به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، استاندار کرمان از حوضه آبریز شهر ماهان، چهار بند سنگی ملاتی در روستای کهنوج ماهان و سیلبند ریگ ماهان بازدید کرد.
در این بازدید که معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، نمایندگان کرمان و راور در مجلس، فرماندار کرمان، مدیرکل منابع طبیعی شمال استان و مسئولان محلی حضور داشتند، اعلام شد با اجرای کامل طرحهای فوق ضمن کمک به آبهای زیرزمینی، شهر ماهان و نقاط اطراف از خطر سیلاب در امان میمانند.
علی زینیوند استاندار کرمان با تاکید بر حمایت دولت از طرحهای آبخیزداری از عزم جدی استان در توسعه این طرحها در کل استان خبر داد.
وی حضور و همراهی تشکلهای محیط زیستی را برای سالمسازی جامعه و آگاهسازی جوانان موثر دانست و گفت: امیدواریم گروههای دوستدار محیط زیست به عنوان کاروانهای سلامت انسانی و حفظ محیط زیست، پوینده و با اراده در این زمینه موفق باشند.
استاندار کرمان عنوان کرد: در حوزه آبخیزداری به نقطهای رسیدهایم که انتخابی وجود ندارد و اضطراری پیش روی ما برای مدیریت منابع آبی و مهار سیلابها وجود دارد تا این سرزمین را که وارث تمدن کهن در ایران اسلامی است، حفظ و زیستپذیر کنیم.
زینیوند ادامه داد: آمار فرونشست در سطح کشور و استان کرمان، ناگوار است و اگر به روال قبلی ادامه دهیم، منطقه زیست ناپذیر میشود، اما اقدام منابع طبیعی و مطالعات آبخیزداری در حوزه شهرستان کرمان خطر سیلاب، فرونشست و کاهش سفرههای زیرزمینی را دور میکند.
استاندار کرمان، احداث سیلبندها را راه علاج تقویت سفرههای زیرزمینی و جلوگیری از فرونشست زمین و داشتن سرزمین شاداب و خرم عنوان کرد و از گروههای طرفدار محیط زیست و منابع طبیعی خواست تا این مسئله را به عنوان فرهنگ در سطح جامعه گسترش دهند.
زینیوند، آبخیزداری را از اولویتهای مهم استان برشمرد و اضافه کرد: استان این آمادگی را دارد که برابر با اعتباری که در سطح ملی برای طرحهای آبخیزداری براساس طرح و برنامه و مطالعه میگذارند، کمک کند.
وی از معاونت عمرانی استانداری خواست تا براساس زمابندی 5 ساله، برنامهای را برای مهار سیلابها و طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری ارائه دهد که فرمانداران آن را در بودجه 1401 آغاز کنند.
استاندار کرمان عنوان کرد: امیدواریم با همکاری مردم و فعالیت تشکلهای محیط زیستی، کار جهادی بیسابقه در حوزه منابع طبیعی استان کرمان انجام شود و سیلابها برای تقویت سفرههای زیرزمینی تبدیل کنیم.
زینیوند گفت: دشت شهرستان کرمان و ماهان در زمان بارندگی، سیلاب شدید دارند و از طرفی بخشی از ذخایر آبی نیز در این حوضه است و با فرونشست زمین نیز مواجه هستند، لذا به صورت اضطراری باید طرحهای آبخیزداری و سیلبندها احداث شوند و اعتبارات ویژه نیز برای این موضوع گذاشتیم.
وی بیان داشت: امکان، اراضی و مستثنیاتی از مردم که در سیلبندها واقع شدهاند، کارشناسی و حق و حقوق آنها پرداخت میشود، اما از مردم تقاضا داریم نهایت همکاری را برای تسریع در کار داشته باشند.
استاندار کرمان همچنین از برنامهریزی برای نشست مقامات استان و نمایندگان مجلس با وزیر کشور و جهاد کشاورزی در ارتباط با طرحهای آبخیزداری استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا اعتبارات ویژهای برای تکمیل سیلبندهای استان در شمال و جنوب تخصیص یابد.
نظر شما