‌دهند بلافاصله نسبت به رزومه فرد موضع می‌گیرند و شرایط تخریب شخصیت او را مهیا می‌کنند، با این وصف ما به جوانگرایی توجه ویژه خواهیم کرد.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: امسال واکسیناسیون و مقابله با کرونا کانون تمرکز دولت بود و توفیقات زیادی کسب شد و سال آینده نیز رشد اقتصادی در کانون تمرکز دولت است و نرخ هدف در رشد اقتصادی استان مرکزی 7.2 درصد است که در بخش‌های مولد باید محقق شود و ساختار بودجه دچار تحول جدی خواهد شد. استان مرکزی زمانی قطب دانشگاهی کشور بود و با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان هست باید به قطب علم و فناوری تبدیل شویم چراکه ظرفیت‌های این استان بسیار بیشتر از مشکلاتش است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری از سوی دانشجویان افزود: پروژه های ناتمام در کشور مختص یک یا دو پروژه و مختص اراک نیست. اینها در یک بستری شکل گرفته که بخشی درگیر فساد و بخشی درگیر ناکارآمدی شده است. به تدریج این گره‌ها و موانع برطرف می‌شود و در استان و دستگاه‌های اجرایی تحرک لازم را ایجاد خواهیم کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha