به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی عصر دوشنبه در کارگروه ایمن سازی ساختمانهای پرخطر که با حضور نمایندگان دستگاه ها در محل وزارت کشور برگزار شد، افزود: پس از حادثه تلخ ریزش ساختمان متروپل در شهر آبادان، ریاست محترم جمهوری در جلسه هیات دولت بر نظارت بر طرح های عمرانی تاکید کرد و ابلاغیه ای هم از سوی وزارت کشور به استانداران سراسر کشور برای نظارت میدانی فعال بر طرح های بزرگ ساختمانی صادر شد.
وی ادامه داد: براساس این ابلاغیه استانداران مامور رسیدگی به امر خطیر نظارت بر ایمنی ساختمان ها در کشور هستند و بایستی با رصد دقیق، با هر گونه ساخت و ساز غیر مجاز و خارج از اصول استاندارد، برخورد قانونی لازم را داشته باشند.
وزیر کشور با بیان اینکه حادثه متروپل نشان داد که باید کار نظارت از همان مرحله اولیه طراحی و انتخاب مکان، به صورت جدی دنبال شود، اضافه کرد: داشتن پروانه فعالیت و مهم تر از همه پایان کار ساختمان شرط اساسی در بهره برداری است و نباید هیچ بنا و سازه ای بدون طی فرایند قانونی به مرحله بهره برداری برسد.
دکتر وحیدی در این خصوص از استانداران سراسر کشور خواست: در صورت تشخیص مغایرت با فرایندهای قانونی از سوی مجریان ساختمان، باید سریعا ورود کرده و به جای رای به جریمه به مرحله رای به تخریب با هماهنگی مراجع ذی صلاح اقدام کنند.
شناسایی ساختمان های پرخطر در کلان شهرهای کشور از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور در نشست امروز بود که گفت: در این زمینه می توانیم با طراحی سامانه از تمامی ظرفیتها اعم از مهندسان و فعالان عرصه ساختمان با گزارش رسمی نهادهای ذی ربط درحوزه ساختمانی، به شناسایی سازه های پرخطر اقدام کنیم.
دکتر وحیدی در ادامه با استماع گزارش نمایندگان دستگاهها، گفت: براساس گزارش ارائه شده 1485 ساختمان بالای ۱۲ طبقه در کلان شهر تهران وجود دارد که باید در گام نخست، ارزیابی از استحکام ساختمان و در گام بعدی و در صورت نیاز ایمن سازی و مقاوم سازی لازم انجام شود.
وی با اشاره به اینکه «حفظ جان مردم عزیز کشور وظیفه همه ما» است؛ افزود: باید با نظارت دقیق با متخلفان حوزه ساختمان سازی و طرح های بزرگ برخورد به موقع صورت گیرد.
بررسی وضعیت بافت های فرسوده در کشور از دیگر محورهای نشست امروز بود و در این خصوص وزیر کشور اظهار کرد: بافت های فرسوده، محلی برای فرو ریزی و ریزش است و در این خصوص شرکت بازآفرینی شهری باید جدی تر از همیشه به رسالت خود در نوسازی و احیای بافت های فرسوده عمل کند.
دکتر وحیدی با تاکید بر لزوم تدقیق وظایف و ماموریت دستگاهها در حوزه ایمن سازی ساختمان ها، تصریح کرد: دستگاههای مختلف نظیر سازمان ملی استاندارد با نظارت بر مصالح ساختمانی، وزارت کار با نظارت دقیق بر ایمنی کارگران در ساختمان و مهم تر از همه سازمان نظام مهندسی بر ایمنی سازه ها بیش از گذشته در عمل به وظایف قانونی شان اهتمام داشته باشند.
موضوع نظارت بر طرح های عمرانی دستگاههای دولتی، دیگر محور مورد اشاره وزیر کشور بود و افزود: در این خصوص هم باید استانداردهای لازم از جمله داشتن پایان کار و رعایت ضوابط آتش نشانی به صورت جدی تر مورد توجه قرار گیرد.
دکتر وحیدی به مساله ارزیابی ایمنی ساختمان ها هم توجه کرد و گفت: براساس نص صریح قانون، این وظیفه بر عهده مرکز تحقیقات راه و مسکن وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و باید اهتمام لازم در این خصوص صورت گیرد.
وی همچنین به چالش فرونشست ها در کلان شهرهای کشور اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص دستگاههایی نظیر سازمان نقشه برداری، سازمان جغرافیایی و زمین شناسی مسئولیت دارند که لازم است با تکمیل و پایش دقیق اطلاعات، طرح های عملیاتی برای مدیریت این مساله ارائه دهند.
وی در پایان گفت: مساله افزایش ایمنی سازه ها موضوعی پایدار و راهبردی برای توسعه کشور است و همه دستگاهها باید به وظیفه قانونی شان در مقاوم سازی ساختمان ها که مستقیم با جان مردم سر و کار دارد؛ عمل کنند.
وزیر کشور با اشاره به دستور رییس جمهوری بر لزوم نظارت موثرتر بر ایمن سازی ساختمان ها، گفت: لازم است همه دستگاه ها با عمل دقیق به وظیفه شان در ایمن سازی سازه ها، کمک کنند تا دیگر شاهد تکرار حوادثی تلخ در کشور نباشیم.
نظر شما