به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی اسلام پناه عصر یکشنبه در حاشیه بازدید از بندر شهید رجایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز تمرکز تصمیمها در چند محور بنادر شهید رجایی، باهنر و بندرلنگه انجام گرفت که از جمله آن واگذاری اختیارات ضمانت ۱۰ درصد ارزی در موضوع کالاهای اساسی و غیراساسی به استاندار هرمزگان بود.
وی ادامه اداد: تعداد زیادی از کانتینرها به خارج از بندر شهید رجایی هدایت شد و تعدادی نیز به جانمایی در سایر نقاط کشور پیشبینی شد و مابقی اموال تملیکی نیز در بازه زمانی تا پایان موعد مقرر خارج میشود.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه از حدود ۲ هزار و ۸۶۹ کانتینر که مربوط به سالهای قدیم بوده است، گفت: حدود ۲۰۰ کانتینر از امروز (هجدم شهریورماه) در حال خروج از بندر شهید رجایی است.
اسلام پناه تعداد این کانتینرها و محمولههای رسوبی که به امروز و چندماه و چندسال اخیر (دولت حاضر) برنمیگردد، بلکه برخی از آنها مربوط به سالیان قدیم که برای آنها تصمیمگیری نشده بود، را هفت هزار و ۴۰۵ کانتینر اعلام کرد.
۹۰ درصد مشکلات ماندگاری کالا در بندر شهید رجایی آماده نبودن اسناد کالا و مشکلات ارزی است. معاون رییس جمهور، ۹۰ درصد مشکلات ماندگاری کالا در بندر شهید رجایی را آماده نبودن اسناد کالا و مشکلات ارزی عنوان کرد و ادامه داد: مدت ماندگاری کانتینر در این بندر از ۳۰ روز، امسال به ۳۵ روز افزایش یافته است.
۲۲۳ خودروی ماشینآلات سنگین متروکه در نخستین مزایده فروخته میشود
وی اظهار کرد: هیچ موضوعی در خصوص استاندارد در استان هرمزگان در خصوص خودروهای سواری و تجاری، سنگین و ماشینآلات وجود ندارد، به عنوان مثال در بندر شهید رجایی ۲۲۳ خودروی ماشینآلات سنگین که متروکه شده بنا شد در نخستین مزایده فروخته شود.
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: در دیگر بنادر هرمزگان همچون بندر شهید باهنر تعدادی خودروی سواری که شرایط ارزشگذاری آن اختلافاتی با گمرک داشت؛ بنا شد ظرف ۴۸ ساعت آینده تعیین تکلیف شود.
اسلام پناه در بخش دیگری ادامه داد: نمایندگان نهادهای مجوز دهنده با هماهنگی استاندار در بنادر هرمزگان مقیم خواهند شد که این مقیم بودن آنها باعث سرعت کار خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۹۰ هزار کانتینر خالی در بندر شهید رجایی، نیز اظهار کرد: در مجموع ۱۰۰ هزار کانیتنر فعال و درحال گردش وجود دارد.
معاون رییس جمهور، موجودی کانتینر فعال در این بندر را ۱۱۴ هزار کانیتنر اعلام کرد و افزود: در جمعبندی به این نتیجه رسیدیم که ۱۰ درصد علت این اتفاقات ناشی از تورم و بقیه آن مربوط به مسائل اسنادی و ارزی برمیگردد، بنابراین اتفاقات امروز در این بندر اتفاقات بغرنج و پیچیده و جای نگرانی نیست.
اسلام پناه تصریح کرد: کار تخصیص محمولههای بخش خصوصی و دولتی شامل ۶۸۲ تی.ای.یو گوشت، ۲ هزار و ۱۷۰ تی.ای.یو چای ترانزیتی، ۱۳۰ تی.ای.یو و ۲ هزار و ۱۲۶ لاستیک اظهار نشده، که تازه وارد شده نیز به زودی آغاز و این کالاها ترخیص خواهد شد.
وی در خصوص ترخیص خودروها مانده در بندر شهید رجایی نیز گفت: از یکهزار خودرو نزدیک به ۳۰۰ خودرو اظهار شده ترخیص شده، تعدادی نیز که دچار اختلافات ارزی با گمرک است، در یک بازه زمانی تعیین تکلیف میشوند.
به گفته رییس سازمان ملی استاندارد، ۴۳ دستگاه اتوبوس مستقر در گمرک شهید باهنر نیز به زودی به ناوگان حمل و نقل جادهای افزوده میشود.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان هم در این خصوص کشور به میزان کافی در حوزه زیرساختها سرمایه گذاری کرده گفت: ما نمیخواهیم یک پوسته از بنادر با ظرفیت اسمی ۶ میلیون TEU با راندمان پایین داشته باشیم باید مشکلات بنادر با اصلاح قوانین بیشترین راندمان را از ظرفیت فعلی داشته باشیم.
وی افزود: این جلسات برای افزایش بهره وری بنادر استان است چرا که بنادر مشکل پس کرانه داشتند و بخشی از ظرفیت نیز توسط رسوب کالا معطل مانده بود و با زحمات مسئولان دولت در حال رفع این مشکلات هستیم.
استاندار هرمزگان گفت: برای حل این مشکلات نیازمند تصمیمات سخت هستیم با جلساتی که برگزار شد مسائل باقی مانده شفاف شد و اختیاراتی که معاون اول رئیس جمهور تفویض کردند میتواند سبب باز شدن دست استان در امور شود و راندمان بنادر افزایش یابد و از یزدی دیگر نیز تحول جدی در نظام صنعتی کشور اتفاق خواهد افتاد.
در پی گزارشاتی درباره ایستایی بیش از ۲۵ هزار کانتینر حاوی کالاهای وارداتی مختلف در گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر، ۱۴ شهریور امسال محمد مخبر در یک برنامهای از پیش تعیین نشده با همراهی وزیر جهاد کشاورزی، رییس کل گمرک ایران، استاندار هرمزگان، معاون وزیر صمت و برخی مدیران مربوطه در سفری چند ساعته عازم بندرعباس شد و با حضور در اسکله بندر شهید رجایی و بخش های مختلف گمرکات این بندرگاه، گزارش٬های واصله را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.
وی در این جلسه بیان کرد: ایستایی کالاها در مبادی ورودی کشور هیچ گونه توجیهی ندارد و رسوب آنها در انبارهای گمرک را بیش از ۲ ماه نباید تحمل کرد، لازم است ظرف سه تا چهار روز تمامی عوامل ایجاد وضعیت موجود، شناسایی و دسته بندی شده و برای رفع آنها تدبیر موثر اندیشیده شود.
مخبر معاون اول رییس جمهور روز شنبه ۱۸ شهریور پس از بازدید میدانی از گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر، در جلسهای که در خصوص حل مشکلات مربوط به ایستایی و رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور به ریاست خود وی برگزار شد، به رییس سازمان استاندارد و رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی و رییس سازمان توسعه و تجارت ماموریت داد ظرف یک روز برنامهریزی لازم را برای ترخیص کالاهای رسوبی از گمرکات شهید باهنر و شهید رجایی انجام دهند.
بندر شهید رجایی نخستین و بزرگترین بندر کانتینری ایران، یکی از ۷۱ بندر فعال و در عین حال بزرگترین بندر تجاری کشور همچنین در طول دهههای ۶۰ تاکنون پذیرای میلیاردها تُن کالای ترانزیتی، صادراتی و وارداتی به داخل و خارج از کشور بوده و در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
نظر شما