کد خبر 161756
۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
منازل مسکونی آسیب دیده از سیلاب؛ مشمول تسهیلات جهش مسکن می‌شوند

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از ۳ هزار منزل مسکونی در جریان سیلاب اخیر دچار آسیب جدی شده‌اند، گفت: با تصمیم ستاد مدیریت بحران استان مقرر شد؛ منازل مسکونی که دچار آسیب شده اند، مشمول تسهیلات طرح جهش مسکن شوند تا مردم بتوانند با دریافت تسهیلات کم بهره و بازپرداخت بلندمدت، خانه هایشان را بسازند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حسین مدرس خیابانی "استاندار" در گفت‌وگو با رادیو ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم به شدت نیاز به بازسازی فوری منازل مسکونی خود دارند، اظهار داشت: در پی فعالیت سامانه بارشی قوی هفته گذشته و بارش عمده باران در شهرستان کنارک، ۳۴۰ میلیمتر معادل ۴ سال بارندگی در این شهرستان گزارش شد.

وی افزود: شکل شهرسازی شهر کنارک کاسه‌ای و گودی شکل است و این موضوع باعث شد؛ علاوه بر معابر عمومی، حدود ۷۰ سانتی متر آب به درون منازل مسکونی مردم نفوذ کند که تقریباً منجر به از بین رفتن تمامی اثاثیه و لوازم منزل مردم شده است.

​مدرس خیابانی گفت: در اولین اقدام با بسیج همگانی و تلاش مجموعه ستاد بحران و دستگاه‌های اجرایی و خدماتی و همچنین گروه های جهادی و مردمی، با استفاده از دستگاه های پمپاژ قوی خوشبختانه معابر عمومی و ۸۰ درصد آب منازل مسکونی شهر کنارک جمع‌آوری شد.
​رئیس ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان بیان داشت: کار امدادرسانی و توزیع اقلام مورد نیاز مردم به وسیله چهار فروند هواپیما انجام شد.
​استاندارسیستان و بلوچستان در ادامه گفت: متاسفانه پروژه جمع آوری فاضلاب شهر کنارک به کندی پیش می‌رود و طرح اجرای آبهای سطحی این شهر نیز عملی نشده که با مساعدت وزیر نیرو؛ مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شد.
​حسین مدرس خیابانی در پاسخ به خبرنگار رادیو ایران برای مدیریت منابع آبی استان گفت: در جنوب استان سدهای بزرگی داریم که البته سد کهیر با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که برای تکمیل نیاز به ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.
​استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سرزمین خشک سیستان و بلوچستان حتماً باید با آب دریا سیراب شود، اظهار داشت: تنها راه حلی که مشکل آب سیستان و بلوچستان را به صورت ریشه‌ای و اساسی حل می‌کند؛ انتقال آب دریای عمان به نقاط مختلف استان است که خوشبختانه نمونه موفق شیرین سازی آب دریا در کشورهای حوزه خلیج فارس و کشور خودمان هم وجود دارد.
​ وی در ادامه به طرح های کوتاه مدت پیرامون تامین آب مورد نیاز شهرها و روستاهای منطقه سیستان و شهر زاهدان اشاره کرد و گفت: ۷۰ میلیون متر مکعب آب از منابع آبی چاه نیمه ها برای مقابله با تنش آبی ۱۴۰۱ انتقال شد.
​ وی همچنین حفره ۱۰ حلقه چاه در منطقه حرمک برای تامین آب مصرفی شهر زاهدان، کف شکنی و حفر چاه در ۱۵۰ نقطه با استفاده از آب‌های مرزی در مسیر تهلاب و حفر چاه‌های ژرف را از جمله اقدامات دیگر جهت تامین آب مورد نیاز استان برشمرد.
​ حسین مدرس خیابانی در خصوص سوال خبرنگار رادیو ایران پیرامون مشکل گاز استان  گفت: سیستان و بلوچستان آخرین استانی است که در کشور گازرسانی می‌شود، در شهر زاهدان ۱۵۰ هزار علمک نصب شده اما به دلیل بنیه ضعیف مالی و اقتصادی مردم، در حال حاضر فقط ۷۰ هزار مشترک گاز داریم و مابقی  از کپسول و نفت استفاده می‌کنند.
​ رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل استان در اجرای طرح‌های عمرانی و زیربنایی کمبود اعتبارات است که امیدواریم از محل تهاتر نفت یا اعتبارات صندوق توسعه ملی تأمین شود.
​ مدرس خیابانی گفت: از مجموع بیش از ۲۰ هزار کیلومتر شبکه بزرگراهی کشور، تنها ۴۰۰ کیلومتر مربوط به سیستان و بلوچستان با یازده و نیم درصد مساحت کشور است و عمده تصادفات در جاده‌های دو طرفه استان به وقوع می پیوندد.
​ استاندار در پایان بیان داشت: سیستان و بلوچستان در تمامی شاخص‌های توسعه با فاصله از استان قبلی، در رتبه ۳۱ کشوری قرار دارد که امیدواریم در قالب سند آمایش سرزمین؛ توسعه متوازن شکل بگیرد و با بودجه‌های انفجاری استان را به میانگین شاخص های کشوری برسانیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha