کد خبر 163011
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
سنددار شدن املاک و اراضی در بافت فرسوده به احیا و نوسازی این بافت‌ها کمک می‌کند/احداث 3120 واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان هرمزگان با اختصاص تسهیلات مناسب بانکی در طرح نهضت ملی ساخت مسکن

استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه حل مشکل اسناد مالکیتی می‌تواند به بازسازی بافت فرسوده در استان هرمزگان کمک کند، گفت: اگر مشکل اسناد مالکیتی مردم حل شود، ساکنان این مناطق نوسازی را در این بافت‌ها آغاز می‌کنند و کار تسریع می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان هرمزگان با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و اعضای استانی این ستاد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که با دستورکار ارائه گزارش کلی از اسناد فرادست و برنامه‌های ملی در حوزه بازآفرینی شهری و بررسی وضعیت واگذاری اسناد مالکیتی به ساکنان محله اسلام آباد بندرعباس برگزار شد به مهم‌ترین مشکلات و مسائل مرتبط با حوزه بافت‌های فرسوده اشاره شد. 

در این جلسه مشکلات مرتبط با دریافت خدمات، افزایش خطرات ناشی از ناایمن بودن بافت فرسوده و آسیب پذیری اجتماعی به عنوان مهم‌ترین مسائل محلات کمتر برخوردار و بافت فرسوده اعلام شد. 

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این جلسه اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که می‌تواند به بازسازی بافت فرسوده در استان هرمزگان کمک کند حل مشکل اسناد مالکیتی است. 

وی افزود: اگر مشکل اسناد مالکیتی مردم حل شود، ساکنان این مناطق نوسازی را در این بافت‌ها آغاز می‌کنند و کار تسریع می‌شود. 

استاندار هرمزگان گفت: اما در این زمینه یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که زمین‌ها متعلق به اشخاص و در مالکیت خصوصی هستند که برای آزادسازی زمین‌ها باید زمین جایگزین به مالکان داده شود تا بتوان مشکل مردم را حل کرد. 

دوستی در خصوص حل مشکل مردم محله اسلام آباد بندرعباس، اظهار داشت: برای حل مشکلات این محله باید یک جلسه مجزا تشکیل شود چرا که اگر مشکلات این محله حل شود می‌توان از این تجربه برای سایر مناطق نیز استفاده کرد. 

در ادامه این جلسه، دکتر محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سابقه خوب بازآفرینی در کشور گفت: در حال حاضر در کشور 450 ستاد استانی و شهرستانی در راستای بازآفرینی شهری فعال هستند که پویا و فعال هستند.

وی افزود: ستادهای بازآفرینی استان هرمزگان از جمله ستادهای فعال هستند که از استاندار محترم هرمزگان درخواست داریم، تشکیل جلسات ماهانه تلاش و مشکلات این ستادها را پایش کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: درخواست داریم در جلسه بعدی ستاد در برنامه‌های اقدام مشترک بازنگری شود و نیازمندی‌های جدید نیز دیده شود و سطح خدمات در محلات کمتر برخوردار و بافت فرسوده به متوسط خدمات همان شهر برسد. 

وی با اشاره به اینکه 46 محله در هرمزگان کم برخوردار وجود دارد و نیاز است سهم دستگاه‌های مختلف در برنامه اقدام مشترک بازنگری شود گفت: محور بعدی مورد تاکید ما موضوع محرومیت زدایی و ساماندهی حاشیه نشینی است، این موضوع مورد توجه بسیاری از دستگاه‌ها و نهادهای خدمات رسان است اما از 46 محله مورد نظر در استان هرمزگان همچنان به مسئله 29 محله از سوی این دستگاه‌ها ورود نشده و در مسائلی همچون معیشت، اشتغال و بهداشت نیاز است اقدام شود تا حوزه بازآفرینی شهری هم ما بتوانیم اقدام کنیم. 

آیینی گفت: یک برنامه داریم بر این مبنا که افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند و ساکن محلات کمتر برخوردار هستند در همین محلات بتوانند تامین مسکن شوند، 150 هزار واحد از یک میلیون واحد مرتبط با بازآفرینی شهری و احیا بافت فرسوده است. 

وی ادامه داد: باید فضایی را درست کنیم که نوسازی مسکن شکل در استان بگیرد، لذا باید این مسئله تسریع شود اما این امر از توان‌ دولت و شهرداری به تنهایی خارج است و باید نوسازی منازل هم مردمی شود و نیاز است که بتوانیم بسته تشویقی شهرسازانه مالی و تسهیل کننده در نظر بگیریم. 

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از شهرداری برای تسهیل نوسازی و احیای بافت فرسوده انتظار داریم تا برای صدور پروانه ساخت در این محلات تخفیف 100 درصدی در نظر بگیرند و زمان صدور را نیز در حد یک ماه کاهش دهند. 

آیینی تصریح کرد: سنددار کردن محلات هدف یک تصمیم جدی است که باید این امر هم با توجه به تبصره قانونی موجود مشکل را حل کرد. 

وی ادامه داد: با توجه به تفاهم نامه‌ای که با بانک مسکن منعقد شده در تمام شهرها از جمله بندرعباس برای نوسازی بافت فرسوده جمله به ازای هر واحد 350 میلیون تومان تسهیلات می‌توان دریافت کرد که تا 150 میلیون تومان آن یک درصد است که فرصت مناسبی برای دریافت این تسهیلات است و از 150 هزار واحد مسکونی که برای کشور در نظر گرفته شده 3120 واحد به استان هرمزگان اختصاص یافته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha